19 juni 2017 
2 min. leestijd

Zonnebrand voor kinderen

Met mijn eigen hele blanke huid, weet ik dat ik goed moet smeren. En dan nog gebeurt het regelmatig dat ik wat verbrand ben. Op een of andere manier lijkt er met mijn huid, ingesmeerd en in de schaduw af en toe geen ontkomen aan. Het laatste dat ik wil, is dat mijn kinderen verbranden. Bij hen let ik dus altijd even extra op en smeer ik liever toch nog een keer extra. Dat betekent dat we elk jaar wel een nieuwe zonnebrand nodig hebben.

Alphanova Sun Kids

Dit jaar kreeg ik de zonnebrand van Alphanova Sun Kids om te testen toegestuurd van Enjoy Divine Nature. Een 100% natuurlijke zonnebrand die ook nog eens goed is voor de oceaan en het rif. Vrij van parabenen en phenoxyethanol. Veel verzorgende aloë vera en niet onbelangrijk waterproof en laat geen witte waas achter. Hij ruikt ook nog eens lekker naar Vanille en Abrikozen. Hoewel de kinderen er hier een sinaasappel geur ruiken. Maar ze vinden hem lekker ruiken, en dat scheelt. Dan wordt hij ook graag gebruikt.Alphanova sun

Smeren maar

Ik koos voor een factor 30. Die heeft in elk geval T nodig. A verbrandt niet snel, en zou het ook met een lagere factor afkunnen, maar zij ligt vaak de hele dag in het water. En daardoor wordt ze toch vaak net een keer minder ingesmeerd dan T. En kan een hogere factor dus geen kwaad.
De eerste keer dat we hem gebruikten was gewoon thuis. De kinderen gingen met water spelen in de tuin en op het plein. Lekker bloot met nog spierwitte lichamen. Dus dat werd smeren.

Zelf smeren ze best goed, maar er bleef toch een witte waas achter. Zeker bij A die haar gezicht goed had ingesmeerd, was het duidelijk te zien. Helaas moeten jullie het doen met een foto van het oor van T om het te zien, want echt niet dat haar gezicht nu op de foto mocht. Overigens zie je het op de foto lang zo goed niet als in het echt. Check vooral even zijn oorlel, daar zie je het nog het beste. Op de armen en de benen was de witte waas minder erg.Alphanova sun

Strand en zwembad

Daarna is de zonnebrand nog mee geweest naar het strand, het meer en het zwembad. Op het strand heb ik hem ook gebruikt, aangezien de oude fles factor 50 nu echt op was, en ik factor 20 nog niet aandurfde. En ook ik vind het een fijne zonnebrand. Alleen dat er geen witte waas achterblijft, dat klopt niet helemaal.Alphanova sun

Werkt hij ook zoals je verwacht

Dan blijft als laatste natuurlijk nog over, of de zonnebrand ook wel werkt. En ja hoor. Hij doet precies wat je verwacht. Het mooiste voorbeeld is A. Zij ging met tennisvriendinnen zwemmen. De moeder die mee was, heeft geholpen met het insmeren van de rug. Totaal niet verbrand. In tegenstelling tot haar gezicht, dat was knalrood. Ja die was ze vergeten in te smeren. En zelfs haar bijna nooit verbrandende huid was niet bestand tegen een hele middag in het water in het zwembad. Haar rug, met de zonnebrand wel! Dus ik zeg, deze zonnebrand is top!

Fijn voor je huid, en ook nog eens goed voor het mileu!
Je kunt deze zonnebrand makkelijk online aanschaffen bij Enjoy Divine Nature. De 125 ml spray kost € 19,38.

Welke zonnebrand gebruik jij?

NB. Dit artikel is tot stand gekomen met een samenwerking.

Cassandra | Momambition.nl
Door

Cassandra | Momambition.nl

op 19 Jun 2017

Ik gebruik de zonnebrand en after sun van Naif en anders van garnier. Dit merk kende ik nog niet

Marijke
Door

Marijke

op 19 Jun 2017

Garnier is ook heel fijn idd. Die van Naif heb ik nog nooit geprobeerd

sannie73
Door

sannie73

op 19 Jun 2017

Ik gebruik zelf eigenlijk goedkopere merken. En ik heb nooit zo veel nodig, dus ik geef er liever niet al te veel aan uit omdat ik elk jaar weer een nog halfvolle fles moet weggooien.

sannie73
Door

sannie73

op 19 Jun 2017

Wat kijkt mijn poppetje boos... haha...

Marijke
Door

Marijke

op 19 Jun 2017

Ja dat is ook zonde inderdaad. Het duur genoeg

laviedemama
Door

laviedemama

op 19 Jun 2017

Ik kende deze zonnebrand nog niet. Zelf gebruik ik Vision voor mijn kids, Deze hoef je volgens de verpakking maar één keer te smeren. Dit doe ik overigens niet, ik smeer minstens 5 keer per dag, maar ik vind het wel een fijn idee dat ze extra lang beschermt zijn.

Marijke
Door

Marijke

op 19 Jun 2017

Ik vind 1x smeren ook weinig. Geloof niet zo in 1x smeren concepten

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 19 Jun 2017

Fijn dat hij goed werkt. Daar gaat het uiteindelijk ook om. Zelf gebruik ik meestal een zonnebrandmiddel dat op dat moment in de aanbieding is. Ik ben dus niet merkvast of zo.

Henrike Laning
Door

Henrike Laning

op 19 Jun 2017

Ik gebruik altijd Nivea voor gevoelige huid factor 50. Ik heb nog nooit gelet op een witte waas. Zal eens kijken. Geloof niet dat ik het een probleem zou vinden als het wel zo was. Als het maar helpt en ze wordt er niet lelijk van, anders was het me wel opgevallen. Ik koop Nivea altijd in de aanbieding. Vorige week voor de helft van de prijs.

Aukjeswereld
Door

Aukjeswereld

op 19 Jun 2017

Ik gebruik Vision, die is ook erg fijn bij een gevoelige huid!

mamasliefste
Door

mamasliefste

op 19 Jun 2017

Ik gebruik nu p20, die hoef je maar 1x te smeren. Ik ben ook erg fan van sprays

Jamey Herben
Door

Jamey Herben

op 20 Jun 2017

Ik gebruik zelf de zonnebrand van eucerin omdat mijn vriend een zonneallergie heeft. Deze trekt ook heerlijk snel in!

Mieke van der Sande
Door

Mieke van der Sande

op 20 Jun 2017

zonnebrand voor de kids is wel belangrijk! ik heb geen kids maar ik zie ouders om me heen altijd fanatiek smeren ( wat goed is!)

Astrid
Door

Astrid

op 20 Jun 2017

Ik gebruik nu eentje van een een bekend 'bruinings' merk. En ben er erg tevreden mee

jolienvs
Door

jolienvs

op 21 Jun 2017

Goed dat je dit deelt! Zo belangrijk om de kindjes goed in te smeren!

Wat zit er in mijn strandtas – Mama's met thee
Door

Wat zit er in mijn strandtas – Mama's met thee

op 02 Aug 2017

[…] snel verbrandt, dus een zonnebrand is echt geen overbodige luxe. Op het moment gebruiken we die van Alphanova, maar ik ben niet echt merkvast. Hij moet goed smeren en goed zijn werk doen. Voor mijzelf vind ik […]

Reactie plaatsen