20 juni 2016 
2 min. leestijd

Happy hamamdoek

Van het voorjaar tot en met het najaar, eigenlijk zodra het zonnetje schijnt, gaan wij graag naar het strand. Als het nog koud is vooral om te wandelen, maar al snel willen de kinderen lekker spelen in het zand. En dan ben ik blij dat ik deze Hamamdoek toch nog snel even in mijn handtas heb gestopt.

Groot en klein

En dat zijn gelijk reden 1 en 2 waarom ik zo blij ben met deze Hamamdoek van Happy Towels. Hij is enorm groot, ongeveer 210cmx100cm, maar hij past altijd nog wel in mijn aftandse handtas. Zo klein is hij als je hem opvouwt. En we kunnen er gemakkelijk met zijn vieren op zitten om te genieten van een prachtige zonsondergang. En als strandlaken is hij ook ideaal. De meeste strandlakens zijn korter, en daar pas je dan nooit helemaal op.Hamamdoek Happy Towels

Lichtgewicht

En ten derde stop ik hem ook graag even snel in mijn handtas. Hij weegt namelijk ook bijna niets, slechts zo’n 400 gram. Geen uitputtend gesleep dus, met een handtas die alleen maar zwaarder wordt van alle spullen die ik erin mee moet nemen. Of de strandtas, want met 2 kinderen houdt je graag wat plek en kracht over voor het verslepen van alle emmers en schepjes.

Biologisch

En om even door te gaan op de specificaties van deze fijne doek. Ze zijn van biologisch katoen (40%) met bamboe (60). Op de website kun je dit ook controleren, want elke aankoopbon van katoen staat op de site. Wel zo fijn als je voor biologisch en duurzaam wil kiezen.

Waar is de hamamdoek nog meer voor te gebruiken?

Ook is hij natuurlijk heel handig om de natte voeten te drogen als we toch even met onze voeten in het water hebben gestaan. Zeker als er daarna toch weer schoenen aan moeten. Of we leggen hem op een strandbed als handdoek. Vind ik toch altijd fijner een eigen laagje op zo’n kussen. En is je kleding nat? Je knoopt hem ook zo even om en je hebt een prachtige “jurk”.

Behalve voor op het strand gebruiken we deze doek ook makkelijk even in de tuin. In plaats van slepen met de stoelkussens of een fleecekleed, vinden de kinderen het ook een fijn kleed om op te spelen, of onder te spelen, want hij kan ook als hut dienen natuurlijk. Gelijk een fijn schaduwplekje op hete dagen.Hamamdoek Happy Towels

Of we nemen hem mee naar het park. Heel handig als picknick kleed. Groot genoeg, makkelijk om mee te nemen en niet te zwaar. Kun je mooi wat extra’s aan lekkers meenemen.

Een musthave voor de zomer dus. En hij is er in zoveel mooie kleuren. Ik heb zelf echt enorm getwijfeld tussen een roze variant en deze blauwe. Maar ook de antraciet vind ik erg mooi. Keuze genoeg dus.

Heb jij al zo’n handige Hamamdoek?

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 21 Jun 2016

Nee, ik kende ze nog niet. Maar ze klinken erg handig!

Marijke
Door

Marijke

op 21 Jun 2016

Ja echt wel!

Wat zit er in mijn strandtas – Mama's met thee
Door

Wat zit er in mijn strandtas – Mama's met thee

op 02 Aug 2017

[…] in. Gaan we alleen 's avonds, of is de tas echt vol, dan bespaar ik graag wat ruimte door een hamamdoek van Happy towels in mijn tas te stoppen. Die is extra groot, en zo klein om mee te nemen. Echt ideaal […]

Reactie plaatsen