02 augustus 2017 
4 min. leestijd

Wat zit er in mijn strandtas

Vandaag nemen we eens een kijkje in de strandtas. Naast de handtas is dat ook een tas die ik vaak me me meesleep. En bordevol zit met van alles en nog wat. Wat hebben we dan allemaal in de strandtas zitten?

StrandtasHanddoeken of hamamdoek

Allereerst zit er voor iedereen en handdoek in de tas. Als we een hele dag gaan tenminste. Ik vind het altijd fijn om op mijn eigen handdoek te zitten als we naar het strand gaan. Gek genoeg ben ik ook enigszins panisch voor zand op mijn handdoek. Maar gelukkig, ik heb kinderen, dus ik heb er aan leren wennen. Ehh ik bedoel ik parkeer ze dus op een eigen handdoek. En als er teveel zand op zit, dan sta ik op en klop ik hem uit. Mijn eigen handdoek dan hè, die van hen is geen beginnen aan…..Hamamdoek Happy Towels
Omdat fijne strandhanddoeken lang zijn, nemen ze nog al veel ruimte in. Gaan we alleen 's avonds, of is de tas echt vol, dan bespaar ik graag wat ruimte door een hamamdoek van Happy towels in mijn tas te stoppen. Die is extra groot, en zo klein om mee te nemen. Echt ideaal dus.

Zonnebrand

Natuurlijk mag een zonnebrand niet ontbreken. A ligt het liefst de hele dag in het water. En dan verbrand je ook, en goed ook. Daarnaast heeft T nog een hele lichte huid, waarvan we nog niet goed weten hoe die tegen de zon kan. Ik heb zelf ook een hele lichte huid, die enorm snel verbrandt, dus een zonnebrand is echt geen overbodige luxe. Op het moment gebruiken we die van Alphanova, maar ik ben niet echt merkvast. Hij moet goed smeren en goed zijn werk doen. Voor mijzelf vind ik het dan ook fijn als hij geen witte waas achterlaat. En voor de kinderen, metname A dat hij ook zijn werk doet in het water.Alphanova sun

Zwemkleding

Natuurlijk zit er in de tas ook zwemkleding. Of in het geval dat we dit thuis al hebben aangetrokken, ondergoed. Je weet maar nooit of je toch nog even wilt wisselen. Een natte zwembroek vind ik op de terugweg niet lekker zitten in de auto en als het erg lekker is op het strand, dan vind ik een bikini toch ook wel erg fijn. Nu vind ik de Nederlandse zee niet zo fijn. Vooral erg koud, dus ik kom vaak niet verder dan tot mijn enkels in het water. Dus vooral voor de kinderen is wat extra kleding geen overbodige luxe.

Pareo / omslagdoek

Ik kan echt niet zonder mijn favoriete Pareo, omslagdoek naar het strand. Ik gebruik hem als ik even naar het toilet moet lopen. Toch even lekkerder dan je aankleden, of in bikini naar het toilet lopen. Ik gebruik hem als we wat gaan eten. Eten doen wij graag gekleed, tenminste, ik vind dat dat hoort. Dus ik kan hem dan als een soort jurkje omknopen. En als de zon mij te fel wordt, ik al wat verbrand ben, of gewoon de zon niet meer goed kan handelen, dan gebruik ik hem om mijn schouder, armen of benen af te dekken. Dus als je mij in een soort gekleurde burka op het strand ziet, dat is mijn enorm fijne pareo en bij gebrek aan schaduw pak ik mezelf in.

Parasol

ParasolWaar de meeste mensen toch echt op het strand gaan zitten om te bakken, verschuil ik me graag onder mijn parasol. Mijn huid kan niet heel goed tegen de zon. En ondanks insmeren, verbrand ik toch makkelijk. Of had ik dat nu al verteld….Te warm in de zon, te gevaarlijk, geef mij maar een parasol. Bij gebrek aan de parasol, kruip ik dus onder mijn pareo.

Zonnehoed

In het verlengde van verbranden en schaduw. Ik zet graag een hoed op mijn hoofd. Vroeger een baseballpet, met een leuk figuur erop, of in een vrolijke kleur. Maar enige jaren geleden heb ik die vervangen door een roze hoed. Een goedkope nepstrooie hoed uit een Spaans kustdorp, maar mijn waardevolle schat om de zon en het licht uit mijn gezicht te houden. En natuurlijk zorgen dat mijn hoofdhuid niet verbrand. De scheiding, de randjes van je haar…… En ik vind het eigenlijk ook gewoon leuk, zo'n hoed. De kinderen laat ik snel een pet opzetten. Ook die hoofdjes moeten goed beschermt worden.

Zonnebril

Ook de zonnebril ontbreekt niet in de strandtas. Hoewel, in de tas. Hij staat al op mijn neus voor we het huis verlaten en blijft daar tot het 's avonds donker wordt. Onmisbaar. Tegen het licht, zodat ik niet met mijn ogen hoef te knijpen. En direct ook bescherming tegen de pollen. Hoewel het met die laatste natuurlijk wel meevalt op het strand.

Water

Net als in mijn handtas, zit er in de strandtas ook standaard een fles water. Het is fijn om altijd schoon water bij de hand te hebben, om te drinken, maar ook om een snel wat schoon te maken. Meestal sleep ik wel een paar liter mee. En eventueel vullen we dat weer aan.

