20 september 2016 
1 min. leestijd

Erop uit: Landgoed Elswout

Elswout te Overveen is een van de oudste bewaarde landgoederen in Nederland met een parkachtige begroeiing met veel stinsenplanten en historische gebouwen.

bron: Wikipedia

Ja prima allemaal, maar volgens mij is het gewoon een heerlijke plek om op zondagmiddag te wandelen met elkaar.

Vergeten wandelgebied

Eerlijk gezegd waren we er al een paar jaar niet geweest. De duinen, Groenendaal, het park achter ons huis, of andere verplichtingen hebben ons dit Landgoed een beetje laten vergeten. Maar onlangs gingen we dan eindelijk weer een keer.

In Overveen, aan de rand van de duinen ligt dit landgoed. Nadat we de auto hebben geparkeerd wandelen we naar de ingang van het landgoed.

Om binnen te komen loop je over de brug en door de poort heen.
Al snel na binnenkomst maak je de keuze om gewoon wat rond te wandelen of een route te volgen. Of direct je weg te vervolgen naar de Orangerie.

Vaak lopen we gewoon een eind weg, maar deze keer kozen we voor de cultuurroute. T was ook lopend en we hadden geen buggy of iets dergelijks mee. We vinden 3,5 wel een mooie tijd om afscheid te nemen van de wagen namelijk. Met het volgen van de route wisten we direct hoeveel we gingen lopen, en kon hij mooi de juiste kleur paaltjes zoeken onderweg.Wandelen op Landgoed Elswout

Op de cultuurroute kom je langs een theehuisje en de blokhut, maar loop je ook gewoon heerlijk door het bos, langs het water en over mooie bruggetjes.

Het landhuis

Je loopt stiekem ook een rondje om het oude landhuis. Het park is namelijk zo aangelegd dat je het landhuis regelmatig ziet liggen. Steeds weer vanaf een andere hoek.

Natuurlijk keken we ook even bij het oude landhuis naar binnen. Stiekem droom ik ervan om in zo’n huis te wonen… Zolang ik het maar niet zelf hoef te onderhouden of schoon te maken. Er stonden nu veel hekken om heen. Er wordt hard gewerkt. En ik ben benieuwd waar het voor gebruikt gaat worden.Wandelen op Landgoed Elswout
Natuurlijk stonden we ook even stil bij de hertjes en de schapen. En keken we bij de Orangerie.
Die laatste is nog wel in gebruik. Een drankje binnen of op het terras is wel een beetje een sjieke bedoeling. Dus lang niet iedereen zal zich er thuis voelen om na de wandeling wat te drinken.
Maar verder is het een prachtige plek om lekker te wandelen.

Wat is jouw favoriete wandelpark met kinderen?

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 20 Sep 2016

Ik moet daar snel weer eens naar toe. Zonnige groet,

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 20 Sep 2016

Ik loop wel graag op landgoed de Slangenburg.

Marijke
Door

Marijke

op 20 Sep 2016

Vast ook een prachtig landgoed

Reactie plaatsen