07 december 2015 
in Review
3 min. leestijd

Winterfair in Dickensstijl

Nu Sinterklaas (gelukkig) weer een jaar in Spanje verblijft, gaan we ons pas echt voorbereiden op kerst. Ik vind het altijd heel leuk om de diverse tuincentra in de buurt te bezoeken en te genieten van de prachtige kerstshows. Er is altijd zoveel te zien en te doen.

Dit jaar werden we uitgenodigd om te komen kijken in Garderen. Afgelopen weekend en ook van 9 tot en met 12 december is er een winterfair in Dickensstijl in de beeldentuin. Garderen ligt voor ons niet direct om de hoek. Maar wel leuk om weer eens samen op stap te gaan. Dus even de agenda’s naast elkaar en we vonden een datum waarop de mama’s (oké samen met T) op stap gingen. De andere kinderen waren behoorlijk jaloers op T. Die hadden ook graag meegewild, maar moesten gewoon naar school.

Een stukje rijden is gezellig

Zodra de kinderen in de klaslokalen waren gearriveerd stapten wij in de auto. Onderweg gezellig bijkletsend, en T vermakend. We spotten groene, gele, maar vooral opvallend veel rode en blauwe vrachtwagens. Na een uurtje rijden arriveerden we al in Garderen. De auto een mooi plekje gegeven, en we snoven de heerlijke boslucht op. Ja dat hebben we in onze woonwijken vlak onder Schiphol niet, dus als we dan toch op de Veluwe zijn, is het gelijk extra lekker!

Dickensstijl

Bij de ingang wilden we doorlopen, want we hadden al kaarten, maar we moesten toch even in de rij voor de kassa. Gelukkig was deze niet lang. Ondertussen zaten we al helemaal in de juiste stemming. Want iedereen liep in Dickens stijl rond.

En niet alleen de kleding, maar op het eerste pleintje zat een wasvrouw de was te doen. Zonder wasmachine, met een wasbord. En daarna ging de was door de wringer. Maandag wasdag was toen wel nodig als je het vergelijkt met nu.

Veel te zien, te proeven en te doen

We stonden ook heel lang stil bij de stand met verschillende soorten kaas. Blauwe kaas (met lavendel smaak), rode kaas (rode pesto) en blauwader kaas hebben we meegenomen. Maar de groene pesto, zwarte peper en pistache waren ook erg lekker.Dickens winterfair Garderen

Natuurlijk stonden we stil bij de Midwinterhoorn. Hij was vaak te horen, maar er was ook een meneer er een aan het maken. Prachtig om te zien. En knap hoe ze er geluid uit kregen. Hanneke kreeg er nog wel geluid uit, maar Marijke niet.

Ook prachtig waren binnen de oude winkeltjes en school. De mensen waren gemaakt van zand. En behalve heel knap, paste het helemaal in de sfeer. Zeker toen er in dezelfde winkelstraat een koortje kerstliederen begon te zingen.Dickens winterfair Garderen

Onze tocht vervolgend kwamen we langs alle prachtige aangeklede kraampjes met sfeervolle versiering uit eindelijk uit op het dorpspleintje met fontein. Ook het uitzicht van bovenaf op het pleintje was prachtig. Dickens winterfair GarderenOver de kleine winkeltjes maar niet te spreken, zeker als de merken Riverdale en Rivièra Maison tot je favorieten behoren. Wij moeten echter eerst een groter huis….

Tijd voor thee

Ondertussen hadden we bijna 2 uur gelopen en vonden we het tijd voor een kop thee met wat lekkers. Sfeervol plekje gevonden, met een beetje geluk, want het was best druk. En direct een lekkere lunch erbij genomen. Even bijkomen. De accordeon speler verblijdde ons ook met zijn spel, en dit gaf net een beetje extra gezelligheid.Mamasmetthee

Daarna liepen we even lekker dwars tegen de looproute in. T wilde graag nog even terug voor een plakje worst. Loop je dezelfde route andersom, is wel een beetje slingeren door de mensen, maar je ziet weer mooie plekjes die je anders echt mist.Dickens winterfair Garderen

Naar huis

Na dik 3,5 uur gingen wij weer huiswaarts. We hebben genoten van een heerlijk zussenuitje.
We hebben nog wel wat echte kerstdingen gemist. De kraampjes waren zeer divers, slingers met lichtbollen, bedden, lego, gebreide knuffels echt van alles was er te zien. In de home decoration winkels natuurlijk wel veel kerstversiering (vooral van hout en erg mooi), maar van ons hadden de kerstballen en andere kerstversiering nog wel wat meer aanwezig mogen zijn. Dat zou goed hebben gepast bij de tijd van het jaar en de aankleding van het geheel.

Ook zin om te gaan?
De winterfair is er nog van 9 tot en met 12 december in de Beeldentuin in Garderen.
Oude Barnevelderweg 5 in Garderen.

Toegangsprijs vanaf 13 jaar: € 6,50. Kinderen kunnen dus gratis mee!

NB. Dit is een gesponsorde post. Maar mijn mening verandert niet door een opgestuurd product en ik zou dit product ook zelf hebben gekocht.

Terugblik #51 | Mama's met thee
Door

Terugblik #51 | Mama's met thee

op 18 Dec 2015

[…] maar daarna thuis De betoverde doolhof gespeeld. Met een heel bijzonder kaasje. Die hadden we op de Winterfair gekocht. De rode is met rode pesto en de blauwe met lavendel. Op de roze plankjes werd het wel een […]

De leukste uitstapjes voor de Kerst(vakantie) - Mamaliefde
Door

De leukste uitstapjes voor de Kerst(vakantie) - Mamaliefde

op 11 Dec 2016

[…] met kinderen gaan hierheen. Voor een verslag van de Fair dit jaar kun je terecht op de blog van Marijke die hier heen ging met haar […]

Reactie plaatsen