27 maart 2018 
2 min. leestijd

Mijn kind wil paars haar!

Afzetten tegen je ouders of echt het mooi vinden? Ik weet niet onder welke van de twee mijn puberdochter valt maar ze kwam thuis met de mededeling dat ze graag een dip-dye wilde in het blauw of in het paars. Zelf zou ik dit niet zo snel doen, maar zowel ik als manlief hadden geen bezwaar. Wel hebben we even gesproken over negatieve reacties van anderen, de belasting voor je haar en wat als je het toch niet meer wil. Nu ben ik van mening dat ze mooi haar heeft, qua kleur en lengte, maar zelf was ze dus toe aan iets anders. En stiekem ben ik wel een beetje blij dat ze niet kiest voor stekeltjes maar voor kleur erin. Maar uiteindelijk is het haar keuze en niet die van ons.

blond haar

Before

Informatie verzamelen

Toen ze bij de kapper was heeft ze gevraagd of dat kon en hoeveel het dan zou gaan kosten. Ook vertelde de kapper netjes dat het zou gaan vervagen met de tijd en dat het nooit helemaal weg zou gaan dus dat het er eventueel afgeknipt zou moeten worden als ze het niet meer mooi vond. Zwemmen was geen goed idee met zulke haarkleuring. Grote kans dat er dan weinig van overbleef. Gelukkig is het nog geen zomer dus voorlopig zit het niet zwemmen nog wel goed. Ik zelf was het meest blij met de kosten, het viel mij enorm mee namelijk.

Paars

Na even nadenken besloot ze dat ze het echt wilde en dus maakte wij een afspraak. Samen met de kapper bepaalde ze de lengte van de kleuring. Niet te lang zodat ze nog genoeg haar over zou houden mocht ze het zat zijn. Een mooie schouderlengte bleef ongekleurd over en de rest zou paars worden.

Na heel lang stil zitten, een knipbeurt duurt veel korter dan dit namelijk, ging de kleuring erin. Haar broer merkte heel vriendelijk op dat het wel een beetje de kleur van rode kool kreeg. Vol spanning zat dochterlief op de stoel. Hoe zou het uiteindelijk gaan worden?

paars blond haar

After

Het resultaat

En dit is dus het resultaat. Het is echt heel erg paars maar elke keer dat het gewassen word zal het wat minder worden qua kleur. Ze zal het bij moeten houden als ze de kleur wil behouden. Maar ik moet zeggen dat ik het wel erg mooi geworden vind. En dochterlief die roept de hele dag, GAAF!

Ik ben erg benieuw hoe lang de kleur mooi gaat blijven. Ik hou jullie op de hoogte.

Hebben jullie kinderen wel eens zo een bijzondere keuze gemaakt qua haar?

Tamara S
Door

Tamara S

op 28 Mar 2018

Haha, ik was zo'n kind en nu ben ik zo'n vrouw. ;) Het is maar haar, toch?

Hanneke
Door

Hanneke

op 29 Mar 2018

Een paar maanden, dat zou mooi zijn!

Reactie plaatsen