27 juni 2024 
2 min. leestijd

Luxe in de Oostenrijkse alpen

Vroeger, lang geleden, gingen we dus echt vaak wandelen met onze ouders in de Alpen. En we hebben er zelfs eens in een berghut overnacht. Nu zou mijn man dat ook wel weer eens willen doen. In de winter skiën in Oostenrijk, vanwege de après ski vindt hij het daar leuker dan in Frankrijk. En dan in de zomer in hetzelfde gebied lekker wandelen. Er zijn meer dan genoeg appartementen te verkrijgen in de bergen in de de zomer. Maar de kinderen kijken hem dan echt aan of hij gek is geworden. Dat is toch geen vakantie?! Hebben ze dan liever alle kerken waar mama graag naar binnen wil als ze op vakantie is? Ook niet, in elk geval de jongste niet.

Ik dwaal weer af. Want ik wil het eigenlijk even hebben over Oostenrijk en dat dit een geweldige bestemming is voor zowel zomer als winter. En je kan het zo luxe maken als je zelf wilt. Niet iedereen heeft de behoefte aan een berghut, een saai appartementje aan de nu saaie piste of een tent, hoewel dat laatste kan prima bij de bestemming waar ik je over wil vertellen.

Tiroler Zugspitz Resort

Het Tiroler Zugspitz Resort ligt vlak over de grens met Duitsland in Ehrwald aan de voet van de Zugspitze. Het dalstation van de Tiroler Zugspitzbahn is direct vanaf het resort toegankelijk en biedt toegang tot het ski- en wandelgebied. Dat maakt het een aantrekkelijke bestemming voor zowel zomer als winter.

Het resort biedt een grote keuze aan accommodaties. Je kunt er het hele jaar terecht op de camping die 120 plaatsen heeft. Daarnaast comfortabele kamers, suites en appartementen in Tiroolse stijl.  Zo is er voor elk gezin wel een passende plek te vinden.

Het grote voordeel of nadeel, dat ligt eraan of je in team ik wil een luxe vakantie met veel vermaak, of juist ik zoek wat meer rust in mijn vakantie team zit, is niet de accommodatie zelf, maar vooral de andere voordelen van dit resort.

Zugspitz resort Tirool

Speelplezier

Er is op het Tiroler Zugspitz Resort 11.500m² aan speelplezier. 1500m² aan indoor speel- en waterwereld, dus ook bij slecht weer genoeg te doen. En een buitenspeeltuin van 10.000m² voor de mooie dagen.

Je vindt er onder meer een boulderwand, kartbaan en een bioscoop, dus ook aan de oudere kinderen kunnen zich vermaken. Er zijn 3 verschillende zwembaden en verschillende glijbanen.

Daarnaast is er een familie Spa, maar ook een adults only Spa, zodat je in alle rust ook zelf kunt ontspannen.

Uit eten of boodschappen doen

 Dit kan natuurlijk ook op het resort. Als je verwenhalfpension hebt geboekt kun je de hele dag terecht in het grote restaurant. 's ochtends voor een uitgebreid ontbijt, in de middag staan er snacks en een assortiment aan taarten en in de avond themabuffetten. Ook aan de kinderen is gedacht met passende buffetten. Ook kunnen kinderen gemakkelijk naar de kinderspeelruimte waardoor je zelf lekker lang aan tafel kan blijven zitten.

Er is ook een a la carte restaurant. mocht je eens iets anders willen, maar niet het resort af willen.

Terras Zugspitz resort

Thuis wat maken, of gewoon in je appartement wat willen drinken met een zak chips, ook dan hoef je het resort niet af, want er is ook een winkel aanwezig.

Wat wij gaan doen deze zomer?

Nog geen idee. We zijn in mei al 2 weken naar Spanje geweest, dus als we thuisblijven is het ook prima. Maar dit resort kunnen we altijd nog in gedachten houden om iedereen tevreden te houden in het gezin.

Wat gaan jullie doen deze zomer?

Reactie plaatsen