01 oktober 2017 
in Tags
4 min. leestijd

Ik ben zo'n moeder die

Wauw, heb je deze tag al gelezen? Niet bij ons, want wij zetten hem nu pas online. Maar bijvoorbeeld bij Marguerita. Zij heeft ons getagd. Het origineel is van Marjo. Zij heeft de tag/challenge bedacht omdat ze merkte dat er in groepen moeders altijd van die discussies ontstaan. Discussies waarbij moeders zich gaan verontschuldigen omdat ze wel/geen borstvoeding geven, de Ipad of televisie als oppas gebruiken. Want waar je meer moeders bij elkaar zet, is er altijd wel 1 die dat dus stom vindt. Gelukkig zijn wij mama’s ook mensen en niet perfect. Dus vandaag delen wij ook dingen waarin we absoluut niet perfect zijn. En zoals ik op het schoolplein ook ervaar, niet alleen ik, maar anderen kampen met precies hetzelfde. En daar hoeven we ons niet slecht over te voelen en al helemaal niet iets van te vinden bij een ander.

Marijke: Ik ben zo’n moeder die….

foto’s van haar kinderen online zet
Ja, daar ben ik dus heel makkelijk in. Wel in overleg met de kinderen. Als zij een foto echt niet leuk vinden, of niet willen dat hij online komt, dan komt hij niet online. En ze komen herkenbaar en op het blog ook openbaar online. Natuurlijk letten we wel op, wat voor foto’s. Geen bloot, en andere gekke dingen. Normale foto’s. Op deze manier, denk ik, ze te leren hoe je omgaat met foto’s op internet. Ik denk dat we de komende jaren alleen nog maar meer online zijn, en meer online hebben staan. Als de kinderen groter worden en gaan puberen hoop ik ze op deze manier een goede basis te hebben bijgebracht wat je wel en niet kan delen online. En hoop ik dat ze daardoor er verstandig mee om kunnen gaan.
onbeperkte schermtijd geeft
Wij hebben hier geen schermtijd beperking. Als ze en hele dag achter de telefoon, ipad of televisie willen hangen dan kan dat. Inmiddels weet ik ook, dat ze dat ding ook makkelijk opzij leggen als er andere dingen te doen zijn. En voor hun houding hoeven we het niet te laten toch? Immers als ze over een boek gebogen gezeten zouden hebben, vonden we het wel goed.
soms schreeuwt tegen de kinderen
Ja sorry dat ook. Na 2x normaal vragen zonder reactie, of als mijn irritatiegrens eigenlijk al eerder bereikt was, dan kan ik dat zeker. Lucht op, even schrikeffect en we doen daarna allemaal weer normaal.
eist dat ze hun bord leeg eten
Eigenlijk ben ik hier geen voorstander van. Ik eet ook minder als ik het eten niet zo lekker vind, of als ik niet lekker ben. Waarom zouden zij het dan moeten. Maar T heeft er nogal een handje van om bij voorbaat al te zeggen dat hij het niet lust. En dus ook niets te willen proeven. Hij krijgt dan ook echt heel weinig. Maar dat kleine beetje, daar eis ik dus wel van dat hij zijn bord leeg eet.
niet altijd zin heeft om mee te spelen
Ik heb echt uren blokken gebouwd en toettoet banen. En daarvoor ook heel veel poppen aan en weer uitgekleed. Maar als we thuis zijn uit school, dan wil ik ook zelf spelen. Een boek lezen of een spelletje doen op mijn telefoon. Dus niet met hen spelen. Ook ik heb overdag behoefte aan me-time.Ik ben zo een moeder

Hanneke: Ik ben zo’n moeder die….

schreeuwt tegen haar kinderen
Een koptelefoon op, een schermpje voor de ogen en geen contact meer mee te krijgen. Na twee keer op normale toon contact te hebben gezocht komt er toch echt een stemverheffing aan te pas. Lucht soms ook lekker op!
ze de hele dag op een scherm laat kijken
Ik heb het geprobeerd. Schermtijd, vaste tijden, verdienen met goed gedrag en weet ik wat nog meer. Maar als ik het doe omdat ik het leuk vind waarom mogen zij het dan niet. Ik stel nog wel 1 voorwaarde, de andere aspecten van het leven moeten gewoon doorgang vinden! Oftewel, niet vergeten te plassen, te eten, te drinken en je klusjes/huiswerk te doen en we blijven vrienden!
de kinderen de rotklusjes laat opknappen
Vuilnisbakken binnen halen, tafel dekken, de was in de kast leggen, papier, plastic en glas weg brengen naar het brengparkje. Allemaal stomme rotklusjes die ik heel graag uitbesteed aan mijn kinderen. Al is het motiveren tot uitvoeren van die klusjes eigenlijk ook een rotklus. Misschien kan ik die ook uitbesteden aan iemand?
de kinderen kleding aangeeft vanaf het droogrek ipv de kast
Uit oog op zolder hangt de was op het rek te drogen. En als ik geen nieuwe was doe dan hangt het mij daar best. Dus als er geen schone T-shirts meer in je kast liggen dan kan je even naar boven lopen en er een van het rek afpakken. Strijken doe ik ze toch niet dus het bespaart mij weer opvouwen.
na een week, bij kind twee, overstapte op flesvoeding
Een hot item bij elke moeder. Iedereen heeft zijn mening er over. Iedereen kan borstvoeding geven was het motto toen ik mijn eerste en tweede spruit kreeg. En bij nummer 1 heb ik dat ook gedaan en dapper vol gehouden tot de zes maanden. Maar het was zes maanden afzien met een kind dat spuugde. Afkolven, opwarmen, aanlengen met anti-spuugmiddel etc etc. Toen kind twee ons kwam versterken dronk hij meer dan hij aankon in de eerste week. Nou eigenlijk spoot ik hem gewoon vol en was het voor hem slikken of verzuipen. Als je als baby in een flesje 80 ml mag en je moeder pompt in 5 seconden 200 ml in dan kan het niet anders dan dat het gedeeltelijk weer retour komt. En dat riedeltje van afkolven, opwarmen en mengen zagen manlief en ik niet nog eens zes maanden zitten. Dus toen de kraamhulp de deur achter zich dicht deed gaf ik mijn kind de fles.
die haar kind nu nog in een korte broek, T-shirt en slippers laat lopen
Terwijl sommige mensen de winterjas al hebben afgestoft loopt mijn kind nog op zijn slippers en in een korte broek. Ik zelf loop er bibberend naast met een dik vest aan. En weet je, als zijn tenen er afvallen dan trekt hij vast wel schoenen aan!

Natuurlijk geven wij het stokje ook weer door. We zijn heel benieuwd naar de bekentenissen van Josan.

Marguerita
Door

Marguerita

op 01 Oct 2017

Leuk om jullie bekentenissen te lezen!

Reactie plaatsen