05 december 2018 
in DIY
3 min. leestijd

Surprise: Thema Sinterklaas Amerigo

Voorlopig weer de laatste keer dat we mochten knutselen voor Sinterklaas. A zit nu in groep 8 en doet dit nu voor het laatst op school. T is nog niet zover, dat duurt nog zeker 2 jaar. En ook van A en Q van Hanneke hoeven we dit jaar hier geen surprise meer te verwachten. Dus we sluiten dit jaar het thema even in stijl af. Met de surprise die A dit jaar maakt in het thema Sinterklaas.

Thema Sinterklaas

Bij ons op school is het traditie dat de leerlingenraad voor de groepen 5 tot en met 8 een thema uitkiest en iedereen maakt een surprise rond dat thema. Zo hebben wij al het thema hobbies, ruimte en dieren gehad. De kinderen krijgen dan de vrijheid om op hun lootje ook hun voorkeur betreffende het thema mee te geven. Zo moesten ze in groep 5 hun hobbies opschrijven en vorig jaar welke dieren ze leuk vonden.
Dit jaar moesten ze dus hun favoriete Sinterklaasfiguur opgeven.

Amerigo

Het lootje dat A heeft getrokken had heel duidelijk Amerigo als voorkeur. Dus wij mochten aan de slag met het paard van Sinterklaas. Nou ja wij…. A heeft heel netjes zelf gezocht op pinterest naar een leuk voorbeeld, de juiste materialen bij elkaar gezocht en is echt zelf aan de slag gegaan. Natuurlijk ben ik er wel steeds bij voor advies en hulp, maar ze moet dit jaar echt wel zelf aan de slag.
En dat gaat haar heel goed af.

Met 2 kleine cadeautjes (het formaat van de wensen viel dit jaar erg gunstig uit) konden we ook 2 wat kleinere doosjes gebruiken. Na de cadeaus met een berg krantensnippers in de doosjes te hebben verstopt begon de bekleding.Surprise Paard
Amerigo is een schimmel, dus we kozen voor wit papier. Het ene doosjes had wel meerdere laagjes gewoon A4 printpapier nodig om te dekken, en het andere doosje maar 1. A heeft er voor gekozen om de achterkant van beide doosjes zo te beplakken dat ze gemakkelijk open kunnen en de surprise niet helemaal gesloopt hoeft te worden.Surprise Paard

De poten werden natuurlijk van wcrollen gemaakt, ook keurig in wit papier verpakt en daarna met zwarte verf de hoeven gemaakt. Ook de ogen een neus en een mond werden met verf aangebracht.Surprise Paard

De staart en manen maken we daarna van stroken papier. Gescheurd voor het speelsere effect. Surprise PaardHet paard kreeg ook 2 mooie oren en leidsels. Want Sinterklaas moet er wel op kunnen rijden.Surprise Paard Een paar randjes waar de surprise moet worden opengemaakt konden we nog netjes afwerken met wit tape. Zo zie je echt helemaal niets meer van de lelijke naden. Alleen als je de staart optilt, zie je waar je het cadeau kunt vinden.

Surprise paard

Surprise Paard

Gedicht

Natuurlijk moest er ook nog een gedicht bij komen. A maakte daarvoor een papieren wortel die je kunt openvouwen om het gedicht te lezen. Zo blijft tot het laatste moment ook de naam van degene voor wie de surprise is verstopt.
Dat is ook wel zo leuk voor de kijkavond, die we gisteren hadden waar alle mooie surprises werden tentoongesteld.

Surprise met dozen

Ook dit jaar kozen we bewust weer voor een surprise met dozen. Voor niet zulke goede knutselaars zoals wij, kun je dan toch een mooi en strak resultaat halen. Natuurlijk mag je wel zien dat een 11 jarige hem heeft geknutseld.

En wat ik het mooiste vind aan deze surprise? Ik ben trots op A dat ze hem eigenlijk helemaal zelf heeft gemaakt dit jaar.

Reactie plaatsen