04 mei 2016 
2 min. leestijd

Licht op de slaapkamer?

Mama’s met thee staat toch vooral bekend om zijn gezellige berichten. En we hangen de vuile was echt niet buiten, maar vandaag gaat het over de lamp in onze slaapkamer. In de 15 jaar die we al in dit huis wonen, was onze slaapkamer nooit een opknapprioriteit. Maar dat begint wel echt te veranderen. En met name de lampen.

Papieren lampen

Toen A werd geboren hadden we ook zo’n periode dat de lampen er niet uitzagen. bij het grote warenhuis met het blauw/gele logo kochten we toen van die papieren lampen. Een kleine en een grotere. Voor een papieren lamp hebben ze het lang vol gehouden. A wordt immers bijna 9. Maar nu moeten ze echt vervangen worden. Kijk maar hoe vreselijk deze eruit ziet.Kapotte lamp

Maar wat hangen we dan terug? Er is wel een plan om de slaapkamer op te knappen. Ik zou heel graag ons waterbed tegen de andere muur aan willen zetten. Maar dan moet de verwarming verplaats en vervangen worden. Ook wil ik een inloopkast creëren waar nu onze kledingkast staat. Maar dan moet de deur naar de gang ook verplaatst worden. En de muren zijn dan ook nog aan de beurt voor op zijn minst een nieuw behang. En als dan alles nieuw is, dan natuurlijk ook de oude vloerbedekking eruit. Je snapt, dat is niet even snel gerealiseerd. Ondertussen hebben we ook nog andere prioriteiten, dus we sparen nog wel een paar jaar door.
Voorlopig alleen opzoek naar een nieuwe lamp.

Chinese lampionnen

Via een persbericht maakte ik kennis met lampionsenzo. Bij lampionsenzo kun je terecht voor zijden lampions. Deze bestaan uit een bamboeframe bespannen met zijden stof in verschillende kleuren en formaten. De lampionnen worden gemaakt in Vietnam. Het bedrijf zorgt voor een goede werkgelegenheid daar in Vietnam en zonder tussenpersoon. Dus je koopt een goed en eerlijk product.
Ik heb nog geen idee welke kleur ik ooit in de slaapkamer zou willen hebben. Dus het is een lastige keuze uit de vele mooie kleuren, dus als ik hier de definitieve keuze maak wordt het een zilverkleurige of een witte. Past dan altijd goed bij de toekomstige kleuren van onze slaapkamer.Zilveren lampion_lampionsenzo

Zelfgemaakte lamp

Op Facebook zag ik ook nog een hele leuke lamp voorbij komen. Wel een diy projectje. En eentje waarvan ik met afvraag of het echt wel zo makkelijk is als het eruit ziet. Een hele dunne papier-maché laag met daarop papieren veren geplakt.
https://www.facebook.com/creatieveideetjes/videos/1701583243414942/
Hoeven we alleen nog even langs Ikea om een goede fitting aan het plafond te hangen waar we hem veilig aan kunnen bevestigen zodat hij wel aankan zonder in brand te vliegen, want ook die zijn aan vervanging toe.

Of…

Of zullen we toch kiezen voor strakke spotjes. Leuk om het schilderij, of de eerste kleertjes van de kinderen die in lijstjes op onze kamer hangen uit te lichten.

Maar goed ik twijfel dus nog. Welke lamp zouden jullie kiezen?

DreamerKirsten
Door

DreamerKirsten

op 04 May 2016

Ik vind spotjes zeker goed, maar zo'n zijden of zelfgemaakte lamp is natuurlijk iets origineler. Qua onderhoud zou ik voor de spotjes kiezen :)

Marijke
Door

Marijke

op 04 May 2016

Ja he, dat is dus precies waarom ik nog twijfel

DreamerKirsten
Door

DreamerKirsten

op 04 May 2016

Ik vind spotjes zeker goed, maar zo'n zijden of zelfgemaakte lamp is natuurlijk iets origineler. Qua onderhoud zou ik voor de spotjes kiezen :)

Marijke
Door

Marijke

op 04 May 2016

Ja he, dat is dus precies waarom ik nog twijfel

Reactie plaatsen