11 september 2017 
2 min. leestijd

Introductiedag 1 middelbare school

En dan is het zo ver. Na uitgebreide voorbereidingen, lesjes middagen en kennismakingsmiddagen en nog veel meer is het dan echt tijd voor de middelbare school. De boeken zijn gekaft, wat een rotklus is dat, de schriften liggen klaar en de sportspullen zijn binnen. De hoogste tijd voor twee introductiedagen! Dinsdag

Als ik het zo om mij heen hoorde begin je op de middelbare school niet gewoon op de maandag na de vakantie maar op dinsdag. Zo ook A. De maandag dat haar broer al naar school moest genoot zij nog even van het vrije leven. Maar dinsdag moest ook zij er echt aan geloven. De afspraak met de vriendinnen voor het samen fietsen was gemaakt. De tas gepakt met pen, papier, agenda, lunch en sportspullen.

En daar ging ze dan. Ik denk dat zij er meer klaar voor is dan ik. Ik zwaaide haar weemoedig uit en zij stapte blijmoedig op de fiets.

Dag 1

De eerste is gelukkig er goed en gezellig verlopen. Ze waren op tijd op school, konden het lokaal makkelijk vinden en het was ook nog eens gezellig.

introductiedag1

Pasje en kluisje

Ze kregen hun leerlingenpasje. Hier kunnen ze mee kopiëren maar is ook meteen de sleutel tot hun kluisje. A was alleen niet zo blij met haar foto.

Het opzoeken van de kluisjes gebeurde in 15 minuten pauze. En dat had nog wel wat voeten in de aarde. De kluisje hebben een kleur en bijna de hele klas zit in dezelfde kleur. De meeste kluisjes zitten in een en dezelfde hal. Behalve die van haar klas, natuurlijk. Dus de hele klas is 10 minuten bezig geweest om het kluisje te vinden. Gezamenlijk trachtend de spullen zo snel mogelijk er in te krijgen en te controleren of het pasje wel werkt, etc. Toen was er nog slechts 5 minuten over om een snackje te eten voor ze weer in het lokaal moesten zitten.

Laptop

Ook kregen ze de bestelde laptops uitgereikt inclusief een uitgebreide instructie. De laptop ziet er goed uit en zit ook in een mooie beschermhoes. Hij weegt alleen wel een ton. Dus best pittig om dat elke keer mee te slepen. Binnenkort zullen we wat weegsessies doen om te kijken wat de gemiddelde schooltas weegt bij haar. De laptop is nog niet volledig geïnstalleerd dat gaan ze donderdag doen als ze informatiekunde hebben. Hij mocht dan ook nog niet aangezet worden, jammer want ik was natuurlijk wel nieuwsgierig.

Rooster

Naast al deze leuke dingen kregen ze ook nog eens hun rooster. Ik moet zeggen, het valt reuze mee. Ze heeft een aantal dubbele uren. Bijvoorbeeld van beeldende vorming (wij noemde dat vroeger handvaardigheid) en gym ( dat is wel lekker want dat heeft ze nu maar 1x in de week daardoor en ook nog aan het einde van de dag dus niet bezweet weer de klas in).

Elke dag, op dezelfde tijd heeft ze ook een daltonuur. Dit uur is voor extra begeleiding en huiswerk maken.

De week gaat er ongeveer zo uit zien:
Maandag 8:15-14:30
Dinsdag 8:15-14:30
Woensdag 9:45-15:30 (eerste twee uur vrij)
Donderdag 8:15-15:30
Vrijdag 8:15-14:30

Speurtocht en trefbal

Naast al dit soort dingen was er ook nog tijd voor wat leuks. Er was een speurtocht georganiseerd door de school. Bij verschillende plekken konden letters worden opgehaald om de speurtocht tot een goed einde te brengen. In de middag was er nog een trefbaltoernooi tussen alle brugklassen. Deze telde meteen mee voor de verkiezing van de sportklas van het jaar. Het komende jaar zullen er dus nog veel sporttoernooien volgen.

Alhoewel het voor de meeste scholen beperkt blijft tot 1 introductiedag is A zo gelukkig er 2 te hebben.

Dus morgen gaan we voor het vervolg..

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 11 Sep 2017

Een fijn lesrooster zo te zien. Ik vond het altijd het fijnst als er gewoon les werd gegeven, en de introductiedagen voorbij waren.

Hanneke
Door

Hanneke

op 11 Sep 2017

Ik ben dol op sleur en gewoon dus ik denk dat ik dat ook vind. Alleen gaat ze ook nog even op kamp dus " gewoon" les laat even op zich wachten

Raquel
Door

Raquel

op 11 Sep 2017

Spannend en leuk allemaal, en inderdaad die boeken kaften... Verschrikkelijke rotklus vond ik dat ook altijd. Hoop als die van mij later naar de middelbare school gaan iemand daar ondertussen iets op gevonden heeft ;-)

Hanneke
Door

Hanneke

op 11 Sep 2017

Ze hebben wel van die rekbare stoffen kaften maar daar hoor ik ook erg negatieve verhalen over zoals dubbel gevouwen kaften omdat het elastiek te sterk is en kaften die ook weer vervangen moeten worden omdat ze uit elkaar vallen.

MetMirjam
Door

MetMirjam

op 11 Sep 2017

Ooh spannend zeg! Fijn dat er nog zo'n dag komt, zo kan ze een beetje wennen aan al het nieuws :)

Hanneke
Door

Hanneke

op 11 Sep 2017

Ja heel langzaam aan wennen ze hier op school.

Andrea De jong
Door

Andrea De jong

op 11 Sep 2017

De eerste schoolweek herinner ik me nog vrij goed. De spanning, nieuwe vriendinnen maken, je klasgenoten ontmoeten en alles. Wel fijne schooltijden.

Hanneke
Door

Hanneke

op 11 Sep 2017

Als dat de rest van het jaar zo blijft zijn wij tevreden. Al vond dochterlief de eerste twee uur vrij een beetje onzin, die was liever eerder uit.

Tania
Door

Tania

op 11 Sep 2017

Leuk zo'n introductiedag. Heb de indruk dat jullie schooldagen veel korter zijn dan bij ons. Als ik mij niet vergist hadden wij les tot 16u of 16u30

Hanneke
Door

Hanneke

op 12 Sep 2017

Ze zit langer op school dan ik in het eerste jaar. Wij zaten namelijk maar tot 14:00

Karlien Vermeersch
Door

Karlien Vermeersch

op 11 Sep 2017

Toch wel spannend en leuk zo'n dag De eerste dagen zijn altijd wel spannend en afwachtenliefs karlien

Hanneke
Door

Hanneke

op 12 Sep 2017

Zeker spannend!

volgmama
Door

volgmama

op 12 Sep 2017

Dat zijn lange schooldagen als ik ze hier vergelijk. Mijn zoon gaat volgend jaar waarschijnlijk naar het gymnasium.

Hanneke
Door

Hanneke

op 12 Sep 2017

Langer dan de basisschool, maar vooral anders.

Ellen
Door

Ellen

op 12 Sep 2017

Leuk om te lezen! Jammer dat de laptop zo veel weegt want er bestaan krachtige computers die echt niets wegen.

Hanneke
Door

Hanneke

op 12 Sep 2017

Tja, maar zijn die ook hufterproof en gooivast? Stevigheid kost natuurlijk ook wat in gewicht. Als ouder vind ik stevigheid toch wel erg belangrijk

Reactie plaatsen