09 januari 2019 
in School
2 min. leestijd

De vakantie is voorbij

Yes deze vakantie is weer voorbij. Heerlijk! Of toch niet helemaal. Aan de ene kant kijken we allemaal al een paar dagen uit naar het einde van de vakantie. Maar nu het zover is, is het toch wel weer een beetje jammer ook. Ik denk dat dit ook eigenlijk wel zo hoort. Ik zette eens even op een rij waarom het fijn is dat deze vakantie weer voorbij is.

Naar school

We mogen weer naar school. De kinderen dan. En daar zijn ze wel aan toe. Ze missen hun klasgenoten en volgens mij ook de uitdaging die school hen biedt. Na 2 weken relaxen, spelen en ook vooral veel schermtijd, zijn ze toe aan andere dingen. Terug naar school dus.
T begint aan zijn laatste half jaar in groep 1/2 en voor A is het nog even spannender zij begint aan het laatste half jaar groep 8. Het laatste half jaar op de basisschool. Een periode waarin er veel leuke dingen gaan gebeuren, maar eerst nog even deze maand het definitieve schooladvies.Staking op school

Sporten

Ook de sporten beginnen weer na 2 weken rust. T mag weer naar zwemles. Als ik af en toe een blik opvang op de camera is hij al flink vooruit gegaan ten opzichte van de vorige keer. Ik ben dan ook benieuwd naar de volgende kijkles en hoop stiekem dat hij misschien al snel een badje verder mag. Ik zal daar binnenkort ook eens een update over schrijven.
Voor A begint de tennis weer. Lekker weer 3x in de week tennissen. Ze is het afgelopen half jaar ook met sprongen vooruit gegaan en heeft er over het algemeen plezier in. Ze zou alleen de lat voor zichzelf iets minder hoog mogen leggen en ook tijdens het tennissen genieten van de dingen die ze goed doet.Terugblik_1844

Werken

Dat de kinderen hun eigen ritme weer oppakken, betekent ook dat ik dat weer kan doen. Weer naar kantoor en werken. Net als in de vorige vakanties heb ik bijna niet gewerkt. Dus ik ben er weer aan toe. Er ligt genoeg. Dit telt dan ook voor het bloggen. Zodra ik achter de computer zit, hebben de kinderen me altijd heel dringend nodig. Het is een soort magie ofzo. Dus ik ben blij dat ik ook weer productief kan worden.

Regelmaat

Niet alleen ik, maar ook de kinderen gedijen eigenlijk best lekker op regelmaat. Je weet het schema, alles loopt geordend en ze vervelen zich minder. Daarbij gaan ze ook op tijd weer naar bed, want de volgende dag moeten ze uitgerust zijn op school, en heb ik mijn avonden ook weer terug. Heerlijk!

Nadelen

Helaas zijn er ook wel een aantal nadelen te noemen.
Met stip op 1: De wekker! We moeten nu toch echt eerder opstaan, dan we de afgelopen twee weken hebben gedaan. En dat is toch wel weer jammer, we stonden nooit heel laat op, maar dat uurtje langer lummelen en soms ook knuffelen met T in bed, was best lekker.
En eigenlijk zijn we ook helemaal niet uitgerust. De kerstvakantie is altijd zo druk, met feestjes en andere leuke dingen dat we bijna niet aan uitrusten toekomen. Er liggen ook nog een aantal films en series te wachten om samen met de kinderen af te kijken. Die komen vast in de sombere januarimaand dan maar weer. Maar hiervoor had de vakantie nog best iets langer mogen duren.

Zijn jullie blij dat de kerstvakantie er weer op zit?

Reactie plaatsen