24 december 2015 
2 min. leestijd

Last minute budget uitje voor kerst

Kerstvakantie, maar geen kerstvakantieweer. Nou ja, of misschien eigenlijk toch wel. We wonen in Nederland en het is typisch Nederlands weer, grijs, grauw, winderig en nat. Dus we zochten een low budget uitje waar we ons warm en droog even vermaken. Dus we vertrekken nog even naar het tuincentrum.

Ook op de laatste dag voor kerst is het nog leuk in het tuincentrum en is er genoeg te zien om een saaie dag in de kerstvakantie om te toveren tot een kerstige dag. Alle lampjes, mooie versieringen staan nog vol op uitgestald. Wij namen ook een kijkje bij het plaatselijke tuincentrum.

Kerstbomen en kerststukjes

Een verdwaalde kerstboom en afgeprijsde kerststukjes. Het is duidelijk merkbaar dat het kerstfeest er bijna is. Zoek je nog een leuk kerststukje, maar geen zin om de hoofdprijs te betalen en ook geen zin gehad om er zelf 1 te maken? Dit is de dag dat je ze voordelig kan scoren in het tuincentrum. Ik heb al een en ander thuis staan. A maakt er altijd1 op school en ik heb een paar nepdingen staan op een schaal bij kaarsen, dus helaas voor het tuincentrum koop ik ze niet. Maar ik vind ze wel altijd mooi.
Kerstbomen zijn ook echt op 1 hand te tellen. Als ze er nog zijn, want iedereen heeft er al 1 staan. Die worden denk ik ook niet meer echt verkocht.tuincentrum

Lampjes

Dit is ook niet een afdeling waar we lang blijven staan hoor. De kinderen vinden dit maar saai. De afdeling met verlichting is veel leuker. Mooie herten, kerststerren, maar ook lampjes voor in de boom zijn veel betere aandachtstrekkers en vasthouders.
Zelf word ik helemaal verliefd op mooie draadloze lampjes voor in de boom. Ledlampjes in de vorm van een echt kaarsje. Zoals we vroeger ook thuis hadden (alleen hadden die wel een draad). Deze klem je mooi op een tak en met de afstandsbediening zet je ze makkelijk aan en uit. Natuurlijk wordt dit uitgebreid getest door de kinderen, terwijl ik tel dat 10 lampjes in de boom veel te weinig is, en als ik dit wil aanschaffen het wel een heel prijzig verhaal wordt. Oké gevalletje op de wensenlijst voor ooit!Lichtjes

Decoratie

Ook de decoratieafdeling is in trek, op een tafel staan de heerlijkste cupcakes uitgestald. Alleen als je ze vastpakt, lopen de rillingen over je rug. Ze zijn van siliconen, rubber of wat dan ook, maar heel zacht. Kunnen wel mooi in een baby/dreumes/katveilige kerstboom. En ze hebben een grote aantrekkingskracht op de kinderen, want ze zien er echt prachtig uit.kerstcupcakes
A kon ook nog even wegdromen bij alle mooiere ballen, een uiltje erin, een eekhoorn of een vosje. Prachtige opengewerkte kerstballen in de kleuren wit en zilver. Dus ook verantwoord stylish. Alleen de foto hiervan, is helaas verdwenen (of niet goed gelukt en daarom weggegooid).

Kerstdorpjes

Dit jaar geen indrukwekkende vitrine met daarin het meest uitgebreide kerstdorp, inclusief trein, berg en alles er op en eraan. Jammer, want als ik hier al een uur mijn ogen uit kan kijken, dan kunnen de kinderen dat zeker. Zoveel mooie huisjes, met bewegende figuurtjes, prachtige bergen etc. Volgend jaar op zoek naar een tuincentrum die dit wel weer uitgebreid heeft opgebouwd.

Ruim een uur later komen we pas weer naar buiten. Buiten regent het nog steeds, heerlijk nu naar huis, voor een beker warme chocolademelk met slagroom en wachten tot het kerstfeest echt begint.

Ben jij ook zo dol op het tuincentrum in kerstsfeer?

Reactie plaatsen