E-chopper
Uitjes/Vakanties
Marijke Mulder- de Leur
Uitjes/Vakanties
04/19/2022
2 min
0

Met de e-chopper door de bollen

04/19/2022
2 min
0

Het leuke van tijdelijk onderdeel zijn van een team is dat je je ook mee mag op het team uitje. Nu ik als ZZP een langere tijd 1 school uit de brand help, mocht ik ook mee op het teamuitje. Ontzettend leuk, want hieruit spreekt een stuk waardering voor mij als ZZP'er. Waar ik op internet nog wel eens lees dat men vindt dat een ZZP'er niet betrokken is bij de school, ervaar ik dat zelf helemaal niet, en de school ook niet. Ik help ze met een wat langere invalklus, en dat betekent meer dan alleen tussen 8 en 2 de klas draaien vind ik.

Teamuitje tussen de bollen

Maar goed, ik dwaal al weer af, het teamuitje. Aangezien je moeilijk de school een dag dicht kunt doen vanwege een teamuitje (vind ik op een kantoor overigens ook niet terecht hoor, maar gebeurt het makkelijker) vertrokken we rond half 4 van school. Dus wel deels onder werktijd voor hen die op deze dag werkzaam waren richting Hillegom.

We zouden namelijk een tour gaan maken door de bollenvelden.

E-chopper

Bij Scooterverhuur Hillegom stonden er prachtige e-choppers voor ons klaar.  Na een korte uitleg en een paar proefrondjes over het parkeerterrein, want niet iedereen heeft in zijn leven op een tweewieler met een motor gereden. Waaronder ikzelf. En ik moet zeggen, dat begin was ook best wel even spannend. Evenwicht, snelheid, en dan ook de besturing nog even helemaal in control krijgen. Het is niet ingewikkeld, maar toch net even anders dan een fiets.

E-chopper

Tocht door de bollenvelden

Vervolgens vertrokken we in een lange stoet onder leiding van Ingrid van Tourz.nl. Zij leidde ons in de richting van Hillegom, langs de Leidse Vaart, via Landgoed Tespelduyn, waar een drankje en een hapje voor ons klaar stonden, via kasteel Keukenhof, weer terug naar Hillegom.

Bollenveld

Onderweg stopten we op verschillende plaatsen en vertelde Ingrid het een en ander, over de bollen, of de landgoederen. Zeker als je niet tussen de bollen bent opgegroeid zeer interessant. 

Koud

Wat voor ons wel jammer was, was dat er nog weinig velden in bloei stonden. Net een week eerder waren we verrast met een laag sneeuw. En de dag voor we gingen, was het zeer herfstachtig. Wij hadden dan wel geluk met een zonnetje, maar met ski-jas en skihandschoenen en een muts was het nog steeds koud op de e-chopper. En dan ga je niet harder dan 25 km/h. 

E-chopper tour

Gelukkig konden we genieten van de hyacinten en was het zo met elkaar een tocht maken op zich ook al hilarisch en heel gezellig. Maar voor het mooie had ik het liever 10 graden warmer en wat meer kleur op de nu nog groene tulpenvelden.  Hoewel daar, nu ik dit publiceer zeker verandering is gekomen, want het paasweekend was zeer mooi.

Nog een keer

Ondanks dat ik tot de groep behoorde die het rijden op een e-chopper best wel spannend vond in het begin, ben ik nu wel enthousiast en lijkt het me heel leuk om later nog eens te doen. Dan met de kinderen achterop bijvoorbeeld. Niet perse een tocht door de bollenvelden, maar wat later in het jaar ook lekker door de duinen, of een rondje ringvaart. Lijkt me ook erg leuk, en fietsend te ver. Of naar Kaageiland. Dat hebben we eerder gedaan, maar nog nooit op deze manier. Ontdekken we toch weer meer/andere dingen dan lopend.

Reacties
Categorieën