20 september 2017 
2 min. leestijd

Een heel ander ochtendritme

Twee kinderen op dezelfde basisschool of een kind op de basisschool en een op het middelbare onderwijs is een heel verschil. Het ochtendschema is hier in huis dan ook best veranderd.Voor de vakantie, twee kinderen in het basisonderwijs

De middelbare school begint met de lessen om 8:15. En dat was eerst de tijd dat wij eens begonnen te denken aan het aantrekken van de schoenen en de jassen. Als je vlak tegenover je basisschool woont, en je letterlijk alleen de straat hoeft over te steken, dan kan je wat later daaraan beginnen tenslotte. Meestal verlieten we ergens tussen 8:20 en 8:25 de deur om ruim op tijd de klas binnen te kunnen wandelen. Maar nu gaat dat iets anders…………..

Eerder de deur uit

De tijd van vertrekken ligt een stuk eerder namelijk om 7:45. Dan is ze rond 8:00 op school en kan ze haar spullen naar haar kluisje brengen en naar het lokaal lopen. De school is niet heel groot maar de drukte in de gangen bij het eerste uur schijnt wel groot te zijn. Op tijd komen is dan ook aan te raden.

ochtendritme

Rustig aan

Voorheen stonden we met de kinderen tussen 7:00 en 7:20 op. Rustig even douchen, hapje eten enzovoorts. Ik hou erg van rust in de ochtend. Tijd voor een kopje thee en rustig eten. De kinderen vinden het prettig om dan even op de telefoon of tablet een filpmje te kijken. Maar voor rustig ontbijten met een filmpje heb je wel wat tijd nodig. De tijd tussen het opstaan en het weggaan ligt meestal tussen een uur tot anderhalfuur. Als ik zeg rustig dan bedoel ik dus ook rustig. Maar als je ineens een ruim half uur eerder weg moet kom je tijd te kort. Daarom is het opstaan vervroegd naar 6:45. A gaat alvast onder de douche.Wij staan na haar op. Als manlief thuis is gaat hij alvast lunch en snackje maken voor beide kinderen en ik douche mij eerst. Als manlief er niet is dan moet het eten klaar maken even wachten tot ik beneden ben. A zit dan alvast aan haar ontbijt.
Q doucht na mij en is dus eigenlijk nog in het ritme van voor de vakantie. Voor hem is er dan ook het minst verandert.

Wisseling van de wacht

Tegen de tijd dat A klaar is met het ontbijt en de tanden gaat poetsen verschijnt Q ongeveer beneden. Het is dan meestal na 7:30 dus de tijd begint een beetje te dringen voor A. Nog even de laatste spullen in de tas en dan gaat ze snel onderweg.

Q begint nu net aan het ontbijt. Hij eet langzaam maar met wat aanmoedgingen is hij rond 8:15 wel klaar. Snel de schoenen aan, eten in de tas en op weg naar school.

Hehe, het is weer gelukt. De kinderen zijn op school nu kan mijn dag gaan beginnen. Eerst gaan Kruimel en ik even lekker een wandeling maken!

Reactie plaatsen