15 maart 2018 
in School
2 min. leestijd

Reclame maken voor je school?

Binnenkort is het weer zover en hebben veel basisscholen hier in het dorp Open dag. Wij hebben onze keuze jaren geleden al gemaakt en zijn daar nog steeds heel tevreden over. Sterker nog we zijn ons dit jaar al weer aan het oriënteren op het vervolgonderwijs, zo snel gaat de tijd.

Toch wil ik ook dit jaar weer even stil staan bij de open dag van onze basisschool. Ver uit een van de leukste basisscholen van ons dorp, als moeder en als invalleerkracht. Ben totaal niet bevooroordeeld natuurlijk.

Verrast

Maar ik was wel compleet verrast toen ik in de voorjaarsvakantie een apje kreeg. Een apje met een speciaal verzoek. Ze hadden een hele leuke foto van T met zijn vriendje en of deze gebruikt mocht worden op de posters en flyers.

In “ik ben zo’n moeder die” kon je al lezen dat ik geen moeite heb met foto’s van mijn kinderen delen op het internet. Ze kunnen het beter direct leren hoe je het beste van deze social media gebruik kan maken. Ik hoop dat ze dan later al in staat zijn om verstandige keuzes te maken.
Dus ja ik vond het ook prima dat T met zijn hoofd op de poster en flyer van school komt te staan.Open dag het Palet

Open dag

Natuurlijk ontvingen wij ook een mooie poster en flyers voor de open dag. Voor in het plakboek houden we er natuurlijk zeker 1 zelf. Maar we hebben er nog een paar over om uit te delen. Aan peutermoeders die zich nog aan het orienteren zijn op een goede leuke en bijzondere basisschool. Goede scholen zijn er meer dan genoeg. Ik durf wel te zeggen dat alle scholen in ons dorp goed zijn. Heel persoonlijk waar je het naar je zin hebt. En dat kun je pas echt goed bepalen als je je door de kinderen hebt laten rondleiden. Op de Open dag word je dan ook rondgeleid door een aantal leerlingen uit de bovenbouw. Zij kunnen als geen ander vertellen waarom de school nu zo leulk is. En daarmee kun je natuurlijk direct de sfeer proeven.

Peuterfestival

Kun je niet op de open dag? Dan vind je op de achterkant van de flyer, naast informatie over de school, ook de uitnodiging voor het peuterfestival. In juni opent de school haar deuren voor de peuters en hun ouders. Een gratis festival voor peuters. Een unieke kijk op de basisschool van hopelijk ook jouw keuze.

Herkend

Tot zover even de promotie voor school. Hoe graag ik dat ook doe. Ik had je vast al verteld dat ik zo blij ben met de keuze voor deze school, toch? Nee vast nog niet, bij deze dan….

Vlak nadat wij zelf de poster hadden ontvangen, werd hij ook verspreid in het dorp. Dus ik werd al snel ge-apt dat T was gespot. Nu is hij toch een beetje een Bekende persoon. Zelf vindt hij dat toch wel een beetje gek, maar wel heel stoer dat zijn poster overal hangt.Reclame maken voor school
En zeg nou zelf, het is ook een leuke foto. Toch?

Zou jouw kind op de poster van school mogen poseren?

Reactie plaatsen