Uitjes/Vakanties
Marijke Mulder- de Leur
Uitjes/Vakanties
06/20/2018
3 min
0

Toerist in eigen land: Kaageiland

06/20/2018
3 min
0

Op bijna een steenworp afstand van ons dorp ligt Kaageiland. Een plek waar wij de afgelopen 14 jaar af en toe eens komen en terugdenken aan onze trouwdag. Na de foto’s in de Keukenhof, was Kaageiland de volgende toeristische plek waar wij ons huwelijk vierden. Een plek met geschiedenis. En niet alleen vanwege de geschiedenis, maar met mooi weer ook zeker een bezoek waard voor het water.

Eiland

Toerist in eigen land Kaageiland

Met de auto op de pont

Kaageiland is een eiland, ja duh. Je kunt het dan ook alleen bereiken met de de boot. Een eigen (gehuurde) boot als je een dagje vaart op de Kagerplassen. Prima te bereiken vanuit bijvoorbeeld Leiden. Of met het pontje. Dit kun je doen als voetganger of met de auto. Kom je met de auto, dan moet je voorbereid zijn op weinig parkeergelegenheid. De auto heb je ook niet perse nodig op het eiland. Je kunt er prima wandelen. En eigenlijk zie je dan ook veel meer van het eiland. En is het dus leuker.

Wandelen

Kaageiland is geschikt om zelf rustig te verkennen. Wat wij nog nooit gedaan hebben, maar wellicht een keer moeten overwegen is een Historische wandeling over het eiland. Albert Strijk neemt je dan mee in de geschiedenis van het eiland en je kunt optioneel een mini excursie naar de kaasboerderij bijboeken.Toerist in eigen land Kaageiland
Maar ook als je zelf wandelt over het eiland kun je genieten van de historie, maar ook het moderne leven. Toerist in eigen land KaageilandNaast de oude historische huizen en winkels, zie je de moderne waterrecreatie en de indrukwekkende moderne scheepswerf. De laatste keer hadden wij het geluk, dat er een groot schip lag.

Natuurlijk kun je na het wandelen neerstrijken op een van de terrassen aan het water. Of als je met een eigen (gehuurde) boot komt, leg je aan bij een van de gezellige terrassen met prachtig uitzicht. Toerist in eigen land KaageilandEn start je vanaf daar de verkenning van het eiland.
Een oase van rust in de drukke Randstad. Heel bijzonder hoe je in een andere wereld binnenstapt zodra je voet op het eiland zet. De sfeer, de rust, het eiland ademt een trager leven uit en geeft direct een vakantiegevoel.

Toerist in eigen land Kaageiland

Toerist in eigen land Kaageiland

Ons bezoek

Wij waren er op dezelfde dag dat we in het ijskoude Scheveningen waren geweest. We zochten na de teleurstelling van de mistige pier de zon op. En dat kan dus prima op het eiland. Na een korte wandeling, streken we tot in de vroege avond neer op het terras.Toerist in eigen land Kaageiland
Maar ondertussen had ik dus wel een aantal mooie plaatjes van het eiland gemaakt om met jullie te kunnen delen.
En binnenkort fietsen we er vast nog een heen, of we huren een keer een boot om te kunnen varen en het water te ontdekken.

Ben jij wel eens op Kaageiland geweest?

Reacties
Categorieën