16 januari 2019 
in Thee
6 min. leestijd

High tea in het kattencafe

In de terugblik van vorige week gaf ik al aan dat we met het vrijgezellenfeest van mijn schoonzus begonnen met een high tea in het Kattencafe. Ondanks dat we daar de dag startte, was het misschien toch wel HET hoogtepunt van deze dag. Dus een verslag van een bijzonder locatie en een heerlijke high tea.

Vrijgezellenfeest

Als je denkt aan een vrijgezellenfeest dan is het Kattencafé waarschijnlijk niet je eerste associatie. Meestal wordt een vrijgezellenfeest geassocieerd met stappen met een verklede Bride-to-be en veel drank. Maar niet iedereen heeft daar natuurlijk behoefte aan. Ik weet nog dat als ze mij in een gek pak zouden hijsen op mijn vrijgezellenfeest dat ik direct een taxi naar huis zou nemen. Gelukkig werd daar ook rekening mee gehouden.
Ook deze keer was zo’n vrijgezellenfeest niet in lijn met wensen de de bride-to-be. Dus we mochten deze keer ook op zoek naar iets origineels. Maar natuurlijk wel geïnspireerd op het thema bruiloft.

Al snel kwamen we op een speurtocht door de stad. Op diverse locaties moet je dan digitaal/virtueel items voor je bruiloft verzamelen. Een jurk, bruidsboeket, locatie, en nog veel meer. Met tussendoor lastige vragen en hilarische foto-opdrachten.

Dat we aansluitend ergens zouden gaan eten, was ook een makkelijke keuze. Maar we zochten er nog iets bij om mee te starten.
Een high tea of een lunch. Nu was de stad van onze keuze Haarlem, en daar zijn we wel bekend. Maar je wil toch iets origineels. Dus dat werd een rondje googlen. En we stuitten op Jippies Kattencafé.

Als je de bride-to-be kent, dan weet je dat dit direct een schot in de roos is.
De bride-to-be is dol op katten. Bij haar thuis lopen er 4 rond. Dus hoefden we na het vinden van Jippies Kattencafé eigenlijk niet meer verder te zoeken. Alleen de beschikbaarheid checken voor de datum die wij in gedachten hadden.
Gelukkig plan je dit ver van te voren, dus dat was geen probleem.

Jippies Kattencafé

De naamdraagster van het kattencafé is huispoes Jip, die de respectabele leeftijd van 24 jaar heeft behaald en vijf dagen na de opening van het kattencafé haar ogen sloot. Dit café dat haar naam draagt, is een eerbetoon aan deze bijzondere poes. Zo vertellen eigenaren Maureen en Stefan op de site. Zij kwamen op het idee doordat ze zelf een kattencafé bezochten in Tsjechië.

Naast de katten in het kattencafé hebben ze er ook nog 3 thuis. Echte kattenliefhebbers dus en dat zie en voel je ook direct zodra je het kattencafé binnenkomt. Het kattencafé is sinds 2017 geopend. Door een crowdfundingsactie hebben ze de keuken helemaal dicht kunnen maken, zodat deze katvrij is. Belangrijk detail. En ook het café zelf aankunnen passen voor de katten. Zo kunnen de katten zich terugtrekken naar een voor publiek niet toegankelijke ruimte als zij daar behoefte aan hebben.Jippies Kattencafe

In het kattencafé wonen op dit moment 7 katten. Eva, Simba, Whitney, Manouschka, Spooky, Arie en Hanna. Zij zijn allen afkomstig uit het asiel en hebben een verleden. Ze hebben gezworven of zijn afgestaan. In het kattencafé hebben zij een permanent nieuw huis gevonden. Je kunt ze dan ook niet adopteren. Wat wij stiekem wel jammer vonden, want ze stelen je hart.
Het belangrijkste is dat ze kunnen samenleven met andere katten, goed zijn met mensen en kinderen is niet direct een voorwaarde. En terecht denk ik. De katten zijn belangrijker dat de bezoeker. Hoewel die laatste hard nodig zijn om de kosten te betalen natuurlijk 😉

De kosten van de verzorging, voeding en dierenarts worden deels gesponsord en zijn natuurlijk deels verrekend in de prijzen op de menukaart. Daarom wordt er wel van je verwacht dat je iets besteld, ook als je alleen katten wilt knuffelen. Dan brengen ze €2,- in rekening om toch uit de kosten te komen.

