08 januari 2018 
2 min. leestijd

Dingen die we niet gedaan hebben deze kerstvakantie

Na 2 heerlijke weken beginnen we vandaag weer in het gewone ritme. Wekker aan, op tijd opstaan, aankleden, ontbijten en naar school en naar het werk. Eerlijk gezegd nog best even wennen. De dagen worden wel langzaam langer, maar het is nog steeds donker buiten. Dus vooral dat vroege opstaan, wordt een uitdaging. Naar school en werk, vind ik op zich wel weer prima. De kinderen overigens nog niet. Die hadden nog wel langer vakantie gewild. En stiekem ik ook wel. Er zijn ook deze vakantie weer genoeg dingen niet gedaan, die ik wellicht misschien toch wel een beetje in mijn hoofd had om te kunnen doen.

Kerst en Oud&Nieuw

Van te voren lijken die twee weken kerstvakantie eindeloos! Onbeperkte vrijheid. En een waslijst aan klusjes, die gedaan moeten worden. Maar die kunnen wachten. Immers, het is eerst kerst. Na kerst doen we echt niets. Nee, even uitrusten en uitbuiken. We doen dan wel niet veel, maar stiekem eten we toch teveel en gaan we veel te laat naar bed. Daarnaast spelen we tijdens deze dagen een tennistoernooi, dus de dagen en vooral avonden zijn gevuld. En wederom gaan de kinderen veel te laat naar bed. Maar ach, maakt niet uit. Ze slapen wel uit en het is toch vakantie.
En voor we het weten is de eerste week voorbij gevlogen.

Pyjama’s

Gelukkig hebben we nog een hele week vakantie. Hoewel, maandag is het natuurlijk nieuwjaarsdag. Behalve vuurwerk vegen, doen we weinig. Zoals het hoort op deze dag wat mij betreft. Uitbrakken. De dagen daarna merk ik dat de kinderen nog steeds erg moe zijn. Ze komen niet verder dan hun pyjama. Oké met een beetje geluk wordt de pyjama verruild voor de onesie. En de schermen komen tijd te kort om op te laden. Maar ach, vakantie is om uit te rusten toch?!
Eind van de week moeten ze dan toch eindelijk weer eens kleding aan. Tijd om te wennen aan het gewone ritme.

Ehhh ritme??? Ja opeens zijn die twee eindeloze weken niet meer zo eindeloos. En is dat lijstje met klusjes die we nog even zouden doen deze vakantie, nog steeds een lijstje met klusjes. Die alleen dus niet gedaan zijn deze vakantie.
Niet gedaan in kerstvakantie

Wat hebben we dan niet gedaan?

Op ons lijstje stonden de volgende dingen die we echt nog een andere keer moeten doen.

 • Kamers opruimen
 • De kamers van de kinderen dan. Die verzamelen altijd veel papier en andere rommeltjes die van tijd tot tijd uitgezocht moeten worden. Gek genoeg bedenken ze dat nooit zelf, dus in de vakantie help ik graag daarbij.

 • Speelgoed uitzoeken
 • Met Sinterklaas en kerst is er weer het nodige aan speelgoed bijgekomen. Dat moet eigenlijk nog een vaste plek krijgen. En er zijn dingen waar niet vaak mee wordt gespeeld, die kunnen eigenlijk wel weg. Maar dit klusje ligt er dus ook nog steeds. Elke keer als ik het onder de aandacht bracht, was het een verkeerd onderwerp en mocht er niets weg. Wat had ik ook gedacht. Dit klusje kan toch beter gedaan worden zonder de kinderen.

 • Logeren
 • Grootse plannen waren er gesmeed. Maar niets van gekomen. Niet bij oma en niet bij grote nicht A. Geen initiatief vanuit de kinderen en mama vond het prima. Wel heeft T bij A op de kamer gelogeerd. Tenminste toch iets.

 • Kinderpretpark
 • Als afwisseling van de schermtijd had ik bedacht dat we ook wel naar het kinderpretpark, met al die springkussens hier hadden kunnen gaan. Nou ja, ik bedacht het pas toen ik zag dat mijn vriendin met haar jongens daar zat. Maar de kinderen waren zo lekker in pyjama, dat ik ook geen zin had om de deur uit te gaan.

  En het mooiste, ik heb het allemaal ook niet gemist. Het waren 2 heerlijke luie weken. En als ze gaan vragen wat we hebben gedaan, dan kan ik zeggen: Niets, helemaal niets…. Heerlijk he!

  Wat hebben jullie (niet) gedaan in de kerstvakantie?

  Amber
  Door

  Amber

  op 08 Jan 2018

  Meestal lopen plannen in de vakantie anders. Maar lekker uitrusten is ook heel belangrijk!

  Cindy
  Door

  Cindy

  op 08 Jan 2018

  Heerlijk! Wij hebben eigenlijk veel gedaan omdat mijn man graag elke dag buiten wilde komen en we zoontje echt moesten laten uitwaaien van heel dat feestgedoe. Vooral bossen, dierentuinen en kinderboerderijen gedaan. Wat hebben we niet gedaan? Gezond gegeten hahaha :p

  Marijke
  Door

  Marijke

  op 08 Jan 2018

  Hahaha nee dat hebben wij inderdaad ook niet gedaan, maar dat had ik ook niet van te voren bedacht eigenlijk ;)

  nicole orriens
  Door

  nicole orriens

  op 08 Jan 2018

  Ehm ik heb niet een hele grote puzzel gemaakt zoals ik van plan was.

  MarjonS
  Door

  MarjonS

  op 08 Jan 2018

  Wij hebben idd ook minder gedaan dan de planning was. Maar ach, het waren 2 fijne weken. En over 5 weken is in Limburg alweer de carnavals vakantie 😂

  Joanne
  Door

  Joanne

  op 08 Jan 2018

  Haha ik was ook nog van plan om de boel eens even op te ruimen. Daar is nogal weinig van terecht gekomen. oops!

  Marieke
  Door

  Marieke

  op 09 Jan 2018

  Zo herkenbaar! Mijn halve lijstje is ook nog niet klaar.. Deze vakantie vliegt altijd voorbij!

  Debbythechocoholic
  Door

  Debbythechocoholic

  op 09 Jan 2018

  Dat moet kunnen gewoon, 2 weken lekker genieten en luieren. Wij hebben ook niet veel gedaan om eerlijk te zijn. En vorige week betaalde ik er de prijs van: ik vond m’n ritme niet 😅

  Charlotte
  Door

  Charlotte

  op 12 Jan 2018

  Heerlijk van die luie weken! Ook wel eens lekker inderdaad. En die andere dingen? Die komen vast binnenkort wel weer.

  Reactie plaatsen