10 november 2015 
0 min. leestijd

Sint Maarten dilemma

Hier in de omgeving wordt Sint Maarten gevierd. Een gezellig kinderfeest waarbij de kinderen met zelfgemaakte lampionnen langs de deuren gaan om snoepjes op te halen.

Het dilemma dat ik heb is: Wanneer loop je niet meer? Wanneer wordt het bedelen om snoep in plaats van gezellig een liedje zingen en beloond worden.
Lampionnen
Ooit riep ik tegen mijn kinderen, ze zaten toen in groep 1: “Als je op school geen lampion meer maakt dan mag je ook niet meer lopen”. Niet wetend dat ze bij ons op school zelfs in groep 8 nog een lampion maken. En je raadt het al, nooit onthouden ze iets maar dit weten ze natuurlijk nog!

Dus wie helpt mij met mijn dilemma? Wanneer mogen je kinderen geen Sint Maarten meer lopen?

hetlevenvanalledag
Door

hetlevenvanalledag

op 10 Nov 2015

bij ons is het ook, op de basisschool lopen, eenmaal op voortgezet onderwijs is het voorbij. Eventueel kunnen ze dan met broertjes zusjes mee lopen maar dan als begeleider en niet meer mee naar de deur. Of gewoon thuis de deur opendoen, ook leuk (en af en toe moet er dan geproefd worden ;) )

Hanneke
Door

Hanneke

op 10 Nov 2015

Oke dus dan kunnen we nog rustig een jaartje lopen.

Danielleeee
Door

Danielleeee

op 10 Nov 2015

Bij ons was het inderdaad ook tot groep 8 en daarna was het klaar. Je besteedt er dan ook niet zoveel aandacht meer aan, dan dat er op een basisschool aan besteedt wordt.

Hanneke
Door

Hanneke

op 10 Nov 2015

Gelukkig. Dan kunnen we nog schaamteloos de deuren langs dit jaar.

Jenn
Door

Jenn

op 12 Nov 2015

Hoe het tegenwoordig is weet ik niet, maar in 'mijn tijd' was de ongeschreven regel dat je 'mag' lopen tot je van de basisschool af bent. Eventueel in de brugklas nog, als je met je kleinere zusjes/broertjes liep. Maar daarna was het wel echt klaar.

Hanneke
Door

Hanneke

op 12 Nov 2015

Dank je wel. Ik denk dat mijn dochter daar heel blij mee is

Lampionnen maken – Mama's met thee
Door

Lampionnen maken – Mama's met thee

op 10 Nov 2016

[…] jaar schreef ik nog over het nog steeds maken van lampionnen in groep 7. En dit jaar heeft de juf de kinderen de optie  gegeven wel of niet maken. De meerderheid koos […]

Diana
Door

Diana

op 11 Nov 2016

Ik liep ook nog toen ik in de brugklas zat gewoon voor de lol samen met mijn vriendinnetje

Erika van Koert
Door

Erika van Koert

op 11 Nov 2016

In groep 8 zijn ze idd al best groot om nog te lopen maar met jongere broertjes of zusjes kun je ze moeilijk buiten sluiten. Ik ga zelf denk ik vanaf de middelbare school aanhouden maar misschien vinden ze het al eerder uit zichzelf niet leuk meer. Nu zijn ze 8 en 5 en is het nog 1 groot feest

Hanneke
Door

Hanneke

op 11 Nov 2016

Mijn dame besloot dit jaar, groep 8, uit zichzelf niet meer te gaan. Prima dus.

Wendy
Door

Wendy

op 11 Nov 2016

Quint schaamt zich een slag in de rondte als hij met zijn lampion langs de deuren moet en dan ook nog zingen.... Die hangt zijn lampion voor het raam of in de tuin en doet de deur open. Zijn broer daarentegen vindt het geweldig om zoveel mogelijk snoep op te halen. Ze zitten in groep 5. De keuze is aan hen.

Hanneke
Door

Hanneke

op 11 Nov 2016

Agosh, ja als je het niet leuk kan vinden moet je het zeker niet doen!

Reactie plaatsen