18 juni 2017 
4 min. leestijd

Just keep on walking

Wandelen is iets wat wij al heel vroeg in onze jeugd deden. Met het hele gezin de 15 kilometer lopen in de avondvierdaagse, trekkend door de bergen heen en in de weekeindes met de honden naar het strand. Ja wandelen hebben wij van huis uit meegekregen. Deze wandel-tag is dan ook echt iets voor ons. Hij komt bij trendbubbles vandaan en vandaag vertellen wij dus alles over wandelen. 

Wat zijn je favoriete wandelschoenen?
M: Mijn favoriete wandelschoenen kwamen bij de Decathlon vandaan. Gekocht om in de bergen te wandelen. Helaas zijn ze 4 jaar geleden echt stuk gegaan. Van ouderdom. Nu wandel ik meestal op mijn gewone gympen.
H: Mijn wandelschoenen komen al jaren bij de Decathlon vandaan en zijn van hun eigen merk Quechua. Meestal kies is schoenen in een niet te opvallende kleur zoals grijs. Ik vind het namelijk er irritant om steeds mijn eigen voeten voorbij te zien komen. Bruin trekt mij niet zo dus komt ik steeds op grijzig of blauwig.

Wanneer wandel je?
M: ’s Avonds na het eten of in het weekend. Of op een vrije dag.
H: Ik wandel zeer regelmatig. Om te beginnen ga ik elke ochtend erop uit met de hond maar een wandeling door het park is voor mij niet helemaal hetzelfde als wandelen. Elke maandagochtend ga ik wandelen met mijn moeder en de hond. Dan lopen we een goed uur door het bos. Verder is wandelen iets wat vooral in de vakanties gebeurd. Alhoewel ons hele gezin wandelen heel leuk vindt is het soms lastig in te plannen naast alle andere verantwoordelijkheden. We zijn regelmatig blij met een dagje niks maar dan zouden we ook kunnen wandelen.

Wat neem je in ieder geval mee op wandeltocht?
M: Mijn handtas. Met sleutels, portemonnee, telefoon en flesje water.
H: Water! Onze vader heeft in dienst gezeten en die tijd doorgebracht in Suriname. Als wij gaan wandelen dan gaat er water mee en het gaat niet op. Je weet tenslotte nooit wat er nog kan gebeuren. Je kan vallen of vast komen te zitten. Water heb je dan nodig om schoon te maken of om te drinken. Pas bij de auto of als er bij gevuld kan worden mogen de flessen leeg. Als ik geen water mee heb voelt dat heel naar, deze regel is er echt goed ingestampt.

Welke wandeltocht was het mooiste?
M:Geen een. Er zijn zoveel verschillende herinneringen. Een hoge top in de Alpen bereiken. Een verborgen route vinden waar het vol staat met bosbessen of aardbeien, een prachtig uitzicht. Of gewoon de gezelligheid op een zomerse avond hier in het park. De kinderen die lekker spelen, kijken en leren in de natuur.Vlierbloesem limonade
H: Er zijn heel veel wandelingen geweest die allemaal hun eigen charmes hadden. Ik ben dol op de bossen in Luxemburg met de trappetjes, grotten en kloven. Maar ook de Alpen met zware tochten omhoog en gezellige afdalingen, aardbeien langs het pad en noem maar op is leuk. Ook hier in Nederland hebben we leuk gewandeld bijvoorbeeld in Drenthe. Ik heb geen absolute favoriet. Als het mooi weer is dan vind ik de wandeling al snel mooi.

Welke wandeltocht staat op jouw verlanglijstje?
M: Er staat er geen een op mijn lijstje.
H: Wij doen aan geocaching en dat wil ik graag nog vaker doen. Ik heb niet een verlanglijstje met een specifieke tocht maar wij willen als gezin graag nog een keer een meerdaagse-tocht in de Alpen doen, inclusief alles meeslepen in een rugzak en slapen in een tentje.

Wat doe je als je de weg kwijt raakt?
M: Dan open ik mijn telefoon, en ik zoek met het kompas of de kaart van Google maps de weg terug. Geen bereik? Tja dan hoop ik maar dat we de bewoonde wereld gevonden hebben, of bereik voor het donker wordt en ik een paar dagen geen water heb gehad ;)
H: Dan kijk ik op de kaart, het kompas of we lopen terug tot waar we zeker weten dat de weg nog goed was.

wandeltag

Wat is je grootst gewandelde afstand?
M: In hoogte duidelijk in 1 dag naar de top van de Belledonne (2926m). In afstand in kilometers, geen idee.
H: Ik heb geen idee. We zijn wel regelmatig hele dagen onderweg geweest dus er zullen vele kilometers in die dagen hebben gezeten.

Alleen lopen of samen?
M: Samen, in mijn eentje zou ik sneller de fiets pakken en lekker wat gaan fietsen. Ik vind lopen een sociale bezigheid. Maar eerlijk gezegd hoeft het ook niet zo druk als met de avondvierdaagse hier in het dorp. Ik heb wel graag wat ruimte.
H: Samen. Al is het met de hond maar samen is gezelliger. Het liefst loop ik met ons gezinnetje en de hond.

Hoe ben je aan de wandel?
M: Lopend
H: Door mijn ene voet voor de andere te zetten?

Knooppunten of routes?
M: Routes, maar meestal gewoon een beetje kris kras door het park. Of in de bergen dus uitgestippelde routes, maar dat is al lang geleden hoor…..Wandelen op Landgoed Elswout
H: Dat ligt aan de manier waarop we wandelen. Als we een route volgen met als doel ergens heen te lopen dan via de route maar met geocaching is het van gps-punt naar volgend punt lopen. Dat is vergelijkbaar met knooppunten dan denk ik.

Moet je elkaar telkens groeten?
M: Doe ik wel, en eigenlijk groet iedereen altijd terg. Wel vriendelijk toch. Doe ik overigens op straat ook als ik ergens loop en ik kom mensen tegen.
H: Dat doe ik wel ja. En eigenlijk groet iedereen altijd terug.

Hebben jullie nu ook zin in een flinke wandeling?

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 18 Jun 2017

Wandelen deed ik met een rugzak, tentje, slaapzak en koffiegerei. Natuurlijk nam ik ook liters water mee. Soms loop ik op zware bergschoenen, soms loop ik op open sandalen. Het liefst loop ik alleen .... Zonnige groet,

Hanneke
Door

Hanneke

op 19 Jun 2017

Alleen! Oh wat grappig.

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 19 Jun 2017

Ja zeker wel! Ik vind wandelen fijn. Alleen vind ik het nu veel te warm. Met meer dan 30 graden blijf ik het liefst in de koelte.

Hanneke
Door

Hanneke

op 19 Jun 2017

Ik ook! In de schaduw met een goed boek!

Reactie plaatsen