12 januari 2017 
in School
2 min. leestijd

Keuze voor de basisschool

Maanden kijken we er al naar uit. En nu is het dan eindelijk zover. T mag bijna naar school. Nog heel even en dan is hij vier. Een mijlpaal in zijn leven. En een belangrijke, want als het goed is zal hij hier 8 jaar van zijn leven vele uren per dag doorbrengen.

Maar hoe zijn wij tot deze schoolkeuze gekomen?

Voor T was dat eigenlijk heel makkelijk. A zit al ruim 5,5 jaar naar op deze school. En ze gaat elke dag met veel plezier naar school en wij zijn ook nog steeds erg blij met deze keuze. Dus T gaat ook naar deze school.
De keuze maakten wij al 6 á 7 jaar geleden. Maar de punten die wij toen belangrijk vonden, die gelden nog steeds.

In de buurt

Een school moet dichtbij zijn. Vriendjes en vriendinnetjes in de buurt en zelf naar school kunnen lopen (als ze iets ouder zijn natuurlijk). Wij hebben het geluk dat er bij ons drie scholen zijn op loopafstand. Dus daar zijn we verder gaan kijken.

Geloofsovertuiging

We hadden keuze tussen een Katholieke, Chritstelijk en Openbare school. Met 2 “gelovige” scholen viel voor mij de Christelijk variant af. Kom zelf uit een Katholiek gezin, dus de keuze wat wat dat betreft makkelijk.

Dalton?

De openbare school hier is een Daltonschool. En tevens de school die R vroeger bezocht heeft (ook al was het toen nog geen Dalton). Daar ben ik toen eerst gaan kijken. Deze school zit ook in 1 pand met de NSO en de kinderopvang waar beide kinderen zijn geweest. Toch een pré, alles in 1 gebouw.

Na de rondleiding en gesprek met de directeur was de keuze snel gemaakt. Deze school is de school. De andere scholen hebben we niet meer bezocht.peuterfestival

Nu spreekt het Daltonprincipe spreekt ons zeer aan, maar ook de sfeer op de school. We voelden ons direct thuis op school. En zo moet het ook. De kinderen brengen hier vele uren van hun leven door. Daarnaast past het Dalton onderwijs in onze opvoeding. Goed leren plannen, verantwoordelijkheid nemen en krijgen in het volgen van instructie, het maken van je werk, zijn vaardigheden die wij belangrijk vinden. Maar ook het samenwerken, begeleiden van jongere kinderen spreekt ons erg aan.

Nog steeds blij met onze keuze

Inmiddels 5,5 jaar verder is er veel verandert, maar veel ook niet. Het daltonprincipe wordt nog steeds goed uitgedragen en de sfeer op school is nog steeds fantastisch. Bevlogen juffen en meesters die elke dag van leren weer een feestje maken, zorgen ervoor dat A met veel plezier naar school gaat en ik hoop dat T er ook veel plezier kan gaan maken.

Daarnaast merken we aan A dat ze ook thuis goed plant. Wij hoeven haar bijna niet aan te sturen op het voorbereiden van een boekbespreking of spreekbeurt. Ze gaat er zelf al actief mee aan de slag. Natuurlijk heeft ze hulp nodig bij nieuwe dingen, of hoe powerpoint werkt, maar het is goed om te zien hoe Dalton haar nu al voorbereid op de rest van haar leven!

Ben jij nog op zoek naar een leuke sfeervolle, bijzondere basisschool? Kom dan zelf eens kijken en ervaren waarom wij zo enthousiast zijn. Binnenkort is er een opendag. Kom gewoon eens kijken! Het Palet is echt een hele leuke en goede school! Zie ik je daar?
poster-open-dag

Hoe heb jij de keuze voor de basisschool gemaakt?

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 12 Jan 2017

Een mooi en helder verhaal, maar ook zo positief en optimistisch Vrolijke groet,

Toe aan school – Mama's met thee
Door

Toe aan school – Mama's met thee

op 08 Feb 2017

[…] betekent dat hij bijna naar school mag. We sloten de peuterperiode al af op het consultatiebureau, kozen 7 jaar geleden de school al uit, maar nu mag hij echt. En volgens mij is hij er aan […]

Reactie plaatsen