06 juli 2017 
2 min. leestijd

Kennis maken met de klas

Terwijl sommige delen van Nederland zich opmaken voor de vakantie gaan wij nog even door. Deze week gingen wij ook weer aan de slag met de middelbare school. A mocht een middag naar de school toe om alvast kennis te maken met de klas. Inmiddels weten we via de brief in welke klas ze zit en dat ze een van haar beste vriendinnen bij haar heeft.

Meer dan alleen kennismaken

Maar niet alleen was de kennismaking bedoeld als kennismaking. Er werd ook meteen een foto gemaakt voor op de leerlingenpas. Dus toen A thuis was voor de lunch moest er eerst nog even van alles geregeld worden.

De tas moest ingepakt met het sociale contract, een pen, een notitieboekje en natuurlijk der telefoon. En ze wilde graag haar haren op een bepaalde manier vanwege de foto. Ruim op tijd vertrok ons kleine moppie omdat ze had afgesproken met een klasgenootje. Samen op de fiets naar school.

Mentor en PEERleaders

Op school werden ze door de mentoren opgewacht en maakte ze kennis met hun PEERleaders. Dat zijn jongeren uit hogere klassen die de bruggers met raad en daad bij staan op allerlei gebieden. Door middel van kennismakingsspelletjes leerde ze de klas alvast een beetje kennen. Volgens A is de klas wel oké. Ze kent een heleboel kinderen al van school, van dansen of op andere manieren. Natuurlijk zitten er ook wat minder leuke kinderen in. Ze mopperde vooral op de jongens want er was er een die was hartstikke druk en luisterde nu al niet!

kennismaking klas

Informatie, informatie en nog veel meer informatie

Verder kreeg ze een enorme map met allemaal papieren mee met hierin allerhande informatie. Informatie over de boeken, een bruikleencontract, boodschappenlijst voor schoolspullen, informatie over kennismakingskamp, informatie voor de ouders, informatie over de eerste dagen op school en informatie over het digitale betaalsysteem. Ook kregen ze een opdracht mee voor tijdens de vakantie. Ze moeten namelijk een vakantiekaart sturen naar een van de nieuwe klasgenootjes. Ze hebben allemaal een naam opgekregen en de kaart sturen ze naar school. Tijdens de eerste dagen gaan ze met deze kaarten een spel doen om elkaar nog beter te leren kennen.

En hoe vond ze het?

A heeft het geweldig leuk gevonden haar eerste middag op school. De mentor was lief, de school leuk en de klasgenootjes waren, nou ja, klasgenootjes. Mevrouw kwam alleen wel een beetje later thuis dan wij hadden gedacht. Niet omdat de introductie uitliep, nee hoor. Ze had iemand gevonden waar ze heerlijk mee kon kletsen dus daar heeft ze bijna een uur mee op de trap gezeten. Nu al gezellig dus. Alleen was ik wel heel erg nieuwsgierig hoe ze het gehad had.

Voorlopig is er hier dus wer genoeg te lezen, te regelen en te doen. Binnenkort mogen wij als ouders ook nog naar een informatie bijeenkomst. Ik ben benieuwd……..

Reactie plaatsen