High Tea

Voor onze dag kozen we om een high tea te gaan doen met elkaar. Dat is mogelijk vanaf 13:00 uur. Voor ons perfect! Let op dat je die wel even van te voren moet reserveren, anders lukt het misschien niet.

Onze tafel stond dus al klaar toen we aankwamen. En vanwege de gelegenheid hadden ze hem ook nog gezellig aangekleed met confetti en slingers. De bride-to-be werd ook direct in het zonnetje gezet. Wat een geweldig welkom. Je voelt je direct thuis. Het hele café heeft ook een uitstraling van een huiskamer. Allemaal verschillende tafels, gemakkelijke stoelen en natuurlijk attributen voor de katten.Jippies Kattencafe

Aan alle details is gedacht. Zo kun je een “normaal” thee-ei gebruiken voor je thee, maar veel leuker is om de thee-eieren in vorm van een kat, of de filters met een kat te gebruiken. En stom genoeg helemaal vergeten te vragen, waar ze die vandaan hebben gehaald. Want ze zijn echt heel leuk.Jippies Kattencafe
Jippies Kattencafe

Jippies KattencafeDe thee die ze schenken is van “Van der Pigge” een bekende drogist in Haarlem. Helaas is op hun website bijna niets meer te vinden over de meeste soorten thee. Jippies KattencafeMaar een beschrijving vind je ook in de menukaart.Jippies Kattencafe

Naast onbeperkt thee, is de rest van de high tea ook geweldig. We startten met een biologisch tomatensoepje. Heerlijk van smaak, een beetje pittig, maar niet te. Perfect gemaakt.Jippies Kattencafe
Daarna kregen we een warm bladerdeegtaartjeJippies Kattencafeen werden de etagères met sandwiches, en taartjes op tafel gezet. Jippies KattencafeWe moesten echt ons best doen om alles op te krijgen.
Mocht je dat nu niet lukken, dan krijg je een kittybag mee. Ze vinden het zelf ook zonde om weg te gooien wat er overblijft, dus voor hen is dat heel vanzelfsprekend.

Katten knuffelen

Terwijl wij zaten te genieten van alle lekkernijen, kwam Whitney ons vereren met een bezoek. Het liefst at ze ook een hapje mee, maar je snapt dat dat niet kan. De katten mogen niet gevoerd worden. Ze worden tussendoor ook wel verwend met snoepjes, maar al die taartjes en chocola, hoe lekker ze het ook vinden, zijn gewoon niet goed voor ze.
Terwijl Whitney bij de bride-to-be op schoot lag, vermaakten Eva en Arie ons met wat gestoei om een van de hangbruggen.Jippies Kattencafe En Manouschka sliep overal heerlijk doorheen.Jippies Kattencafe
De andere katten vonden het ook erg gezellig om te worden aangehaald en kwamen af en toe eens even buurten. Simba vooral om te spelen,Jippies Kattencafe Spooky wilde geaaid worden Terugblik_1902en trok zich daarna even terug in een bedje om lekker te slapen. Mag als je de oudste kat bent natuurlijk.Jippies Kattencafe

Het was dus eigenlijk heel erg jammer, dat het tijd was om door te gaan naar de volgende activiteit, want we waren nog lang niet uit geknuffeld.

Maureen en Stefan bedankt voor deze geweldige ervaring en jullie fantastische service!

Heb jij wel eens een katencafé bezocht?

Jasmijn Verkaik
Door

Jasmijn Verkaik

op 16 Jan 2019

Hartstikke leuk zeg! En wat 'n heerlijkheden allemaal. Het lijkt me een genot om daar eens heen te gaan. Misschien dat ik dat ook wel doe in 't voorjaar. Mijn nicht en 'n dinnetje wonen in Haarlem. En wat een leuk feest hebben jullie er zo voor haar van gemaakt, die speurtocht! Ge-weldig! Thanx for sharing. Ik houd van dit soort dingen. Fijne avond! Liefs, Mijntje.

Marijke
Door

Marijke

op 17 Jan 2019

Moet je zeker doen! En dank je voor je lieve berichtje ;)

Reactie plaatsen