05 december 2015 
in DIY
2 min. leestijd

Surprise fiets

Dit jaar zit A in groep 5 en mocht dus voor het eerst een surprise in elkaar knutselen. Ofwel, vele papa’s en mama’s zijn de afgelopen 2 weken aan het knutselen gegaan om een mooie surprise in elkaar te zetten. Kinderen in groep 5 kunnen namelijk best al veel en al heel goed knutselen, maar een surprise is toch nog best lastig. Zeker als het thema hobby’s is en het klasgenootje in kwestie 1 hobby op het lootje heeft vermeld. FIETSEN! Dus op zoek naar een fiets surprise. En nu de surprises zijn uitgepakt, kunnen we hem ook eindelijk delen.

Tips

Onze eigen tips voor een surprise ter harte nemend, zou ik de fiets dus moeten maken van een doos. Maar een plaatje van een fiets op een doos plakken ofzo vond ik toch te makkelijk. Er worden namelijk altijd prachtige surprises gemaakt op onze school. Een rondje google leverde mij niet veel op. Een fiets is best lastig te maken. En A moet natuurlijk ook nog kunnen helpen. Het is immers haar surprise, niet de mijne.

Surprise fiets

Hij is klaar, dus ik ben helemaal blij. En hij is ontzettend goed gelukt. Aan de hand van een korte uitleg en verder vooral veel foto’s neem ik je mee in ons werkproces. Ik vind het namelijk heel leuk om hem te kunnen laten zien, maar wie weet heeft iemand nog iets aan een voorbeeld voor een fiets als surprise.

Houd het simpel! Makkelijker gezegd dan gedaan. Maar zoek eerst een plaatje van een zo simpel mogelijke fiets. Google is hier je beste vriend. Dit wordt namelijk je voorbeeld.
Ik had het geluk mooie dozen met een mooie rode kleur te hebben bewaard. Daarom heb ik een mooie rode fiets. Heb je bruine dozen, vergeet dan niet, dat de fiets ook nog geschilderd moet worden.

Met het voorbeeld van de fiets in ons hoofd, cadeaus kopen. Voor een meisje, budget €6,- en de Action kom je terug met 5 cadeaus waarvan je je afvraagt hoe je deze nu weer allemaal moet verstoppen in een fiets. Ja ik was nog steeds niet om gepraat naar de doos met een fiets erop hoor.

Aan de slag

Kijk mee naar de foto’s en zie hoe onze fiets langzaam tot stand kwam.

Surprise fiets

Eerst 2 wielen maken. Kunnen ook meteen 2 cadeaus in worden verstopt.


Surprise fiets

Het zadel is om een cadeau heen gevouwen. Het frame bestaat uit dubbele lagen karton

Surprise fiets

Zadel en stuur met karton bevestigen, zadel later verstevigen met kippengaas, want het was te zwaar. Standaard door een cadeau in aluminiumfolie te verpakken en het fietspad verstopt het laatste cadeau


Surprise fiets

En daar is hij dan de fiets!

Wat hebben jullie dit jaar gemaakt voor surprise?
Terugblik #50 | Mama's met thee
Door

Terugblik #50 | Mama's met thee

op 11 Dec 2015

[…] hij kwam vrijdag toch echt nog langs op school. A vierde voor het eerst Sinterklaas op school met surprises. Dus we staan toch nog even stil bij dit feest hè. Ze kreeg een mooie surprise met als thema […]

Terugblik 2016 – Mama's met thee
Door

Terugblik 2016 – Mama's met thee

op 31 Dec 2016

[…] weinig te vinden was als je als surprise een fiets wil maken. De afgelopen 2 maanden stond was deze surprisefiets dus ook erg […]

Reactie plaatsen