02 mei 2022 
3 min. leestijd

Annie de Musical

Soms zie je in je mail iets langskomen en dan denk je: "Ja! Dat heeft vroeger op mij zoveel indruk gemaakt, dat wil ik de kinderen ook laten ervaren." In mijn geval was dat de film Annie. We keken die ooit eens met een uitje van het kinderkoor kan ik me herinneren en we speelden toen het direct na. Ergens op de basisschool was dat, maar ik kan me niet herinneren hoe oud ik precies was. Nu is de film nog steeds wel leuk, maar toch merk ik dat dit soort oude films de kinderen minder boeien. Dus toen ik zag dat de musical in het De la mar Theater in Amsterdam zou spelen, kocht ik kaartjes.

En toen kwam Corona....

Afgezegd

Ik had de kinderen verteld dat er 5 mei een verrassing was, en het ook zo in de agenda gezet. Maar er niet bijgezet wat het was. Alleen dat ze deze middag en avond moesten vrijhouden. Alleen toen kwam daar de Lock down en natuurlijk volgde er toen een afzegging. De musical werd gecanceld. Het hele land ging op slot begin 2020 en de voorstelling kon niet meer gemaakt worden.

Ik baalde, want we kregen een voucher met daarbij de mededeling dat we die bij een willekeurige voorstelling in het Del La Mar theater konden besteden, maar dat ze niet wisten of Annie nog zou terugkeren. Dus de voucher bleef ongebruikt. Nu was dat niet zo gek, want Corona waarde nog steeds rond.

2022

Tot in 2021 langzaam alles weer een beetje normaler werd. Met vaccinaties leek het of Corona weer onder controle kwam. En ik kreeg een mail dat Annie weer terugkwam in het theater. In overleg snel geboekt en een klein beetje bijbetaald, want de prijzen waren gestegen inmiddels. Januari 2022 zou het worden. Tot onze grote schrik kwam toen A thuis met klachten en jawel, Corona deed intrede in ons huis. Soort van gelukkig dat ook hier de overheid weer besloot alles dicht te gooien, want na de eerste besmetting hier, volgden er meer. 

Eindelijk naar Annie

Gelukkig kregen we de mogelijkheid voor een aantal nieuwe data. En gingen we bijna 2 jaar later, mooi rond onze trouwdag alsnog naar het Del La Mar Theater in Amsterdam. We konden hier de allereerste voorstelling bewonderen. Super leuk, want de kinderrollen worden door meerdere kinderen gespeeld i.v.m. de arbeidstijden wet en er zaten daardoor ook veel van deze kinderen in de zaal. Dat merkte je in de pauze en na afloop heel goed. Gaf een extra sfeer.

Annie de Musical

Annie de musical

Voor wie het verhaal niet kent:

Annie is een weesmeisje in een kindertehuis. Onder leiding van Miss Hannigan moeten de meisje heel hard werken. Want deze dame is vooral uit op eigen gewin en de drankfles. Op een dag komt de assistente van miljonair Oliver Warbucks een weeskind uitzoeken om een week te mogen logeren met kerst. En dat wordt Annie. Ook al hoopte Oliver Warbucks op een jongen, hij en Annie kunnen het heel goed vinden samen. Annie wil alleen niet bij hem blijven wonen. Want zij heeft een briefje en een medaillon waaruit blijkt dat haar ouders haar ooit weer komen ophalen.Hij helpt haar bij de zoektocht naar haar echte ouders, waarbij ze te maken krijgen met oplichters. En natuurlijk loopt dit verhaal goed af.

Perfect uitje voor deze vakantie:

Heb je nog geen plannen voor deze (laatste) week van de vakantie en wil je eens naar het theater, dan kunnen wij je deze voorstelling zeker aanraden. De musical is zeer aansprekend. T heeft echt met open mond zitten kijken en je wordt echt goed meegezogen in de sfeer van Annie. De decors zijn herkenbaar uit de film, voor de ouders, en voor de kinderen zeer aansprekend. Als we dan toch 1 minpuntje moeten noemen, dan is het de hond van Annie, die maar 1x op een mechanische manier terugkomt. En dat snap ik volkomen. Een hond hoeft niet perse op een podium in het theater, maar persoonlijk had ik hem dan weggelaten, omdat hij verder in het verhaal nu niet meer terugkomt.

De voorstelling duurt 2 uur en 35 minuten en kaarten kun je kopen via het Del La Mar Theater of via Eventim. Er zijn tickets in verschillende prijsklassen te koop. Een bezoek aan het theater is dan wellicht niet het meeste goedkope uitje, maar ik vind het altijd wel de moeite waard. Hier wordt er altijd jaren over doorgepraat. En het is ook heel goed te combineren met een dagje Amsterdam. Lekker slenteren over de grachten, of bezoeken van een museum. Het rijksmuseum bijvoorbeeld. Wij deden dat eerder al toen ik 40 werd.

Gaan jullie wel eens naar het theater?

Reactie plaatsen