Even bijpraten
Priveleven
Marijke Mulder- de Leur
Priveleven
07/25/2019
2 min
0

Even bijpraten

07/25/2019
2 min
0

Even bijpraten ja. Jeetje het is weer lang geleden dat er een blog online kwam. We hebben er hier nu een week vakantie opzitten en ik krijg eindelijk het idee dat ik weer tijd krijg voor dingen. Het was enigszins chaotisch die laatste weken van het schooljaar. En hoewel veel positieve energie, het kostte wel veel energie.

Werk

Allereerst moest ik, nou ja, wilde ik vooruit werken op het werk, zodat ik de 6 weken zomervakantie grotendeels niets hoef te doen. Een beetje administratie, hier en daar wat social media en dat is het. Mijn ervaring van vorig jaar was, dat dit heel prettig werkt. Want zodra ik in de vakanties verplicht achter de computer moest zitten, gingen de kinderen op “mama” stand. En kreeg ik niets gedaan, raakte dan ook af en toe geïrriteerd en dat werkte nog minder fijn.
Maar ik had wel een uitdaging hieraan dit jaar. Doordat ik in de maanden april en mei en ook nog juni veel thuis nodig was, lekkage hier, kabeltje daar, was er al wat werk blijven liggen. Dit kreeg dus enorm voorrang en ik heb heel hard gewerkt om het voor elkaar te krijgen.

School

Natuurlijk was ik de afgelopen maanden ook veel op school te vinden. Een enkel dagje maar voor de klas, maar het meest als hulpouder. Met T mee op schoolreis. Met A en haar klas oefenen voor de musical. Een hele drukke, maar zo leuke periode.

Natuurlijk ook nog alvast wat voorbereidingen voor volgend jaar. Een bijeenkomst voor de klas van T. Hij gaat namelijk naar groep 3. En dat wordt een groep 3/4/5 combinatie en dat werd door school toegelicht.
Ook voor A hadden wij een kennismaking met haar mentor voor volgend jaar. Allemaal nieuw, dus zeker de moeite waard om even die bijeenkomst bij te wonen.

Tennis

Ook op tennisgebied was het druk, trainingen, en ook het ouder-kind toernooi stond op de agenda. Allemaal heel gezellig. Met ouder kind toernooi, konden ze ook even samen spelen. Was ook wel heel leuk. Offerde ik mijn plek naast T graag voor op.

Verjaardagen

En dan waren A en ik ook nog jarig de afgelopen periode. Mijn verjaardag ging wat stiller voorbij, maar voor haar hadden we natuurlijk haar laatste feestje, ze ging naar het kattencafé voor een hightea en wilde met haar vriendinnen een fotoshoot. De foto’s moet ik nog uitzoeken…… En ze ging trakteren voor de laatste keer op school. Oké daar hoefde ik, behalve de boodschappen deze keer niets aan te doen. Dat deed ze helemaal zelf.
Afgelopen zaterdag vierden we het dan ook nog even voor de familie. En dan is de drukte denk ik wel een beetje voorbij.

Bijkomen

Vorige week hadden wij van school al vakantie. Maar ik moest echt even bijkomen. Lees mijn huis schoonmaken. Die laatste weken, was dat er niet echt van gekomen. En ik merkte dat T ook erg moe was. We deden dus lekker veel knuffelen en verder rommelen in huis. En nog ben ik voor mijn gevoel nog niet bij met het huis. Maar dat komt vanzelf, weer even terug in het schoonmaakritme.

Vakantie

Eindelijk tijd om ook weer het bloggen op te pakken. Er liggen nog veel concepten te wachten op uitwerking, waaronder de afsluiting van groep 8, een boek dat ik al lang geleden gelezen heb. En nog veel meer ideeën. Maar het is ook zomervakantie. Dus ik zie wel even hoe het allemaal loopt en wanneer er iets online komt. Ik hoop toch iets vaker op het strand te liggen, dan achter de computer te zitten. En ergens gaan we last minute ook nog op vakantie, is de bedoeling. Dus ik laat het ook dit jaar weer lekker los en we zien wel wat ik publiceer.

Zo volgens mij zijn jullie ook weer even bijgepraat, ik ben er dus nog gewoon en ga deze plek voorlopig ook niet verlaten.

Reacties
Categorieën