28 december 2015 
1 min. leestijd

10 vakantiewensen

Toen ik mijn kinderen vroeg wat hun wensen waren voor de twee weken vakantie kwamen ze met dit lijstje. Sommige dingen waren verrassend volwassen andere helemaal kind.

1. Heel lang uitslapen.

Dit is de wens van A, zij houdt wel van lang in bed liggen en een beetje rommelen of lezen. Q is elke dag om 9:00 wel zijn bedje uit.

2. Heel lang opblijven.

Een wens van beide kids. In de ogen mama heel mooi te combineren met oud&nieuw. Maar dat is vast niet wat zij ermee bedoelden.

3. Logeren met ons nichtje A.

Dat gaat zeker gebeuren. Dit wilden ze al in de zomer maar toen hadden we dagen te kort in de vakantie. Ook in de herfstvakantie wilde het niet lukken. Dus tussen kerst en oudjaar maken we een paar dagen vrij voor dit feestje.

4. Een pyjamadag houden.

Als kind heb ik die behoefte nooit gehad. Ik vond mijn kleding veel warmer dan mijn pyjama. Ook nu voel ik dus niet die behoefte maar blijkbaar de kinderen wel. Dus wij houden een pyjamadag, althans zij houden een pyjamadag. Ik kan niet in mijn pyjama de hond uitlaten toch?

5. Een hele dag gamen.

Eh? Doe je ander dagen dan iets anders?

vakantiewensen

6. Schaatsen.

In het winterwonderland bij ons in het dorp is een kunstijsbaan en laat ik nou net kaartjes gewonnen hebben hiervoor, inlcusief schaatsen huur. Gaan we dus ook zeker waar maken deze wens.

7. Geen schoolwerk maken.

Nee natuurlijk niet. Vakantie is vakantie. Na de vakantie gaan we er dan weer hard tegenaan.

8. Niet hoeven haasten.

Dat betekent niet van sportwedstrijd naar training naar verjaardag hoeven hollen. Oh in dat geval hoop ik dat het eerste weekeinde niet meetelde. Verder zijn we redelijk relaxed deze vakantie.

9. Met de hond in het bos wandelen.

Tuurlijk. Normaal kunnen ze niet zo vaak mee, vanwege alle dingen die al gepland staan in de weekeindes. Ik loop daarom vaak met hond en oma door het bos op maandagochtend. Nu kunnen ze lekker mee. Rennen, spelen en een frisse neus halen.

10. Knutselen bij oma.

Q wil dit niet, die houdt niet van knutselen. A kan haast niet wachten tot ze mag. Oma maakt altijd hele leuke knutsels met de kinderen. Zo ook dit jaar, zie foto. Vorige jaren maakte ze kaarten, waxinelichthouders, kerststukjes en dit jaar dus wijnglazen als waxinelichthouders.

Hadden jullie kinderen of jijzelf ook vakantiewensen?

Frederiquede
Door

Frederiquede

op 28 Dec 2015

1 en 7 komen me bekend voor ;) Helaas voor zoonlief kreeg zijn klas de opdracht een boek te lezen tijdens de vakantie. Hij vindt het een rotboek en het is een behoorlijk dikke pil ook dus elke dag uurtje lezen tijdens de vakantie. Ach ja het zware leven van een brugpieper ;)

Hanneke
Door

Hanneke

op 28 Dec 2015

Agosh, ja het leven zit niet altijd mee.

Linda
Door

Linda

op 28 Dec 2015

Wat een heerlijke relaxte plannen voor de vakantie. Veel plezier met alles.

Hanneke
Door

Hanneke

op 28 Dec 2015

Dank je wel. Nooit geweten dat ik zulke relax kids had ?

KarenMee
Door

KarenMee

op 28 Dec 2015

Hmm, wat een goed idee. Ik ga zeker de volgende vakantie eens met mijn dochter overleggen wat zij speciaal in de vakantie wil doen ☺️ (Niet dat we nu geen leuke dingen doen hoor, maar wie weet komen er zo nog wensen uit die ik niet had verwacht)

Hanneke
Door

Hanneke

op 28 Dec 2015

De onze waren inderdaad redelijk simpel en goedkoop. Heerlijk toch.

marguerita78
Door

marguerita78

op 28 Dec 2015

Leuk idee! Mijn meiden wilden inderdaad ook uitslapen, heerlijk :-) zal een volgende vakantie ook eens inventariseren wat ze graag willen. In de zo ervakantie hadden we wel een lijstje gemaakt

Hanneke
Door

Hanneke

op 28 Dec 2015

In de zomer is er natuurlijk veel meer tijd om alle wensen te vervullen. Gelukkig waren de wensen dit keer niet zo lastig bij ons.

licht ophethart
Door

licht ophethart

op 28 Dec 2015

Grappig die nummer 1 en 8 ..die vallen me meteen echt op de rest klinkt heerlijk voor een kind een echte vakantie dus!

Simone
Door

Simone

op 28 Dec 2015

Dat klinkt echt als hele fijne vakantieplannen!

Nicole
Door

Nicole

op 29 Dec 2015

Wat een fijne wensen... Hier eentje die nog niet zo goed praat. Plus voor haar is het elke dag vakantie, maar zij wil juist het liefste naar school geloof ik :P Oh en naar oma en opa, daar vraagt ze elke dag om :)

Hanneke
Door

Hanneke

op 29 Dec 2015

Ah, wat schattig. Jullie tijd met vakantiewensen gaat nog komen ?

Terugblik #1601 | Mama's met thee
Door

Terugblik #1601 | Mama's met thee

op 08 Jan 2016

[…] echt de laatste vakantie dag. De Pyjamadag had nog niet plaats gevonden die de kinderen op hun vakantiewensenlijst hadden staan. Dus na het uitslapen zat iedereen, behalve ik want iemand moet de hond uitlaten en […]

Reactie plaatsen