22 mei 2018 
2 min. leestijd

Pipo de clown

Met moederdag was de premiere van Pipo de Clown. De nieuwste productie van Van Hoorne Entertainment. Helaas konden wij er niet heen deze moederdag, want dan zouden we elkaar deze dag wel heel weinig zien. In de ochtend moest A namelijk een wedstrijd spelen en om dan ter vertrekken met T als zij net thuis zou komen, dat leek me niet gezellig. Dus sloegen wij hem over. Maar ik heb gehoord en gelezen dat ook deze voorstelling geweldig was. Toch even het noemen waard dus.

Pipo de clown

Als ik denk aan Pipo de Clown dan denk ik aan de zwart-wit televisie uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Een tv programma dat mijn moeder zich nog kan herinneren van vroeger toen zij klein was. Pipo de clown beleefde in die tijd zijn avonturen op de Nederlandse televisie. In het begin nog in zwart-wit, maar in de jaren ’70 ook in kleur. Daarna verdween Pipo even van de tv.
Maar Pipo de Clown, zijn vrouw Mamaloe en natuurlijk ook Klukkluk zijn tijdloos. Want T kijkt nu regelmatig Pipo de Clown op tv. Nu uitgezonden door RTL en geproduceerd door Van Hoorne Entertainment.
De link met oma Loes is hier in huis ook snel gelegd. Volgens T is het namelijk Pipo de Clown en oma Loes in plaats van Pipo de Clown en Mamaloe.

Pipo de Clown en de Piratenprinses

Extra jammer dat we daarom niet bij de premiere in Leiden aanwezig konden zijn, want Van Hoorne Entertainment brengt na andere succesvolle producties (onder andere Hans&Grietje, Lang geleden, Sneeuwwitje) Pipo de Clown na de terugkeer op de televisie ook in het theater.

Samen met zijn lieve vrouw Mammaloe en de klunzige Klukkluk reist Pipo de hele wereld af in zijn
wiebelende Pipowagen. Altijd is het dynamische drietal op zoek naar de prachtigste plekjes waar ze hun
muzikale circusvoorstelling voor de kinderen uit de buurt kunnen spelen. Maar de Dikke Deur zit het
gezelschap continu op de hielen en wil Pipo terug in zijn circus. Ook nu bedenkt hij weer een sluw
plannetje… Zal zijn list deze keer wel werken of is Pipo de Dikke Deur toch weer te slim af?

Pipo en de Piratenprinses

Premiere Pipo de Clown
Copyright Daniel Kroll Fotografie

Reviews

Wij waren er deze keer niet, maar een aantal blog collega’s waren er wel. En zij schreven natuurlijk hun ervaringen op.
Merel ging samen met haar jongste dochter en zij waren na afloop erg enthousiast en het was af en toe best een beetje spannend. Je leest haar review in Pipo en de Piratenprinses
Ook Miriam heeft met haar oudste dochters het theater bezocht. Zij kende Pipo ook van de verhalen van vroeger, over de zwart wit tv die niet iedereen in huis had. En geeft ook de muziek een zeer goed cijfer. Haar review lees je in theatervoorstelling Pipo en de Piratenprinses

Ik ga met de positieve ervaringen met de voorstellingen van Van Hoorne Entertainment en deze twee revieuws zeker overwegen om het theater met T nog eens op te zoeken.
Wil jij ook? Waar en wanneer ze in welk theater staan vind je hier

Reactie plaatsen