20 juli 2017 
in School
1 min. leestijd

Kennismaking met de school vanuit de ouders

En dan is het de beurt aan ons. A heeft de school gekozen, haar voorkeuren uitgesproken en uiteindelijk de klas ontmoet. Ze heeft een scala aan informatie ontvangen maar nu is het de beurt aan de ouders.

Op een doordeweekse avond werden wij op school verwacht. Samen met alle andere ouders van de brugklassers verzamelden wij ook in de hal. Ik denk dat bijna iedereen er was want het was enorm druk.
Natuurlijk vonden wij al snel de ouders die we al kennen van de basisschool en we zaten in volle afwachting in de zaal.

LO

Eerst kregen we een algemeen praatje. Over LO, lichamelijke opvoeding, oftewel gym. De gymzaal is niet op school want vlakbij school staat een enorm sportcomplex, zowel binnen als buiten. Hier wordt dan ook gebruik van gemaakt. Maar om effectief buiten te kunnen gymmen worden wel buitenschoenen aangeraden. En daarnaast natuurlijk ook binnenschoenen. Wij gaan gedurende de vakantie daarvoor shoppen. Gelukkig hoeft ze geen verplichte gymkleding. Ik kan mij nog herinneren dat ik dat wel moest. Een donkerblauw broekje en een donkerblauw shirt. Pas na het derde jaar mochten wij vrij kiezen wat wij aan wilde. Hier mogen ze dat dus vanaf het begin.

school

Laptops

Na het praatje van de LO-docent kregen wij ook wat algemene informatie over laptops. Op deze school moet iedereen in het bezit zijn van een laptop of andere apparaat waar op gewerkt kan worden. We kregen onder andere prijsinformatie en informatie over het apparaat dat ze via een bedrijf aanbieden. Deze kan je huren of kopen.

Kennismaken

Toen de algemene zaken waren afgerond mochten we met de mentor mee naar een lokaal. Hier stelde zij zich voor aan ons en kregen we wat uitleg over de komende jaren. Allemaal hele kleine beetjes informatie over schoolgidsen, lesroosters en nog veel meer. Veel boeken schijnen ook al digitaal te zijn dus ik ben benieuwd wat ze elke dag mee moet gaan slepen.

Oeps, vergeten

Ook moesten we een bruikleenovereenkomst meenemen, oeps die zijn wij vergeten (lekkere eerste indruk maken wij!). De bruikleenovereenkomst is voor het gebruik van de boeken. Gelukkig waren wij niet de enige die het briefje niet hadden meegenomen. We mogen hem nu opsturen of even langs brengen op school. Laten we dat dan maar heel snel regelen, schaam schaam.

Al snel was de avond al weer voorbij en stonden we weer buiten.

De laptop hebben we besteld. De volgende stap wordt de rest van de schoolspullen en vooral ook een tas om alles mee te nemen.

Mieke van der Sande
Door

Mieke van der Sande

op 20 Jul 2017

lijkt me wel spannend deze nieuwe fase in het leven van je kind, niet alleen voor je zoon of dochter maar ook de ouders

Hanneke
Door

Hanneke

op 20 Jul 2017

Ja! Heel spannend

Manon
Door

Manon

op 20 Jul 2017

Ja zulke tijden zijn altijd heel erg spannend voor zowel kind als ouder. Ik moet het nog meemaken als ik kinderen krijg.

Jamey Herben
Door

Jamey Herben

op 20 Jul 2017

Wauw wat spannend. Op naar de volgende "fase!"

Tessa
Door

Tessa

op 20 Jul 2017

Grappig dat jullie daar dus ook even in de schoolbanken mochten zitten. Het lijkt me wel fijn om op zo'n manier even een idee te krijgen hoe het allemaal gaat en wat er precies verwacht wordt. Toch beter dan een briefje met dit-en-dat moet aangeschaft worden. Nu fijn vakantie denk ik en dan op naar een volgende fase.

Hanneke
Door

Hanneke

op 22 Jul 2017

Dat was zeker prettig. Even een gezicht bij de mentor enzo te hebben. En de lijstjes kregen we evengoed wel. Nu het shoppen nog.

Miryam
Door

Miryam

op 21 Jul 2017

Spannend!! Een nieuwe fase, ook voor de ouders. Mijn oudste gaat alweer naar de tweede, maar ik vond het een enorme overgang.

Hanneke
Door

Hanneke

op 22 Jul 2017

Het zal voor de kinderen sneller wennen dan voor ons ouders ben ik bang.

Lotus Writings
Door

Lotus Writings

op 21 Jul 2017

Dat gaat nog wat worden voor ons, volgend jaar. Dat je zelf een laptop moet aanschaffen, vind ik nogal wat. Weet niet of ze dat hier ook doen eigenlijk, maar flinke uitgave. Aan de andere kant ook wel heel handig om te hebben natuurlijk.

Hanneke
Door

Hanneke

op 22 Jul 2017

Hier hebben ook niet alle scholen dat. En ze zeggen het duidelijk al bij de informatieavonden. Dus we wisten dit van te voren. Van de scholen hier in de omgeving is die van A's keuze de enige met laptop. De rest gaat nog gewoon ouderwets met boeken en schriften etc.

Maaike
Door

Maaike

op 21 Jul 2017

Wat worden ze dan groot en als je ineens op de middelbare school zit als ouders. Mijn kinderen zitten nog niet eens op de basisschool. Wel fijn om alle informatie nu te hebben denk ik.

Hanneke
Door

Hanneke

op 22 Jul 2017

Jazeker, erg prettig

Jody
Door

Jody

op 22 Jul 2017

Grappig, wist niet dat een laptop verplicht was nu op school.. En kan me voorstellen dat het een grote stap is!

Hanneke
Door

Hanneke

op 22 Jul 2017

Niet op alle scholen. Alleen op die van mijn dochters keuze wel.

Natalie (@latanie)
Door

Natalie (@latanie)

op 23 Jul 2017

Wat spannend, veel nieuwe dingen en investeringen tegelijkertijd!

Reactie plaatsen