05 juli 2017 
4 min. leestijd

Bloggersborrel in Het Hofhouse

 

Door het bloggen hebben we ook regelmatig contact met andere bloggers. In een Facebookgroep bijvoorbeeld. Maar ook op events kom je elkaar tegen. De eerste keer dat ik met een andere blogger afsprak was al weer enige tijd geleden. Samen met Linda stond ik alweer 2 jaar geleden in de Vriendin. Verder komen we bijna nooit op events voor bloggers. Iets met werk, tijd, kinderen die sporten. Ik vind het nog steeds een raadsel hoe sommige mama’s dat wel voor elkaar weten te krijgen. Maar nu hadden we een afspraak met de groep bloggers uit mijn appgroep. En Hanneke ging gezellig mee.

Datum geprikt

Een aantal maanden geleden begonnen de voorbereidingen al. Fleur nam de leiding, vulde de datumprikker en regelde een locatie. En woensdag 28 juni was het dan zover. Uiteindelijk kwamen we met 10 dames samen in het splinternieuwe Hofhouse in Den Haag.
Om 20:00 waren we er. En we kregen gelijk een welkomstdrankje aangeboden. Besloten we daar nog even mee te wachten tot we een beetje compleet waren. Zodra de meeste dames er waren en we ons hadden voorgesteld aan degene die we nog niet persoonlijk hadden ontmoet, begon het feest pas echt.

Dankzij het persbureau Misspublicity en natuurlijk Het Hofhouse kregen we een goed beeld van wat Hofhouse ons en dus ook jullie te bieden heeft. Een kort verslag, een kleine impressie van een fantastische avond.

Hofhouse

Sinds 12 juni zijn de deuren van Hofhouse geopend. Midden in het centrum van Den Haag, recht tegenover het Centraal Station. Een prachtige locatie. In deze nieuwe hotspot vind je 8 verschillende horecabelevingen, verspreid over 6 vaste eilanden en 2 pop-up elementen die per seizoen wisselen.Hofhouse_Den Haag

Met onze groep kregen we een gezellige lang tafel toegewezen en al snel kwamen de eerste hapjes op tafel. Zo kregen we 2 heerlijke pizza’s van VIA, door Mad-Mex werd er heerlijke nachos met guacamole, en overheerlijke ananas en mango salsa gerserveerd. Vooral de mango vond ik een echte aanrader. En Noomi zette heerlijke aziatische noodles, broodjes en spiesjes op tafel. En we moeten ook vooral de heerlijke patat met knoflookolie, parmezaanse kaas en de patat van zoete aardappel van Burgerz niet vergeten.Hofhouse_Den Haag
Dit alles werd vergezeld van een heerlijke cocktail met Aperol. En voor de zwangeren en BOB’s onder ons een heerlijke alcoholvrije cocktail ook op basis van mandarijn en citroen. Beiden waren heerlijk en fris van smaak en het zag er ook nog eens prachtig uit.
Helaas hebben we van de andere twee vaste eilanden (Toastable en SLA) niets geproefd, maar een goede reden om nog een keer terug te gaan dus.

Pop-up restaurants

Op dit moment zijn Zilt en Zalig en Lekkernijs de twee pop-up restaurants.
Zilt en Zalig verraste ons met een mooie selectie aan oesters. Hofhouse_Zilt&Zalig_oestersDie ook iedereen zich goed heeft laten smaken. Niet iedereen vond ze even lekker, maar we weten nu wel dat je de oester niet zo naar binnen moeten laten glibberen, maar dat je hem juist goed moet kauwen voor de smaak. Na het eten van de oester werd de schelp nog gevuld met een paar bubbels en dat smaakte in combinatie met het zilte van de oesters erg lekker. Vergeet dit vooral niet te doen als je ooit nog oesters eet.

Lekkernijs verzorgde nog een fantastisch toetje. Ze maakte voor ons ter plekke met vloeibare stikstof een sorbetijsjes van Cava. Voor de non-alcohol kunnen wij de Appel met vlierbes en limoenblad van harte aanbevelen. Stiekem was die nog lekkerder dan de bol van Cava. Dit omdat deze veel minder zoet was. Geen toegevoegde suikers!! Pluspunt!Hofhouse_Lekkernijs
En natuurlijk is het een feestje om te zien. Het kloppen met de vloeibare stikstof geeft een prachtige hoeveelheid “rook”, waardoor het een magisch schouwspel is.

Thee

Natuurlijk kon voor ons de thee ook niet ontbreken. Een prachtige selectie thee met uiteenlopende smaken serveren ze bij Hofhouse. We hebben de Earl Green (groene thee earl grey) en de Sencha thee geproefd. En het is goede thee. In de zakjes zie je duidelijk dat er gebruik is gemaakt van mooie theebladeren, en niet met gruis. Overigens zijn ook de blikken waar in de zakjes bewaard zijn prachtig om te zien.Hofhouse_thee
Dus ook voor een lekkere kop thee kun je in Hofhouse prima terecht. Lekker als afsluiting voor je diner, of bij een tosti van Toastable tussen de middag.

Te kort

De locatie, de hapjes en drankjes en natuurlijk het gezelschap van de dames (Linda, Merel, Barbara, Karin, Fleur, Charlotte, Miriam en Lisette) maakte dat de avond voorbij vloog. Op maandag tot en met woensdag is Hofhouse geopend tot 21:30, maar we vertrokken pas om 22:30. Wat ontzettend lief dat we nog iets langer mochten blijven!
Bedankt Hofhouse en Miss Publicity voor deze uitnodiging. En ben jij in Den Haag? Hofhouse is een super locatie, een echte hotspot. Je moet hier zeker een keer langs.

Kom jij wel eens in Den Haag?

Reactie plaatsen