07 januari 2019 
2 min. leestijd

Wanneer gaat de kerstboom eruit?

Wanneer gaat bij jullie de kerstboom eruit? Ieder jaar twijfel ik weer wanneer de kerstboom het huis uit moet/mag. Aan de ene kant vind ik de kerstboom wel gezellig in huis, maar aan de andere kant ben ik na 1 januari ook wel weer toe aan ruimte, en rust in huis. Want met de kerstboom verdwijnt ook alle andere kerstversiering, en dat ruimt, met kinderen die kerststukjes op verschillende plaatsen maken, wel echt op.

Rust en ruimte

Vanaf 2 januari ben ik ook wel echt klaar met de feestdagen. Echt wel feestdagen moe. Ik wil weer gewoon eten en rust, ritme en regelmaat. Rust lukt wel, aangezien de kinderen nog kerstvakantie hebben, hoeven we niet veel. We kunnen nog de hele dag in pyjama in huis rommelen als we dat willen. Ruimte ontstaat er alleen omdat we de kamers van de kinderen deze week ook nog even onder handen nemen en weer veel oud papier kunnen wegdoen. Altijd een fijn klusje in de vakantie. Maar de kerstboom die staat er nog steeds.
Hoewel die er ook echt ergens deze week weer aan mag geloven, of moet geloven.

Regelmaat

Regelmaat is echter nog ver te zoeken, want de kinderen hebben nog tot en met 7 januari vrij dit jaar. En hoe heerlijk het ook is om niets te hoeven, en de hele dag in pyjama te rommelen. Het is geen regelmaat. En ik gedij stiekem best goed op routines en regelmaat.
En als de school en de tennis en de zwemles weer zijn begonnen, dan pas komen we weer echt in het ritme. Hoewel ik de wekker op deze donkere dagen, niet perse hoef, vind ik de rest van het ritme weer heerlijk.

De kerstboom

Kerstboom opruimenTerug naar de kerstboom. Hij ging er dit jaar heel vroeg uit. We hadden dit jaar een “echte” kerstboom en geen nordman. Ik vind dat de naalden daarvan altijd veel lekkerder ruiken, maar het nadeel is, dat ze ook altijd heel snel loslaten. Op nieuwjaarsdag liet de boom daardoor de derde kerstbal van dit jaar stuiteren. Geen katten meer, geen kleine kinderen meer die de ballen uit de boom halen, dan doet de boom het zelf.
Dat deed mij dus met een beetje pijn in mijn hart besluiten de boom al op 3 januari weg te halen.

Wat een ruimte en rust

En stiekem was het dan wel weer heel fijn. Minder rommel, op de naalden na dan die ik de hele week al terugvind. Kerstboom opruimenEn die we de komende tijd ook nog regelmatig overal zullen terugvinden aangezien de boom bijna kaal het huis verliet. Tenminste zo voelde het wel.
Maar de ruimte die je terugkrijgt is echt heerlijk!

Wanneer hebben jullie de kerstboom opgeruimd?

Paula
Door

Paula

op 07 Jan 2019

Mijn boom is er al uit, dit jaar ontzettend vroeg. Dit jaar werd hij pas op 24 december versierd en was op 3 januari alweer vertrokken. Dat was wel de kortste tijd dat hij ooit gestaan heeft. En die naalden die haal je echt tot en met juli uit alle hoeken en gaatjes vandaan, vooral je deurmat als je hem daar overheen getrokken hebt......:-)

Marijke
Door

Marijke

op 08 Jan 2019

JA die deurmat is echt nog een probleem, heb hem wel uitgeschud. En buiten voor de deur heb ik van die kleine klinker, blijven ze ook lekker op liggen. Bijna niet weg te vegen, dus we lopen ze ook steeds nog een beetje naar binnen. Ach... het is niet anders. Bij jou was hij dit jaar wel heel erg kort. Hoe zo dat?

Reactie plaatsen