02 oktober 2017 
2 min. leestijd

Hoe gaat het nu met het middelbare schoolrooster?

Zoals jullie allemaal hebben kunnen lezen is onze A dit jaar begonnen in de brugklas. De eerste dag verliep niet zonder horten en stoten. Uitval, opvang en een aanvaring met een docent waren de gevolgen. Gaat het nu dan beter nu we iets verder zijn of blijft het nog steeds strubbelen?

Maandag

Deze week is de eerste volle week en we begonnen op de maandag al meteen met uitval. Beeldende vorming kan niet doorgaan want de docent ligt helaas in het ziekenhuis. Niks aan te doen maar de opvang is geregeld. Helaas is het niet een andere docent beeldende vorming dus ze mogen huiswerk maken of iets voor zichzelf doen al dan niet op de computer. Leuk maar niet zo leuk als creatief bezig zijn. A vind het dan ook best een teleurstelling. Ook balen is natuurlijk dat het vak midden op de dag is en daarom ze niet eerder thuis kunnen zijn of later mogen beginnen. Iets wat bij andere klassen dus wel gebeurd. Maar minecraft spelen onder schooltijd is natuurlijk ook heel vormend, toch?

Dinsdag

Ook de twee dag van de begin niet al te soepel. Ook iets waar de school niks aan kan doen maar wel weer uitval. De docent van het blok uur theater staat in de file en kan niet op tijd op school zijn. Omdat dit erg laat bekend was staat de hele klas toch op school. Er is geen opvang want het betreft het eerste uur en daar wordt geen opvang voor geregeld. Best een beetje balen dus maar wel gezellig. Gelukkig kon het tweede deel van de les wel doorgaan omdat de docent op school was aangekomen. Alleen nu waren de meiden zelf de tijd een beetje vergeten en kwamen dus te laat de les in. Gelukkig kon de docent er wel om lachen.

middelbare school

Woensdag

Woensdag is even uitslapen want haar rooster start pas om 9:45. Iets rustiger aan doen is best lekker. Vandaag heeft ze ook gym. Maar binnen of buiten? Geen idee. Op het rooster staat standaard het lokaal voor gym genoemd maar het kan zomaar zijn dat je ineens toch buiten blijkt te gymmen. De meeste klassen schijnen daar pas achter te komen als ze in de gymzaal zijn. Maar gelukkig kon de LO-docent opheldering geven. Weer of geen weer, tot aan de herfstvakantie gymmen ze buiten. Is het weer echt te slecht dan doen ze theorie en zitten ze toch binnen. Voorlopig mogen de binnenschoenen dus nog even de kast in.

Donderdag

Donderdag is de langste dag. Jammer want op die dag zijn we juist ook het meest moe, zo aan het einde van de week enzo. Ook zijn juist op deze dag geen leuke vakken zoals beeldende vorming, theater of gym. Veel zitten en luisteren en werken dus. Wel is er informatiekunde en werken met een computer is wel leuk. Als je tenminste je inlogcodes uit je hoofd weet of hebt meegenomen……………

De week is voorbij

De eerste volle week is bijna voorbij. Deze dag heeft drie relax uren, daluur, mentoruur en mentoruur extra. Even een beetje bijkomen dus. Gelukkig was er verder geen uitval meer. Wel kreeg ze vrijdag te horen dat ze maandag met een ander rooster beginnen. Jammer, we begrepen deze net een beetje. Hopelijk komt dat veranderen van rooster niet al te vaak voor.

Reactie plaatsen