Schepjes en emmertjes

StrandspeelgoedEigenlijk is dan de strandtas meer dan vol. En is er geen ruimte meer voor schepjes en emmertjes. Dus die nemen we vaak nog los mee. Maar als ze in de tas zouden passen, dan zouden ze ook in de tas gaan. Want op het strand moet je graven. Graven en bouwen. Zandkastelen met een slotgracht, zandtaartjes en natuurlijk aan het einde van de dag de vloed over je kunstwerken zien heen komen.

Wat zit er in jouw strandtas?

Sanne
Door

Sanne

op 02 Aug 2017

zo herkenbaar van zand op je handdoek. Ik kan dat ook niet verdragen. In mijn strandtas zit meestal extra kleren (voor als ze vuil worden), een shortje, zonnecrème en soms een petje.

Marijke
Door

Marijke

op 02 Aug 2017

Gelukkig ben ik niet de enige met dat zand ?

Jill
Door

Jill

op 02 Aug 2017

Hahaha, dat zand op je handdoek. Enorm herkenbaar. Hier gelukkig aangewend, want het uitkloppen was geen beginnen aan met al die wind en mensen met flipflops die langslopen. In mijn strandtas zit altijd het volgende: handdoek, zonnebrand, zonnebrand voor mijn gezicht, lippenbalsem, e-reader, hairspray en borstel, jug met water, bidon, setje extra kleren en als er ruimte is vaak nog zo'n beachtennis setje.

Marijke
Door

Marijke

op 02 Aug 2017

Oh ja mensen die vlak langs je handdoek lopen! Ergernis! En dat vaak terwijl er ruimte genoeg is

MizFlurry
Door

MizFlurry

op 02 Aug 2017

Grotendeels dezelfde dingen, die hamandoeken zijn zo fijn! Vroeger ging er ook altijd een tijdschrift, boek en/of puzzelboekje mee, maar met de kinderen heb ik daar echt geen tijd meer voor, ik moet de hele tijd opletten. Ach die tijd komt wel weer ?

Marijke
Door

Marijke

op 02 Aug 2017

Ja als ze groter zijn, wordt het makkelijker!

Marieke
Door

Marieke

op 02 Aug 2017

Dat klinkt als een aardig volle strandtas! Hier ook een lichte huid en daardoor is het strand niet altijd een goed idee.

Marijke
Door

Marijke

op 02 Aug 2017

Ja hij puilt altijd uit die tas

mamasliefste
Door

mamasliefste

op 03 Aug 2017

Geld voor een ijsje, want je kunt niet naar het strand zonder een ijsje te eten

Marijke
Door

Marijke

op 03 Aug 2017

Ja klopt, alleen heb ik dat meestal in mijn handtas, die ook gewoon mee gaat

Maaike
Door

Maaike

op 03 Aug 2017

Mijn tas is vergelijkbaar met de jouwe. Ik heb meestal geen goed bij me en wel een zonnebril, maar goed.

capitalmonday
Door

capitalmonday

op 03 Aug 2017

Klinkt als een goed gevulde strand tas. Bij mij zitten er bijna dezelfde spullen in. Behalve de het strand speelgoed. Ik heb nog geen kids.

Mickey
Door

Mickey

op 03 Aug 2017

Zonder parasol ga ook ik niet naar het strand. Net als jij verbrand ik snel en ik vind het ook niet lekker, de hele dag in de felle zon

Marijke
Door

Marijke

op 03 Aug 2017

Nee hè! Heerlijk om schaduw te hebben

mickeytalks
Door

mickeytalks

op 03 Aug 2017

Ook ik ga zonder parasol niet naar het strand! Ik verbrand super snel en vind het ook niet lekker de hele dag in de felle zon.

Elke
Door

Elke

op 03 Aug 2017

Klinkt echt als een goed gevulde strandtas. Bij mij zit er bijna ongeveer hetzelfde in behalve de parasol want dit heb ik eigenlijk niet en ook het kids gerief zit er niet in bij mij. ;)

linde
Door

linde

op 03 Aug 2017

Hihi lijkt als een bomvolle tas. In mijn verbeelding zie ik nu een cartoonesk beeld voor me van iemand die met die tas aan het zeulen is. Ik ben zelf absoluut geen strandganger, dus heb ook nog nooit in mijn leven een strandtas moeten vullen

Marijke
Door

Marijke

op 03 Aug 2017

Haha Nice picture ?

mindelblokhuizen
Door

mindelblokhuizen

op 04 Aug 2017

LOL dat zand: eega zegt altijd: als het strand geasfalteerd is ga ik er op wandelen. Laat in Petten nou asfalt liggen! Daar moest hij toen ook niets van hebben.

Marijke
Door

Marijke

op 04 Aug 2017

De hondsbossche zeewering toch?

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 09 Aug 2017

Ik ben al heel lang niet meer op het strand geweest, maar ik zou zeker zonnebrandmiddel een doek om op te liggen en een boek meenemen.

Marijke
Door

Marijke

op 09 Aug 2017

Jij woont ook niet echt om de hoek van het strand!

Reactie plaatsen