12 september 2019 
6 min. leestijd

Camping Green Park Cagnes-sur-mer

Op tijd naar bed na een heerlijke dag in Beaune, want om half 6 ging de wekker weer. Op voor het laatste maar langste stuk in de auto. Na een voorspoedige rit, met 2 kleine stukjes onverklaarbare file kwamen we rond 1 uur aan op de camping.
Natuurlijk net als de receptie gesloten is, dan eerst maar wat drinken in het restaurantje naast het zwembad. Dat ziet er allemaal keurig en aantrekkelijk uit.

Even bijkomen en dan kunnen we de stacaravan in. Green Park_Cagnes-sur-MerHuisje nummer 70 hebben we en dat is op de terrassencamping met de auto nog best een hele klim. Ook de koffers mogen we nog 1 trap optillen. Maar dat is het allemaal waard. De bedden zijn zo opgemaakt en de koffers geleegd in de kasten. Zwembanden opblazen, zwembroeken aan en gaan maar. Onze uitvalsbasis voor deze zomervakantie

Accommodatie

Green Park_Cagnes-sur-MerDe stacaravans zijn netjes en goed ingericht. In een 4 persoonscaravan hebben we buiten 2 relaxstoelen, 7 kuipstoelen, een tafel een een groot wasrek. Naast de overdekte veranda waar je de hele dag in de schaduw kunt zitten hebben we ook een soort tuintje waar je zowel schaduw vindt als zon.Green Park_Cagnes-sur-Mer

Binnen is het allemaal heel praktisch en efficiënt ingedeeld. 2 slaapkamers, genoeg kastruimte, goede matrassen, horren en verduisterende gordijnen.Green Park_Cagnes-sur-Mer

Green Park_Cagnes-sur-Mer
Het woongedeelte heeft een bank, 2 stoelen en een tafel en een praktische ingerichte keuken met verschillende koffiezetapparaten, een afwasmachine, koelkast en inductiekookplaat.

Green Park_Cagnes-sur-Mer

Green Park_Cagnes-sur-Mer
Alleen een waterkoker ontbreekt wat mij betreft.

Daarnaast een aparte wc, en een kleine badkamer met een prima douche. Alleen wat kleiner dan je thuis gewend bent.Green Park_Cagnes-sur-Mer
Zeker omdat je de douchekop niet in hoogte kan verstellen. Dan maar met de douche in de hand, is prettiger dan met je neus tegen de wand aan gedrukt staan.

De sta caravan is ook echt wel goed schoon. Nu wil ik toch niet dat Rob Geus met zijn blauwe lamp langskomt, want dan is volgens mij geen enkele ruimte schoon, maar geen zichtbare schimmel of vuil in elk geval.

Wij hebben het wel getroffen met nummer 70. Op het een na hoogste terras hebben we links en rechts buren maar op de veranda voldoende privacy, mits het Franse buurjongetje niet steeds Koekkoek uit zijn raam bleef roepen, maar dat vond zijn moeder ook niet zo heel leuk volgens mij.
Vrij uitzicht aan de voorkant en geen doorgaand verkeer. Perfect dus.Green Park_Cagnes-sur-Mer

Green Park_Cagnes-sur-Mer
Beneden op de camping staan de stacaravans veel dichter op elkaar en krijg je meer het camping gevoel. En dat hoeft van ons niet perse.Green Park_Cagnes-sur-Mer

Faciliteiten

De camping ligt wel wat verder van het strand, maar met een perfect schema van ongeveer 1x per uur kun je gratis met een bus heen en weer. Ideaal, niet hoeven parkeren aan het strand.

De dames en heren van de receptie zijn ook erg goed. Gastvrij, en behulpzaam. We hadden wat problemen met de WiFi na de eerste dag en ondanks dat zij het zelf niet kunnen oplossen, bieden ze alle hulp en spreken uitstekend Engels. Ondanks dat ik het Frans wel redelijk kan volgen (als ik al een beetje weet waar het over gaat) is dat toch een stuk makkelijker.

Het zwembad is niet enorm, maar groot genoeg. Een ondiep en dieper gedeelte waar ook wij niet kunnen staan. Ruimschoots voldoende ligbedden naast het zwembad om er ook een paar uurtjes te liggen als de kinderen in het water zijn. Green Park_Cagnes-sur-MerDaarnaast is er ook een lifeguard aanwezig. Die ook direct toezicht houdt op het gebruik van de juiste zwemkleding. In Frankrijk is een speedo slip of aansluitende boxer verplicht, en mag je niet in de ons bekende zwemshorts het water in. De Franse regering heeft dit bepaald omdat het hygiënischer is. Oké hier mis ik het punt, maar wij passen ons graag aan. Voor €5,- kun je een passende zwembroek bij de receptie kopen. Voor T moesten we een dagje wachten, want zulke kleine maatjes had hij niet op voorraad.
Scheelde ons een ritje naar de dichtstbijzijnde Decathlon.Green Park_Cagnes-sur-Mer

Het barretje en restaurant en een klein winkeltje zijn bij elkaar geplaatst op een centrale plek, niet ver van onze caravan.Green Park_Cagnes-sur-MerGreen Park_Cagnes-sur-Mer
Een koud drankje, porties patat en pizza’s hebben we regelmatig meegenomen naar de caravan, maar het was ook leuk om daar te eten. Elke dag hebben ze een dagspecialiteit. Mosselen, halve kip en paella zijn wekelijks terugkerende gerechten. En de rest van de kaart is ook zeker aan te bevelen. Alleen een nadeel, er is maar 1 kindermenu. Kipnuggets met patat. Voor onze meneer was dat voldoende, maar iets meer variatie was op zich wel fijn geweest.

In het winkeltje kun je ‘s ochtends prima terecht voor je bestelde broodjes, maar verder is er eigenlijk niets. Voor de eerste avond konden we nog net een pak pasta, pot saus en een blik groente vinden. En een fles water en orangina. Verder staat er eigenlijk niets. Genoeg supermarkten in het dorp, dus dat is niet direct een probleem.

Verder is er op de camping een speeltuintje, sportveldje, miniclub en wasmachines. Ook wat sanitair voor “echte” kampeerders, maar daar hebben wij geen gebruik van gemaakt.Green Park_Cagnes-sur-Mer

Wifi

Wifi is er wel op de camping. Bij het restaurant is een free Wifi spot. Met een code kun je dan een uur gebruik maken van de Wifi. Nadeel is dat dit dan maar 1x per 6 uur kan. Wil je verder gebruik maken van de wifi dan kan dat tegen betaling. Er zijn heel veel verschillende Wifi punten op de camping, waardoor je eigenlijk overal prima bereik hebt. Wij namen een familieabonnement zodat we allemaal gebruik konden maken van de wifi.

Al met al waren we dus heel erg blij met deze camping, onze sta-caravan en de faciliteiten. Voor herhaling vatbaar misschien wel….

Reactie plaatsen