17 juli 2017 
4 min. leestijd

Het leven begint bij 40

Hiep Hiep Hoera! Gefeliciteerd! Nou stiekem is het al weer 2 weken geleden dat ik jarig was. En ik heb het ook heel gespreid gevierd. Dus vandaar dat er nu pas iets online verschijnt hier, op Mamasmetthee. Eigenlijk ben ik al 10 jaar niet mee zo van het vieren van mijn verjaardag. En dat heeft niets te maken met het feit dat ik nu 40 ben en 10 jaar geleden 30 werd. Maar 10 jaar geleden was ik hoogzwanger en had ik er echt geen zin in. En omdat A vandaag, dus 2 weken na mijn verjaardag jarig is, vier ik mijn verjaardag een beetje mee als we die van haar vieren.

40 is niet zomaar iets

Behalve dit jaar dan. Dit jaar heb ik veel meer stil gestaan bij mijn verjaardag dan andere jaren. Ja kom op. 40 is toch gewoon een heel mooi rond getal. En zolang ik me op sommige vlakken nog steeds 20 voel en denk dat de 40 nog ver weg is, en oud, zit het wel goed hoor. Dat getal zegt me helemaal niets, en maakt me dus ook helemaal niets uit. Ik zou toch niet echt altijd 20 willen blijven. Ik ben nu zoveel wijzer, ehh juist… zou ik moeten zijn hè.

Feest

Toch even een feestje dus. Het enige dat ik wist, is dat ik 1 juli moest vrij houden. Het weekend voor mijn verjaardag dus.
De avond ervoor kreeg ik instructie om toch vooral in bed te blijven tot ik geroepen werd. Nee ook niet douchen of naar de WC dus.
Heerlijk eindelijk mocht ik uitslapen, maar natuurlijk lukte dat helemaal niet. T was al zo enthousiast dat ik hem moest helpen met aankleden toen R nog onder de douche stond. Maar dat mocht de pret niet drukken. Alleen in bed en lekker blogs lezen, en mijn boek is ook niet vervelend.Mooiste verrassing 40

Toen ik werd geroepen werd ik echt verrast. R had allemaal rozenblaadjes geregeld en de kinderen hadden hiermee een pad gemaakt vanaf de slaapkamerdeur tot aan de mooi gedekte ontbijttafel. Ook dat waren allemaal rozenblaadjes neergelegd, om mijn bord in de vorm van een hart. Met op mijn stoel een enorme bos rozen. 40 natuurlijk.
Wauw, wat mooi! Echt een geweldige verrassing!

Een gezellige dag

Na het ontbijt vertrokken we naar Amsterdam. Gemakkelijk met de bus. Op het museumplein stapten we uit en brachten we een bezoek aan het Rijksmuseum. RijksmuseumHeel lang geleden was ik er wel eens geweest, maar na de verbouwing is zo mooi geworden. NachtwachtNatuurlijk is de Nachtwacht een van de hoogtepunten, maar ik heb me ook vermaakt met de uitspraken van de kinderen:

De Gouden bocht 1672
Nee, dit is echt geen schilderij, maar een foto. Aldus A bij een schilderij van de grachten uit 1672.

Hemelglobe aka BBQAan T vroeg ik wat dat ding was op onderstaande foto. Zijn antwoord: Een BBQ….

Zeeslag vs AjaxEn A was ook onder de indruk van de Amsterdamse vlag op een schilderij van een zeeslag. “Wauw wisten ze toen al dat Ajax 3 sterren zou halen?”

Toen T het wat zat was geworden, gingen we de stad weer in. Een ijsje halen en lekker slenteren langs de mooie oude gebouwen en natuurlijk even over de Wallen. Een bliksembezoek aan de Kalverstraat en het oude Burgerweeshuis leert ons dat we snel nog een keer terug moeten naar Amsterdam. Er zijn nog veel meer musea die ook voor kinderen (zeker voor A) leuk zijn, en die wij ook graag nog eens willen zien.Amsterdam

De dag sloten we af met een hapje eten. En je snapt dat T natuurlijk niet sliep op de terugweg in de bus ;)Eten en terugreis
Het was echt een dag met een gouden randje om nooit meer te vergeten! Dank jullie wel lieve R, A en T.

Nog meer jarig

De afgelopen 2 weken heb ik me nog vaak jarig gevoeld.
Natuurlijk alle persoonlijke felicitaties, maar op de apjes, Facebook en Instagram felicitaties maken van de dag zelf, ook al is het een werkdag een feestelijke dag.
En ik werd ook nog een paar keer echt verrast. Zo stuurde Kroon op ’t werk deze keer geen thee, maar een pakket met bubbels en gezonde chips. Ontzettend bedankt ook! Echt zo leuk dat ik dit mocht ontvangen.Terrachips Kroon op het werk
Van Lucardi mocht ik ook wat uitzoeken, niet perse voor mijn verjaardag, maar een goede reden om eens aan mezelf te denken en een cadeau voor mezelf uit te zoeken. Wat ik heb uitgezocht lezen jullie binnenkort.
Ik nam op mijn laatste invaldag op de school van A ook wat lekkers mee, en ook daar mocht ik toen nog een cadeau in ontvangst nemen. Lief, maar ik wilde juist hen bedanken.
En natuurlijk toen we de verjaardag van A vierden afgelopen weekend, vierden we mijn verjaardag mee.

Je wordt immers maar 1x 40!

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 18 Jul 2017

Verlate felicitaties van een 61-jarige.

Marijke
Door

Marijke

op 18 Jul 2017

Dank je wel!

Reactie plaatsen