17 maart 2016 
2 min. leestijd

Menu voor 2 eten met 4

Ik had al eens geprobeerd om een Hello Fresh box te winnen. Puur uit nieuwsgierigheid. Stiekem vind ik dit soort boxen gewoon te duur, en ook al trekt die afwisseling en het ontdekken van nieuwe recepten me erg aan, de prijs hield me tegen. Nieuwe recepten kan ik ook vinden op internet, het barst van de leuke blogs, en andere sites, en dan zijn de inkopen vele male voordeliger. Maar toch, nog steeds heel nieuwsgierig naar het concept.

Allerhande box voor 2 personen

Nu had ik het geluk om een box van Allerhande te mogen proberen. Ik kreeg deze cadeau van iemand. Bedankt hiervoor! Dus mijn nieuwsgierigheid naar de boxen is inmiddels wat bevredigd. De box die ik kreeg, was alleen voor 2 personen. En wij zijn met zijn vieren. Oké, de kinderen eten nog niet volledig mee, maar wij zijn best wel grote eters. Dus even improviseren, maar ik maakte van de maaltijdbox voor 2, maaltijden voor 2 en 2 kinderen.

Improviseren naar 4 personen

Dag 1: Indiase biriyani met omelet en amandelen
Van dit recept hield ik van alles over. Een half bakje tomaatjes, 2 eieren en kruiden. Om het aan te passen aan ons gezin was dus uiteindelijk niet zo lastig. Ik kookte wat extra rijst, gewoon witte rijst, voor het geval de kinderen de kruiden niet lekker zouden vinden, deed wat extra tomaten erin en in plaats van omelet voor 2 personen maakte ik er omelet voor 4 personen van. We hadden nu wel wat minder noten per persoon, maar die zou je ook makkelijk uit de eigen noten voorraad kunnen aanvullen. Al had ik geen amandelen in huis.dag 1 Biriyani

Dag 2: Farfalle met biefstukreepjes en paprikatapenade
Van dit recept maakte ik direct al weer meer paprikatapenade. Ook hier gold weer, genoeg ingrediënten. Ik heb nu zelfs nog wat over van de paprika en de olijven. Zeker omdat wij grote pasta eters zijn, heb ik veel meer pasta gekookt. Eerlijk gezegd zouden wij aan de bijgeleverde pasta met zijn tweeën nog niet genoeg hebben gehad. Pasta heb ik ook altijd wel in huis, en ik combineerde de farfalle met restjes penne en fussilli die ik nog had. De kinderen zijn nog niet dol op biefstuk. Dus die aten wij op, wel deed ik er bij de kinderen nog geraspte kaas over. Als vervanging voor het vlees en omdat ik het zelf eigenlijk ook miste in het gerecht.dag 2 Farfalle

Dag 3: Gegrilde kalkoenenvlees met champignonroomsaus
Ook bij dit recept telt, genoeg vlees voor 2 personen, maar ik houd nog ingrediënten over. Ik maakte daarom de champignons helemaal op en ook de hoeveelheid saus heb ik verdubbeld. En ik heb wat extra aardappels bijgekookt. Het vlees was wat weinig, maar een stukje kalkoenfilet is zo bijgekocht.dag 3 kalkoenfilet

Kiezen voor welke box

Nu snap ik dat het niet de bedoeling is dat je met 4 personen eet van een box voor 2 personen. Maar in het geval van een gezin met kinderen, is een box voor 4 personen te veel. Waar je bij Hello Fresh kan kiezen voor een family box, kan dit bij de AH niet. Maar met een paar simpele aanpassingen, kun je toch je kinderen laten mee-eten en genieten van de maaltijdbox van AH.

Benieuwd naar de recepten van deze gerechten? Kijk dan op de site van de Allerhande box, daar vind je de recepten.

Koop jij wel eens een maaltijdbox?

Marian Zw.
Door

Marian Zw.

op 17 Mar 2016

Leuk om een keer te proberen, ik vind die boxen ook vaak veel te duur. En dan heb je soms iets in huis waar je helemaal geen zin in hebt, vooral doordeweeks, makkelijk en snel iets op tafel. Dan hoef ik geen recepten te lezen en nieuwe producten te proberen. En inderdaad ook met de nox zou ik er mn eigen draai aan geven.

Marijke
Door

Marijke

op 17 Mar 2016

Ik heb de meeste ook in het weekend gemaakt hoor. Door de week ook echt niet altijd tijd voor

SilvyHoremans
Door

SilvyHoremans

op 17 Mar 2016

Nu moet ik zeggen dat ik de recepten echt niet bijzonder vind :/ Ik vind het net leuk om te kunnen kiezen elke dag wat ik ga eten + ik vind de boxen net als jij zegt, te duur. Leuk dat je ze kon uitproberen wel!

Marijke
Door

Marijke

op 17 Mar 2016

Nee het zijn gerechten die ik zelf ook had kunnen verzinnen. Maar zelf kies ik toch vaak hetzelfde.

fje1980
Door

fje1980

op 17 Mar 2016

Nee, ik heb nooit een maaltijdbox gekocht en zou het denk ik ook waarschijnlijk nooit doen. Vooral ook omdat ik een eigen draai geef aan gerechten, zo zit je weer vast aan bepaalde ingredienten die je misschien niet kent of lekker vindt.

Marijke
Door

Marijke

op 17 Mar 2016

Ik heb de kikkerwrwten er ook uit gevist.

Reactie plaatsen