20 december 2015 
in Tags
3 min. leestijd

Donkere dagen tag

De donkere dagen tag, is uitstekend geschikt voor de donkere dagen voor kerst. Oh wacht, daar gaat hij natuurlijk over. Wij lazen hem bij Barbara. En we vonden hem zo leuk, dat we hem vandaag met je delen.

Houd jij van de donkere dagen voor Kerst?
M: Ja en nee. Ik vind het wel gezellig met al die lichtjes en de feestdagen in het vooruitzicht. Maar eigenlijk houd ik helemaal niet van donkere dagen.
H: Nee helemaal niet. Het zijn hier in huis meestal hele drukke dagen met veel stress. Dat in combinatie met het donker is geen succes verhaal voor mij.
Ben je een seizoenenmens, of echt een typische liefhebster van bijvoorbeeld de zomer met zijn lange dagen?
M: Ik ben een echt seizoensmens. Als er een nieuw seizoen aankomt en ik voel dat in de lucht dan vind ik dat heerlijk. Alleen de winter hoeft van mij iets minder lang te duren dan de andere seizoenen.
H: Ik ben een liefhebster van warme dagen en mooi weer. Of die in de lente, zomer of herfst zijn maakt mij niet uit. De winter zou ik het liefst skippen.
Zou jij het verzetten van de klok liever niet meer doen? En heb je moeite je interne klok te verplaatsen een uurtje terug?
M: Mijn ritme is beter afgestemd op de zomertijd. Dus van mijn mag dat de reguliere tijd worden. Maar om de wintertijd mensen tegemoet te komen, kunnen we ook de volgende keer een half uurtje verschuiven. Maar dan wel daarna stoppen met het schuiven van tijd.
H: Wat mij betreft hoeft het niet. Ik zie die meerwaarde niet. Ik ben altijd een lange tijd van slag na het verzetten van de klok.
Maak jij het gezellig in huis als de dagen korter en donkerder worden?
M: Ja, de kaarsjes gaan weer aan en er worden overla weer gezellige lichtjes neergezet.
H:Ik hou enorm van kaarsjes, vooral die met een lekker geurtje. Donkere dagen
Ben je graag thuis tijdens de donkere dagen? Of zoek je bewust anderen op?
M: Lekker thuis, op de bank en wat lekkers erbij. Ik hoef niet perse in het donker naar buiten.
H: Thuis met een dekentje op de bank. Een winterslaap zou ik ook geen probleem vinden.
Hoe breng jij een dag tijdens deze dagen het liefst door als je niet de deur uit hoeft?
M: Op de bank, open haard aan, kopje thee, en een leuke film met zijn allen, of anders een goed boek. Knutselen met de kinderen is dan ook gezellig.
H: Ik op de bank, de kinderen die lekker spelen. Beetje spelletjes, beetje freubelen. Maar de hond moet wel uit, elke dag drie keer, dus niet buiten komen is eigenlijk geen optie.
Is het voor jou een ramp als er tijdens deze donkere dagen een stroomstoring plaatsvindt? Wat zou je dan doen?
M: Ja, als dat ’s avonds is, dan kruip ik wel in bed. Overdag zolang het nog wel licht is, heb ik er minder last van.
H: De tv zou ik niet missen. Internet zou wel jammer zijn. Het ergste zijn dan de koelkast en de verwarming. Als het erg koud is dan kunnen de koelkastspullen natuurlijk wel buiten staan. In het ergste geval slaap ik met de kinderen in een bed, zodat we elkaar warm kunnen houden.

Wat vind je het leukste aan de donkere dagen? En wat het minst leuk?

M: Het leukste zijn de feestdagen, lampjes en gezelligheid. Maar dat daarna de donkere dagen nog zo lang duren, dat vind ik dan weer jammer. Van mij mag het daarna voorjaar worden.
H: De gezelligheid en de kaarsjes vind ik wel leuk. Het donker heel wat minder. Zeker omdat het donker nog zolang doorgaat na de gezelligheid.
Ben je een kaarsenmens of juist een sfeerverlichtingmens, of beide?
M: Kaarsen! Hoewel ik ook wel gezellige andere lichtjes heb, maar kaarsen zijn gezellig, geven warmte en ruiken ook nog eens lekker.
H: Hier kan ik kort oo antwoorden. Kaarsjes. Mijn verlichting is verder altijd hetzelfde. Kaarsjes en lichtjes
Zou je liever hebben dat de donkere dagen langer of korter duren en waarom?
M: Korter! Een paar voor kerst en tussen oud en nieuw is genoeg. Daarna mag het licht wel weer aan.
H: Korter, twee weken zo rond kerst en oud en nieuw is wat mij betreft lang genoeg.
Zijn er dingen die je enkel tijdens de donkere dagen doet en de rest van het jaar niet?
M: Kerst vieren, maar dat is omdat kerst precies rond de donkerste dagen valt. Maar verder niet zoveel verschil. Bij mooi weer in de zomer doe ik buiten ook wel kaarsen aan.
H: Ehm ik kan zo snel even niets bedenken. Kaarsjes brand ik ook in de herfst en verder weet ik even niks.

Terugblik 2015 | Mama's met thee
Door

Terugblik 2015 | Mama's met thee

op 31 Dec 2015

[…] natuurlijk ook artikelen die totaal niet (nou ja erg weinig) gelezen werden. Voor 2015 zijn dat: 1. Donkere dagen tag Jammer, want wij vonden deze tag juist leuk. 2. Happy 2015 Ach meer dan een nieuwjaarswens was het […]

Reactie plaatsen