26 februari 2020 
4 min. leestijd

Anastasia de musical

Na de Lion King, die een groot succes was met de kinderen, gingen we nu naar Anastasia. Met een inmiddels 12 jarige en een bijna 7 jarige. Een heel ander soort musical, maar zeer zeker de moeite waard. Ook voor die van 7. Al is het verhaal nog best een beetje lastig.

Een belevenis

Al vanaf dat ik klein was, werd ik getrokken door de wondere wereld van de musical. En dat is nog steeds zo. We proberen deze liefde dan ook door te geven aan de kinderen. Zo hebben we al heel wat muscials van onder andere Van Hoorne Entertainment bezocht de afgelopen jaren. En natuurlijk de Lion King. Nu zijn de musicals van Van Hoorne meer gericht op kinderen dan de producties van Stage Entertainment, toch vinden we die soms ook echt de moeite waard. Zo is A meegeweest naar Beauty en het Beest en hebben we met elkaar dus de Lion King bezocht. En dat was een belevenis waar met name T het nog steeds over heeft. Het Afas Circustheater met zijn luxe uitstraling. De rode pluche stoelen, het pauze arrangement wat zo geweldig in elkaar zit, en natuurlijk de voorstelling. Hij heeft het ervaren zoals het bedoeld is. Een belevenis.
Met dit in ons achterhoofd, de wens om zelf de musical Anastasia te bezoeken en het feit dat deze musical geinspireerd is op de gelijknamige Disney film maakte dat wij dachten dat ook T het wederom een belevenis zou vinden.

Anastasia het verhaal

Het verhaal van de muscial neemt ons mee naar het Rusland van 100 jaar geleden. In het paleis van de tsaar maken we kennis met de jonge Anastasia en hoe ze opgroeit aan het hof met haar ouders, zussen en kleine broertje. Haar oma geeft haar een speeldoosje en vertrekt naar Parijs, met de belofte dat ze ooit samen Parijs zullen ontdekken. Maar voor Anastasia naar Parijs kan gaan breekt de revolutie uit en wordt het hele gezin vermoord. Maar niet alle lichamen worden gevonden. Daardoor gaat het gerucht dat Anastasia zou zijn ontkomen aan de dood. Haar grootmoeder looft een grote beloning uit voor wie Anastasia vindt.Anastasia de musical

Anya is straatveger in het naar Leningrad omgedoopte St Petersburg. Zij is hier via vele omzwervingen terecht gekomen. Ze weet dat ze Anya heet, en dat ze ooit in Parijs moet zijn. Daar wacht iemand op haar. Maar verder weet zij helemaal niets van haar verleden.
Zo ontmoet zij Dimitri en Vladimir die op zoek zijn naar een meisje dat kan doorgaan voor Anastasia om zo de beloning van haar grootmoeder op te strijken.
Anya wordt volgestamd met kennis over Anastasia.
Sovjet officier Gleb heeft ondertussen de opdracht gekregen om het werk van zijn vader af te maken en Anastasia om te brengen. Met hem op zijn hielen vlucht ze naar Parijs met Dimitri en Vladimir.

In Parijs is grootmoeder klaar met het ontvangen van allerlei meisjes die zich voordoen als Anastasia en weigert haar daarom te ontvangen. Terwijl bij Anastasia de herinneringen steeds verder terugkeren. Het blijkt toch echt zo te zijn. Anya is Anastasia.

Een belevenis?

En was het ook dit keer een belevenis? Daar kan ik alleen maar volmondig ja op antwoorden. We kwamen mooi op tijd aan bij het Circus theater, na lekker in de rij bij de parkeergarage te hebben gestaan. Daar moet je echt rekening mee houden. Er is plek genoeg, maar het inrijden kost gewoon tijd. En vanwege het hele slechte weer wilde iedereen daar parkeren en niet verderop. Voor de voorstelling hadden we daarom nog ruimschoots de tijd om foto’s te maken voor de fotowand. Doet het goed op instagram.Anastasia de musical

Eenmaal in de zaal bleek dat T toch zeker weer onder de indruk was van de prachtige zaal. Tijdens het eerste deel keek hij dan ook zijn ogen uit. Mooie kostuums, vol glitter afgewisseld met de armen uit het moderne Rusland. De spannende momenten zoals de moord op de tsaren familie wordt zo mooi in beeld gebracht, dat hij niet eens door had wat er gebeurde.Anastasia de musical
De tweede helft van de voorstelling duurde hem net iets te lang. De laatste 15 minuten had hij het wel gezien. Ze had die oma dan nu toch wel gevonden, wat een gedoe. Zijn zitvlees was op.

Pauze arrangement

Ook deze keer hadden we een pauze arrangement besteld, voor ons een luxe arrangement, met een glaasje bubbles en een luxe bittergarnituur en voor de kinderen een kinder arrangement. A mocht kiezen en ze wilde deze keer liever een kinder arrangement dan een volwassen arrangement. Dat kan nog als je 12 bent.
De kinderen kregen bij hun drankje Pringles en konden kiezen welke smaak.Afas circustheater_pauze arrangement

Het fijne aan een pauze arrangement is, dat het direct klaar staat als de pauze begint. Je zoekt je tafeltje in de circusbar en hoeft niet meer in de rij te staan voor je drankje. Dat scheelt enorm in tijd. Zeker als je het wilt combineren met een bezoekje aan het toilet, want natuurlijk staan dat altijd rijen, zeker bij de dames.

Wil je ook deze musical bezoeken? Houd dan wel rekening met een gevulde bankrekening, want het is nog steeds niet goedkoop. Maar volgens mij de belevenis het wel dubbel en dwars waard.

Ga jij wel eens naar een musical met je kinderen?

Reactie plaatsen