DIY
Hanneke Koper-de Leur
DIY
11/10/2016
1 min
0

Lampionnen maken

11/10/2016
1 min
0

Vorig jaar schreef ik nog over het nog steeds maken van lampionnen in groep 7. En dit jaar heeft de juf de kinderen de optie  gegeven wel of niet maken. De meerderheid koos voor niet en daarom zit ik op een woensdagmiddag met twee jongens een lampion te knutselen. Want tja, A mocht in groep 7 ook lopen en dus wil Q ook.

Makkelijk maar met een leuk effect

Zowel Q als zijn vriend T zijn geen grote knutselaars. Iets uitgebreids wat twee dagen of meer knutselen nodig heeft is gewoon niet aan hun besteed. Ik heb daarom gekozen voor een makkelijk lampionnenproject met wel een leuk effect.

Benodigdheden

  • Lege plastic fles
  • Nagellak
  • Zwarte permanent marker
  • Touwtje

Howto

Zorg voor twee lege plastic flessen. Deze flessen zijn wittig, maar ze schijnen wel door. Vooral het doorschijnen is belangrijk.
Kies een plaatje of verschillende plaatjes. Simpele plaatjes van bijvoorbeeld boomblaadjes doen het goed.

lampion
1. Teken, of trek over, de figuren op de fles.
2. Vul de figuren in met de nagellak. Nagellak schijnt door in de kleur van de lak. Ik heb verschillende verfsoorten geprobeerd maar nagellak gaf het beste effect.
3. Even laten drogen en een touwtje door of om de hals zodat hij aan de stok kan.

Wat vinden ze er van?

De mannen zijn wat perfectionistisch en ze vonden het tekenen van herfstblaadjes al een grote uitdaging. Het schilderen met de nagellakkwastjes was een uitdaging op zich maar toen ze eenmaal gewend waren gingen ze als een speer. En ze vonden het best heel leuk om te doen.

lampion

En wat hebben jullie kinderen dit jaar voor een lampion?

Reacties
Categorieën