21 oktober 2022 
4 min. leestijd

Dagje spelen in KidZcity

Vlak na de zomervakantie werden we uitgenodigd door KidZcity. Of we interesse hadden om een dagje te komen spelen? Nu onze kinderen wat groter worden, gaan we eigenlijk niet meer naar dit soort gelegenheden. Toch nam ik de moeite om de mail even door te lezen. En besloot toch de uitnodiging te accepteren.  In de uitnodiging stond namelijk dat je in KidZcity ook mogelijkheid hebt voor kinderen tot en met 11 jaar. De hele basisschoolleeftijd dus. 

Uitgespeeld

Waar we merkten dat de T, de andere kinderen zijn hier deze leeftijd al echt ontgroeid dat ze in een binnenspeeltuin willen spelen, nog graag klimt en kla1utert op de speeltoestellen in een binnenspeeltuin, zien we ook dat hij dit minder lang vol houdt.  Hij raakt er eerder op uitgekeken. Tijd om dus te gaan kijken hoe KidZcity dit waarmaakt.

KidZcity

KidZcity ligt in Utrecht dus voor ons niet direct om de hoek. Het is toch even een stukje in de auto, niet om zomaar even te doen. Daarom planden we ons bezoek in de herfstvakantie. Hadden we mooi een hele dag de tijd. En wat ook fijn is, onze herfstvakantie valt vroeg. En regio Utrecht heeft dan nog geen vakantie, dus dat staat hopelijk garant voor een rustig begin van deze dag.

Dit soort gelegenheden staat niet voor niets gekscherend bekend als krijspaleis. De akoestiek is vaak niet dempend en spelende kinderen maken nu eenmaal geluid. Zeker als het er veel zijn. En dan ben ik nog wel iets gewend zou je denken als juf.

Een rustig begin van de dag.

Een rustig begin van de dag dus. Wij zorgden dat we direct om 10 uur bij opening aanwezig waren. Konden we eerst even rustig een rondje lopen. Waar zouden A en ik gaan zitten en de jongens gelijk even verkennen wat er allemaal is.

Wij vonden een mooi plekje in een hoekje tegenover de ouderwetse draaimolen, met een stopcontact. En niet bij de speelgelegenheid voor kinderen van 0-4 jaar. Dat scheelt al heel wat denken we.

Het blijft ook lekker lang rustig. Pas tegen 13:00 uur als de meeste scholen uitgaan wordt het echt een stuk drukker. Kinderfeestjes, een groepje kinderen van een opvang aan de hesjes te zien. En veel gezinnen.  Tijd om de jongens nog 1 rondje spelen te sturen en dan weer lekker op huis aan te gaan.

Wat vonden de jongens van KidZcity?

T mocht een vriendje meenemen, want alleen spelen is natuurlijk ook niet leuk. Dus samen gingen ze  een nog rustig KidZcity verkennen. Botsauto’s, laser gamen, een spel waarmee je met een kanon ballen kon schieten. Ook het bekende klimmen en klauteren natuurlijk.


 En zelfs A vond de grote glijbaan nog leuk om te doen. Met matjes ga je niet sneller zeiden de jongens.


Omdat het lekker rustig was, hoefden ze nergens te wachten en bleven ze heen en weer rennen. Ergens tussendoor vroeg ik T welk cijfer hij KidZcity zou geven. En hij kwam uit op een mooie 7. Als er meer klimmen was voor oudere kinderen, dan had het nog hoger uit kunnen komen.

Maar heel positief was dat je zonder extra te betalen wel kon laser gamen en in de botsauto’s. 


Onze ervaring met soortgelijke speelparadijzen is dat je er dan vaak extra voor moet betalen. Of heel veel kleingeld moet meenemen, omdat die auto’s werken op euromunten.

De auto's gingen wel wat langzaam vond T. Hij is die van de kermis gewend. Maar snel genoeg voor kinderen. En je ziet al, ze zijn in beweging op de foto. Zonder flits toch snel genoeg om een beetje blurry te worden. 

Prijs, kwaliteit, horeca en toiletten

Ondanks dat wij de kaartjes, een kop thee, en een ijsje hebben gekregen, hebben we natuurlijk wel even naar de prijs gekeken. Alle speeldingen zijn inclusief, dus wij vonden de prijs voor een kaartje voor de kinderen heel schappelijk. Alleen de prijs voor de volwassenen is hetzelfde als van de kinderen. En dat vonden wij dan wel weer aan de dure kant. Zitten doe je namelijk gewoon aan een formica tafeltje op een formica stoeltje en het was er ook nog erg koud. Spelende kinderen warmen de hal wel op, maar ook toen wij weggingen, zagen we nog veel volwassenen met hun jas aan.

De horeca was daarentegen heel goed. Een ruim terras voor de horeca en beneden kun je ook gewoon je eigen meegebrachte koekjes en drinken nuttigen. De prijzen voor de drankjes en patat zagen er ook prima uit. Niet te duur.


 De toiletten waren ook netjes. En ruim voorradig. Wat ik mooi vond was dat op de toiletten een onderscheid werd gemaakt voor meisjes en dames. Zo kunnen de kleine kinderen, die het helaas niet altijd nog even netjes kunnen achterlaten, maar wel alleen naar de wc gaan, op hun eigen toiletten zitten. En blijven er voor volwassenen ook nog schonere toiletten beschikbaar. Mits iedereen dit concept ook begrijpt. Ik zag namelijk wel een klein meisje uit een van de dames toiletten komen…..

Wat mij ook echt opviel was de vriendelijkheid van het personeel. Iedereen die hier aan het werk was, straalde ook echt uit dat hij/zij er zin in had. Van ontvangst tot het einde, het was zeer gastvrij. Helaas hebben we dat ook wel eens anders ervaren bij andere gelegenheden.

Zo liepen A en ik naar het restaurant gedeelte en op de trap liep/klom en dreumes alleen. Wij vonden dat dan weliswaar een heel schattig meisje, maar zo zonder begeleiding op de trap.... Zeer kort nadat wij het gesprek met de jongedame in kwestie waren gestart, liep er al een medewerkster langs. Zij overzag onmiddellijk de situatie, zorgde dat zij razendsnel met lege handen terugkwam en ontfermde zich over het schattige meisje dat hopelijk snel weer met haar moeder werd herenigd.

Met de herfstvakantie voor regio midden in het vooruitzicht is dit wel echt een top uitje op een wat mindere dag. De jongens hadden namelijk nog best iets langer willen blijven.

Reactie plaatsen