10 december 2015 
1 min. leestijd

Waar laat ik de kerstboom?

Elk jaar is het weer een probleem. Waar zetten we de kerstboom neer?

Afgelopen jaar hebben wij een en ander verbouwd in de huiskamer en de oude plek van de kerstboom is hierdoor geen optie meer. Dus dit jaar zitten we weer met de vraag “Waar gaan we de kerstboom laten?”. En ik kan jullie hulp hier wel bij gebruiken!

Ons huis is ingericht om prettig te leven in de 49 weken dat er geen kerstboom staat. Maar die drie overige weken vind ik een probleem. De boom staat altijd in de weg, ik moet de hele kamer verbouwen om plek te maken en mijn huis lijkt er klein van.

Dus ik dacht, dit jaar doe ik het anders. Jullie mogen meebeslissen waar mijn boom komt te staan.

De boom

Eerst wat info over de boom. Hij is van middelmatige grote, als hij op een klapkratje staat dan komt hij net niet tot het plafond. Hij is ongeveer een meter in doorsnede en nep.

kerstboom

Mijn huiskamer

Ik ben best bereid om iets te verplaatsen maar sommige dingen kunnen niet verplaats worden in verband met kabels en snoeren. Wat kan wel verplaatsen? De bank, de bench van de hond en de eettafel in beperkte mate. De rest van de meubels zit of vast of kan niet ergens anders heen vanwege de stroom of andere voorzieningen van de apparaten.

Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie ideeën!

DreamerKirsten
Door

DreamerKirsten

op 10 Dec 2015

Als je de eettafel een klein beetje opschuift en de boom dan op de plaats van de bench zet? Dat lijkt mij op het eerste zicht het makkelijkst!

Hanneke
Door

Hanneke

op 10 Dec 2015

Dank je wel. We gaan wat verschillende dingen bekijken en het resultaat volgt.

Jenn
Door

Jenn

op 10 Dec 2015

Haha, hier staat hij ook altijd wel een beetje in de weg, maar ach, het is maar even.

Hanneke
Door

Hanneke

op 10 Dec 2015

Ja gelukkig wel. Maximaal drie weken hier, echt niet langer.

Jenn
Door

Jenn

op 10 Dec 2015

Haha, als kind mocht ik hem laten staan tot mijn verjaardag eind januari, daarna moest hij toch echt weg. Maar nu ik 'volwassen' ben gaat hij er de eerste week van januari wel uit.

Hanneke
Door

Hanneke

op 10 Dec 2015

Wij zetten hem altijd laat op vanwege, vroeger, verjaardag van moeder en broer in december. Maar na driekoningen ging hij de deur weer uit.

Bianca
Door

Bianca

op 10 Dec 2015

Bench voor de verwarming en kerstboom op z'n oude plek tussen bank en tafel.

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 10 Dec 2015

Kan de bench niet tijdelijk uit de woonkamer? Dat lijkt me nog de makkelijkste oplossing.

Hanneke
Door

Hanneke

op 10 Dec 2015

Ik heb helaas ergens anders geen ruimte voor de bench en tja de hond moet toch wel ergens slapen. Het zou idd wel het makkelijkst zijn.

Annet
Door

Annet

op 11 Dec 2015

Zet hem op 1 van je 2 salontafeltje en zet hem midden voor het raam. Schuif je bank een klein stukje richting eettafel. Schuif de eettafel stukje van de muur af en plaats de bench tussen muur en eettafel.

Hanneke
Door

Hanneke

op 11 Dec 2015

Dank je wel, deze nemen we mee in de overwegingen.

De kerstboom | Mama's met thee
Door

De kerstboom | Mama's met thee

op 20 Dec 2015

[…] weten vast nog wel dat ik om hulp vroeg voor de kerstboom. En dan vooral om te bepalen waar we het ding nu weer eens moesten […]

Reactie plaatsen