05 december 2017 
in DIY
3 min. leestijd

Surprise 2017: een hond

Check, check, dubbel check. Vandaag is het zover. Sinterklaas komt de school weer bezoeken. En dat betekent dat er ook dit jaar weer een surprise gemaakt is.
Ze staan sinds gisterenavond al op school. Toen was het kijkavond en hebben we alle mooie knutselwerken al mogen bewonderen. En ook dit jaar zitten er weer meer dan mooie surprises bij. Ik denk dat ze op school weer veel plezier gaan hebben met het openen.

Thema dieren

Bij A in de klas hebben ze dit jaar gekozen voor het thema dieren. Heel breed en heel makkelijk. Zou je denken hè 😉
Nu missen A en ik het knutselgen. Hanneke en mijn moeder hebben dit wel, en zij hebben ons ook dit jaar weer een beetje op weg geholpen. Want een dier, dat is wel even een lastige hoor…..
Tips om te scoren met je surprise is dan ook niet voor niets door Hanneke geschreven. En ik kon er nu even prima neuzen voor inspiratie. Al snel waren A en ik eruit wat zij (samen met mij dus) zou maken.

Surprise Hond

Op het briefje van het klasgenootje die zij had getrokken stonden 2 dieren. Een hond en een kat. En de hond vonden we het leukst om te maken. Nou daar hadden we een mooi voorbeeld van gevonden. En het leek ons te passen in de categorie: Dat kunnen wij ook!!

De basis van deze hond is namelijk rechthoekig. Dozen dus. En ook de rest leek ons goed te doen. Alleen nog even bedenken hoe we aan de ogen zouden komen.

Even verzamelen

Dat betekende dus dozen verzamelen. Gelukkig stond er nog een schoenendoos en krijgen we nog wel eens wat opgestuurd, dus dozen genoeg. Papier om de dozen te verstoppen konden we ook nog vinden. Dank je wel oma voor het hebben van een grote rol papier!
En de andere dingen werden ook snel bij elkaar gezocht. Plak oogjes, wc-rolletjes en natuurlijk kranten om de doos met het cadeau wat op te vullen zodat het niet zo zou rammelen.
Als extra cadeau vonden we bij de Action 2 stressballen. Eigenlijk boven budget (stt niet vertellen, maar het komt bij de action vandaan en we hadden ze echt nodig als ogen) maar anders had de hond wel hele sneue ogen.

Knutselen

Allereerst verstopten we natuurlijk het cadeau in een van de dozen. We kozen voor de onderste doos, die als lijf doorgaat. Hierdoor wordt de kop ook niet te zwaar. Om rammelen tegen te gaan, hebben we de doos verder gevuld met krantensnippers. Even heerlijk therapeutisch krant scheuren. Dat is om alvast zen te beginnen aan de surprise!

Voor de zekerheid de dozen ook even netjes dichtgeplakt met plakband. En daarna keurig ingepakt met het bruine papier. Dit moet netjes, en we hebben even goed nagedacht over wat de voorkant, achterkant en in het zicht kanten zouden worden. Dan staat het toch even netter.
DE poten van de hond hebben we gemaakt door 3 wc-rolletjes aan elkaar te plakken en daarna ook netjes in te pakken in het papier.

En kijk, als je het keurig op elkaar stapelt, begin je zowaar de contouren van een hond te herkennen.

Het zijn de details

Natuurlijk zijn het de details die deze stapel bruine pakjes tot een hond maken.
Heel bepalend zijn de ogen. Voor de ogen, pakten we 2 (ingepakte) stressballen in met wit papier. Dat is nog best lastig om dat een beetje netjes te krijgen. En dan ook vooral niet teveel plakband aan de zichtbare kanten. Mocht je plastic of piepschuim ballen kunnen gebruiken, dan wordt het vast netter. Maar die konden wij 1 niet vinden, en 2 deze stressballen stonden ook op het lijstje.

2 bewegende plakoogjes erop en de ogen zijn klaar.
Voor de oren knipten we een wc rol in de lengte doormidden. Daarop plakten we papieren oren. Die zijn dan gemakkelijk op de hond te plakken. En door het wcrolletje hangen ze niet te slap.

Naast de oren en de ogen is ook de mond en neus belangrijk. De neus maakten we van een restje zwart karton. En met een zwarte stift kleurden we de mond in. Helemaal af maakt de roze tong de uitstraling.Surprise hond

Natuurlijk is ook een halsband een mooi detail. Onze halsband is simpel, maar effectief. Het is namelijk het gedicht.

Het resultaat

Wij zijn tevreden. Het is ons weer gelukt om een mooie surprise neer te zetten. Wellicht niet de allermooiste die er maar kan zijn, maar met onze knutselcapaciteiten is het goed gelukt.Surprise hond
Nu zijn we alleen nog heel benieuwd hoe de ontvanger hem vindt, en natuurlijk wat ze zelf terugkrijgt voor iets moois…

Vanmiddag volgt er natuurlijk nog een surpise. Vanaf 12 uur staat ook de Surprise taart online

Wat hebben jullie dit jaar gemaakt?

Fabienne, Enjoyyourownbeauty
Door

Fabienne, Enjoyyourownbeauty

op 05 Dec 2017

Wat een super leuk idee! wij vieren vandaag sinterklaas alleen ik ben nog niet begonnen haha. Liefs x

Marijke
Door

Marijke

op 05 Dec 2017

Oeps dat wordt dus echt een last minute surprise. Hopelijk is de lijm of de verf op tijd droog

Patricia
Door

Patricia

op 05 Dec 2017

Wat een super leuk idee! Ik moet bekennen dat ik nog nooit in mijn leven een surprise heb hoeven maken, maar eigenlijk vind ik dat best jammer, want ik ben gek op al dat geknutsel :)

MamaMinke
Door

MamaMinke

op 05 Dec 2017

Wat leuk gemaakt. Ik hoop toch stiekem dat het is afgeschaft tegen de tijd dat mijn oudste dat moet maken. Heb er altijd al een hekel aan gehad.

MamaMinke
Door

MamaMinke

op 05 Dec 2017

Ik hoop dat het niet meer hoeft als onze oudste dat moet. Altijd al een hekel aan gehad haha. Nu gelukkig nog niets te maken voor ons.

Merel
Door

Merel

op 05 Dec 2017

Wat is ie leuk geworden! Zelf een taart gemaakt voor mijn moeder, June een kattenbak met kat voor mijn zusje en voor klasgenootje een snoepautomaat. Lekker druk bezig geweest dus ;)

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 06 Dec 2017

Hij is mooi geworden. Daar kan je kind goed mee voor de dag komen.

Mirjam
Door

Mirjam

op 06 Dec 2017

Wat een leuke surprise! Goed gelukt 😀

Daniëlla
Door

Daniëlla

op 07 Dec 2017

Wat creatief! Ik ben dat dus totaaaal niet, haha! Dat mag mijn man dus tzt gaan doen. 😉

Reactie plaatsen