23 november 2015 
1 min. leestijd

Tips om te scoren met je surprise

Nu de sint weer in het land is worden er ook massaal lootjes getrokken om voor elkaar een lieve, grappige of soms ondeugende surprise te maken. Bij onze kinderen is dit vanaf groep 5 de gewoonte op school.Omdat de surprises in een korte tijd gemaakt moeten worden mogen ze niet te lastig zijn om te maken. En, ook belangrijk, wel bij de ontvanger passen.De meeste surprise die ik heb gemaakt hadden een doos als basis. De meeste vormen kan je hier mee namaken. Voor de ronde vormen kan je een ballon of bal gebruiken en die met papiermaché verstevigen.

Tips voor een goede surprise

Denk niet te moeilijk.
Iets wat normaal rond is kan in een surprise best vierkant zijn. Met verf of papier geef je kleur en tekening eraan en dat doet meer dan alleen de vorm.

Zorg voor stevigheid.
Niks is vervelender dan een surprise die bij het vervoer al instort. Niet alleen de maker is dan verdrietig het is natuurlijk ook niet leuk voor de ontvanger.

Niet te klein maar ook niet te groot.
Te klein is moeilijk maken en te groot is moeilijk vervoeren en kost veel tijd om te maken.Zorg dat het een mooi formaat blijft.

Jongenssurprises

Met de doos en ballon kan je alle kanten op. Tegenwoordig zijn een aantal dingen erg populair en redelijk makkelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan games zoals Minecraft en AngryBirds. Ook de Minions zijn voor jongens een inkoppertje.

 

Andere ideeën zijn de sport van ontvanger zoals voetbal (schoen, bal, veld, beker), hockey (stick, veld, beker) of judo (poppetje met judopak).

Daarnaast blijven er nog andere mogelijkheden over zoals bijvoorbeeld een computer voor de game-verslaafde of een een iPad, telefoon voor iemand die daar vooral mee speelt.

Meisjessurprises

Zelf vind ik de dingen voor meisjes moeilijker dan voor jongens. Dingen die het bij veel meiden wel goed doen zijn make-up (spiegel, nagellak, oogschaduwdoos) en dieren (paardrijders, poesjes, honden).

Daarnaast zijn er vaak dezelfde hobby’s als bij de jongens, gamen en sporten. Al is een sport als dansen wel weer wat lastiger te maken (dansschoen/balletschoen, podium). Ook meiden kunnen behoorlijk gek zijn op hun telefoon dus dat is zeker een mogelijkheid.

Sinterklaas surprise

En kom je er echt niet uit dan kan je altijd nog terugvallen op het thema Sinterklaas. Een staf, zak, paard of pietje. Daar kom je echt wel mee weg.

Pinterest ideeën

Op Pinterest kwam ik nog een aantal andere leuke ideeën tegen zoals deze enorme cupcake. Die kan je maken van purschuim maar ook van playmais, pompons (die wolballetjes) of piepschuim. En de ballengooi surprise van AngryBirds vind ik ook erg leuk bedacht.

Vinden jullie surprises maken leuk of is het een vorm van straf?

wilmaaablog
Door

wilmaaablog

op 23 Nov 2015

Handige tips, ik moet er nog tegen aan en ben van plan zo´n vintage koffer te maken :)

Surprise fiets | Mama's met thee
Door

Surprise fiets | Mama's met thee

op 05 Dec 2015

[…] eigen tips voor een surprise ter harte nemend, zou ik de fiets dus moeten maken van een doos. Maar een plaatje van een fiets op […]

De surprises van dit jaar! | Mama's met thee
Door

De surprises van dit jaar! | Mama's met thee

op 05 Dec 2015

[…] de tips voor de surprises willen wij ook graag laten zien wat wij er dit jaar van gemaakt […]

Reactie plaatsen