05 december 2023 
in DIY
2 min. leestijd

Sushi voor Sinterklaas

Het thema bij T op school is dit jaar eten en drinken. Dit thema heb ik op school, logisch me zoveel jaren tussen A en T in, al eens eerder voorbij zien komen. En dus al aardig wat inspiratie opgedaan. Nu hopen dat de klasgenoot van T ook iets op het lijstje zet waar wij enthousiast van worden.

En ja hoor op de dag van het grote lootjes trekken komt T enthousiast thuis. Zowel over de eigenaar van het lootje, als over wat er op staat. De cadeautjes zijn duidelijk omschreven en T weet gelijk wat hij moet halen. En ook de surprise is snel bepaald.

Een beetje sturing van mama is bij hem dan nog wel steeds nodig, want anders begint hij vast zelf. En mama verzamelt eerst graag alle benodigdheden. In dit geval mogen we sushi maken.

Sushi surprise

Met sushi kun je echt alle kanten op. Een bord met allemaal verschillende maki rolletjes, nigiri's. Een grote rol, of meerdere, al dan niet gesneden. En eigenlijk is het net zo makkelijke als sushi zelf.

Wij kozen voor een grote sushi rol. Zo een die je dus eigenlijk nog in stukjes moet snijden.

Sushi rol

Dat is een makkelijke keuze, want ik heb nu eenmaal het knutselgen niet meegekregen. Dus het moet redelijk makkelijke te maken zijn en ook nog aan de standaarden van de esthetiek voldoen. Ofwel, A is nu extreem kritisch op de surprises die zij ooit maakte. Veel te simpel was die hond, en dat paard was gewoon van dozen. Tja... of deze sushi rol wel de tand des tijds overleeft, dat zien we over een paar jaar wel, maar ik moet er in elk geval tevreden mee zijn. En T ook op dit moment.

Even terug naar het nu. Het fijne van een Sushirol in 1 stuk is dus dat je met een groot vel karton in 1x een hele mooie strakke buitenkant kan maken. Dan hoef je de rol alleen maar op te vullen. De cadeaus verpakten wij in een doos, dat scheelde al direct heel veel opvulling.


Boven op de dozen plakten we een bekerhouder van de Mac Donalds. Daar zitten handige gaten ook in, waardoor we de zalm, surimisticks en komkommer konden rijgen. Deze hadden we gemaakt van reepjes plastic. Een oude bal en een strandbal in de juiste kleuren.


Met eerst een laag kranten voor de stevigheid en het opvullen, maar daarop een laag watten als rijst, was de surprise eigenlijk al klaar.

Gedicht

Maar bij een surprise hoort een gedicht. En wat is nu leuker dan een envelop met daarin een blaadje met het gedicht? Juist een gedicht in een vorm die past bij de surprise.

Bij de hoed maakten we ooit het gedicht in boekvorm. En vorig jaar was het gedicht onderdeel van de hindernis die hoorde bij het paard. Het maakt de surprise gewoon net even wat meer af.

Nadat T het gedicht had gemaakt, schreven we het dan ook over op ene lichtgeel blad. Door het een aantal keer te vouwen het het precies de juiste afmeting voor een stukje Niigiri Tamago. Een klein stukje zwart karton maakte het helemaal af.  Stokjes ernaast en de surprise kon mee naar school.

Het eindresultaat.

Inmiddels is deze Sushi mee naar school en wordt er niet meer verklapt van wie hij is, dus ik kan hem weer veilig online zetten.Wat hebben jullie dit jaar gemaakt?

Reactie plaatsen