02 december 2017 
2 min. leestijd

Flower Blessing theebloem van Nicole's Choice

Er zijn momenten dat je graag iets bijzonders op tafel wil zetten. En iets bijzonders hoeft natuurlijk niet altijd eten te zijn. Een bijzondere wijn, een speciale koffie of natuurlijk een hele bijzondere thee. Een thee die niet alleen lekker is maar die er ook nog eens bijzonder uit ziet!
Denk in dat geval dan eens aan een theebloem zoals deze Flower Blessing.

Van Nicole’s Choice mochten wij een theebloem proberen. Samen met de kinderen kwamen wij bijeen om de thee te zien bloeien en om natuurlijk te proeven.

Een balletje thee

De theebloem ziet er niet erg smakelijk uit als je hem uit de verpakking haalt. Het lijkt op een hard balletje van blaadjes. Gelukkig ruikt het balletje wel naar thee en in dit geval naar groene thee met een vleugje jasmijn. Een smaak die het merendeel van onze kinderen wel kent en dus ook herkent.Flower Blessing
Maar het leukste moet nog komen. De theebloem gaat in een gevulde glazen theepot en moet dan tot bloei komen.
Op deze manier komt er, als het goed is, een bloem van thee in de theepot terecht.

Tot bloei komen

Als ons theeballetje in de pot is gelegd duurt het even voor er wat gebeurt. De jongste is dan ook al snel afgeleid en gaat wat leukers doen. De oudere kinderen hebben al wat meer geduld en oog voor detail. Elk blaadje word zorgvuldig geobserveerd en zij zien de theebloem dan ook helemaal tot bloei komen. Dit hele proces duurt ruim 3 minuten. En dat is mooi want thee moet ook ongeveer die tijd trekken om tot zijn volle smaak te komen.Flower Blessing

Proeven, ruiken en bewonderen

Wij zijn toch wel erg onder de indruk van de Flower Blessing bloem die in onze theepot is ontstaan. Helaas merken wij wel dat onze pot niet vergenoeg is gevuld en hierdoor hangt de bovenkant van de bloem een beetje slapjes naar beneden.
De thee heeft een groen/gelige kleur gekregen en ruikt naar groene thee. Lekker, dat lusten de dames wel.
Ook tijdens het proeven komen wij weer uit op een groene thee, met wat jasmijn. Natuurlijk kunnen wij ook naar de bloem kijken en we zien dat er nog iets bij moet zitten. In de bloem zit niet alleen de thee maar ook zien wij een wittige bloem en een oranje bloem. De witte bloem vinden wij de jasmijn want daar ruikt en smaakt de thee naar. De andere bloem weten wij niet goed thuis te brengen maar wij denken dat hij er niet alleen voor de sier in zit. De thee heeft namelijk een licht zoetige smaak en die zou wel eens van deze oranje bloem af kunnen komen.
Een kijkje op de website van Nicole’s Choice leert ons dat het een lelie is.

Spektakelstuk

Al met al vinden wij deze theebloem een spektakel. Wij denken dan ook dat het heel leuk zou staan als blikvanger op een tafel voor een high-tea, een kerstontbijt of andere speciale gelegenheid waar je thee wil schenken. De thee is redelijk neutraal van smaak en dus geschikt voor bijna alle theedrinkers van jong tot oud.Flower Blessing

Wel is de Flower Blessing theebloem wat duurder dan een beetje losse thee maar daar krijg je wel een heleboel “Ohs en Ahs” voor terug van je gasten. Nicole’s Choice heeft ook nog andere theebloemen in het assortiment. En ook deze zijn het zeker waard om een keer te proberen.

Zien?

Wil je weten hoe zo’n bloem er op bewegend beeld uit ziet. Een filmpje van afgelopen zomer staat nu op ons Youtubekanaal.

Heb jij wel eens een theebloem gedronken?

Reactie plaatsen