08 oktober 2015 
3 min. leestijd

Help Theevlekken

Het is ook echt onvermijdelijk hier in huize theemuts. Theevlekken…. En ook al vind ik wassen niet het ergste klusje in huis, het verwijderen van vlekken staat toch ook niet echt in de top 10. Zeker niet als het mijn witte colbertje betreft. O en dan dus  in de combinatie met theevlekken. Echt een klein drama dus… maar het goede nieuws, het is op te lossen, ehh te verwijderen bedoel ik natuurlijk.

Ongelukken met thee

En ik drink thee, veel thee, ja liters thee. Want als ik opsta drink ik thee tot en met het laatste kopje thee van de dag, zo vlak voor ik ga slapen. Ja echt de hele dag door thee. Ik zei toch al, het is onvermijdelijk. De theevlekken…..
Ik heb echt al vele kleren, met name witte bloesjes of truitjes zien veranderen in poestdoeken. Want er gebeurt nog wel eens een ongelukje met thee. In mijn enthousiasme voor een slok koud geworden thee, de thee niet in mijn mond gieten, maar er naast, ja inderdaad als je net iets wits aan hebt.
Theekopje dat van onderen niet droog is, toch even laten leunen op je broek. Zie je het voor je?
En de beste: een slok willen nemen en een van de kinderen komt even snel een knuffel halen, of ter gelijker tijd een kop nepthee onder je neus duwen. Hoppa! Voor de mensen die visueel zijn ingesteld…. ja dan spring ik daarna snel de lucht in.

De eerste zorg

De eerste zorg na een ongelukje met thee zit hem altijd even in de vraag hoe warm de thee nog was.
Nu vergeet ik regelmatig de thee heet op te drinken en met kleine kinderen om je heen is dat dus helemaal zo slecht nog niet. En ik ben best goed geworden in mikken. Over mezelf heen. Altijd uit de buurt van de kinderen houden die thee. Want brandwonden door hete thee zijn nog erger dan theevlekken in je kleding.

Na het constateren dat de thee gelukkig al wat langer stond en dus niet meer heet was, eerst de bank maar even onder handen nemen. Thee vlekken gaan er immers slecht uit. Dus daarna komen pas mijn eigen kleren aan de beurt. Droge kleren aan.

Verwijderen van theevlekken

Menig bloesje en truitje was al verpest door theevlekken. Gewoon in de wasmand gegooid en later in de wasmachine. Maar dan blijf je de theevlekken dus zien. Je snapt dus wel dat ik echt baalde dat ik thee had gemorst door een botsing met T op mijn witte colbertje. En dat witte colbertje dat niet eens in de was mag, maar dat ik dan ook nog eens apart naar de stomerij zou moeten brengen. En dan zijn die theevlekken natuurlijk al helemaal ingedroogd en ingetrokken. Sure, colbertje verpest dus….

Aangezien het colbertje toch al verpest was, besloot ik dan toch maar eens wat anders er op los te laten. Baat het niet dan schaadt het niet, en slechter kon het niet meer worden. Ik kreeg laatst een nieuwe pot Vanish Gold toegestuurd om te proberen, en op de verpakking las ik dat het ook theevlekken verwijdert. Dus laten we dat dan maar eens proberen.Vanish Gold

Schepje Vanish erbij

Colbertje in een bak met warm water, schepje Vanish op de aangedane plekken, de theevlekken, en even laten inweken. Na 30 seconden kun je al resultaat zien bij sommige vlekken, maar ik heb het geheel een kwartiertje laten liggen. Daarna met veel water weer uitgespoeld. En drijf, maar dan ook echt drijfnat uitgehangen.
Direct alle kreukels (voor zover die er waren) er al zo veel mogelijk met mijn handen uitgestreken. En niet uitknijpen, want kreukels, en dan moet mijn colbertje alsnog naar de stomerij.

En doet Vanish Gold zijn werk?Wit colbertje

Het resultaat? Oké eerlijk is eerlijk, niet zo strak als dat ik hem van de stomerij gehaald zou hebben, maar dat is hij na 1x dragen ook niet meer. Ik leun toch graag met mijn rug. Maar, nu zijn in elk geval de theevlekken er wel uit. En dat had ik bij de stomerij niet durven garanderen.

Gebruik jij wel eens Vanish?

NB. Dit is een gesponsorde post. Maar mijn mening verandert niet door een opgestuurd product en ik zou dit product ook zelf hebben gekocht.

marjons
Door

marjons

op 08 Oct 2015

Ik gebruik eigenlijk nooit Vanish. Meestal ossegalzeep of een citroentje. Maar fijn dat het werkt!

Marijke
Door

Marijke

op 08 Oct 2015

Ja was ik heel blij mee! Ossegal vind ik ook een heel fijn product

Reactie plaatsen