12 mei 2018 
in Thee
1 min. leestijd

Matcha Green ice tea ginger & lemongrass

De afgelopen week was weer heerlijk zomers. En daarom kocht ik maar weer eens een nieuw smaakje ijsthee om te proberen. Zoals je weet maken we ze meestal zelf (veel minder zoet), maar ik vind het nog steeds leuk om nieuwe smaken uit te proberen. In de winkel twijfelde ik nog tussen de twee verschillende smaken. Een met munt en de Ginger & Lemongrass.
Uiteindelijk werd het de laatste. En misschien heb ik daar een beetje spijt van.

Matcha

Matcha is helemaal hip. Je ziet het dit jaar overal verschijnen. En dus ook bij Lipton in de ice tea. Warm vind ik het in elk geval een goede keuze. Tenzij je er een Matcha met latte van maakt. Want latte is melk. En dat moet je op geen enkele manier combineren in mijn ogen. Maar puur persoonlijk he.

Ginger & lemongrass

De combinatie van gember en citroengras sprak me wel aan. Een beetje een bite van de gember en het frisse van het citroengras. Al met al een combinatie die wel goed moet zijn.
En aangezien ik deze aankopen altijd het liefst impulsief op een warme dag doe, moesten we toch nog even wachten met proeven. Het mag in de supermarkt dat wel koel zijn, maar de ice tea was natuurlijk niet gekoeld.Lipton_ice tea_matcha_lemongrass_ginger

Conclusie

De volgende dag kwam het flesje dus uit de koelkast. Proeftijd. De ijsthee ziet er net als de gewone groene ijsthee van lipton prima uit. De eerste slok is altijd weer even wennen. Zo zoet. Maar daarna komt de bite van de gember. Door de zoetheid van de thee vind ik de citroengras minder opvallen.Lipton_ice tea_matcha_lemongrass_ginger
Uiteindelijk blijft vooral de smaak van de gember hangen. En dat vind ik eigenlijk zelfs een beetje te veel van het goede. Die had er minder uit mogen springen en met minder suiker, zal waarschijnlijk ook de citroensmaak sterker worden. Nee ik vind deze smaak dus niet zo lekker. Teveel gember, en daardoor is hij ook niet zo fris als ik had gehoopt. Zelfs een beetje te scherp door de gember. De verhoudingen zijn dan ook niet helemaal goed gelukt. Jammer, want het lijkt me wel een combinatie die zou kunnen werken.

Deze smaak laat ik de volgende keer dan ook lekker in de supermarkt staan.

Heb jij deze smaak al eens geprobeerd?

Reactie plaatsen