30 maart 2017 
in Mama
5 min. leestijd

Forever Fris

Via Facebook kwamen we in contact met Soraya Tori. Soraya verkoopt de producten van Forever. En deze producten zijn op basis van Aloe Vera. Aloe Vera ken ik vooral van de beste after sun ever, die ik desgewenst op laat sturen vanuit Australië, want hier verkopen ze hem niet. Banana Boat heet hij. Dus van de eigenschappen van Aloe Vera was ik allang overtuigd. Maar de producten van Forever kende ik niet. Dus op de vraag van Soraya of we kennis wilden maken met deze producten zeiden we geen nee.

Overleg

In eerste instantie zou het gaan om sportproducten, maar na overleg leek het Soraya verstandig om producten te proberen voor de dagelijkse verzorging. Ehh WHAT? Gaan wij dat testen, wij? Anti beauty? Meer dan een Deo en een tandpasta gebruiken we bijna niet in de ochtend, avond of wanneer dan ook. Nou komt dat even goed uit, want dat is exact wat we hebben getest. Ook voor de niet zo heel erge beautyliefhebber dus ook zeer belangrijke producten.
Nu wil ik niet zeggen dat wij zomaar alles testen, maar ik ga ook niet beweren dat ik snap wat er op de etiketten staat. “Benzyl Salicylate, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene Carboxaldehyde, Linalool, 2-(4-tert-butylbenzyl) propionaldehyde”, het doet me vooral denken aan de scheikunde lessen van vroeger, maar wat het nu precies is…. Ik weet het niet, en eerlijk gezegd, ik kijk er in de winkel ook niet naar. Wellicht te weinig, iets met mileu en schadelijke invloeden op mezelf, maar nee, ik kijk er niet naar. Het is voor mij op dit moment belangrijker dat het een betaalbaar product is, dat ik het fijn vindt, doet wat ik wil dat het doet en doet wat ik verwacht dat het doet.
Zo heb ik nu al een aantal jaren, last van mijn hoofdhuid. Roos, maar dan niet echt roos, maar een hele droge hoofdhuid. Alle shampoo’s helpen tijdelijk of niet, dus de oplossing heb ik nog niet gevonden.
Zo fijn dat ik daarom ook een travelkit toegestuurd kreeg van Soraya, om de shampoo ook te kunnen testen. En waarom ik het wil proberen? Ik hoop dat onder andere de Aloe Vera mijn hoofdhuid helpt herstellen en kalmeren.

Shampoo

Laat ik dan beginnen met de shampoo. Ik was mijn haar nu ongeveer 2 à 3 keer in de week. Daarna is het vet en wil ik het graag wassen, omdat ik het ook graag los draag. En nu vind ik een dag rondlopen met vet haar niet zo erg, maar de schilfers en de jeuk op mijn hoofd, maken dat ik het dan echt weer heel graag was.Forever
Nu ben ik het gaan wassen met de Aloe-Jojoba Shampoo. Nu gebruik ik deze ongeveer drie weken, en of het een blijvend resultaat is, dat weet ik nog niet. Ik heb mijn gewone schema aangehouden wat betreft haren wassen. Mijn haar glanst wat minder dan ik gewend ben, het voelt wat stugger, maar wel natuurlijker. En het lijkt iets steviger. Ik heb heel dun haar, dus dat zijn voor mij eigenlijk alleen maar pluspunten.
Natuurlijk wordt mijn haar op hetzelfde moment vet als anders, dus daar geen verschil. Mijn schilfers zijn wel afgenomen. En de jeuk op mijn hoofd is anders. Of het zit tussen mijn oren natuurlijk, jeuk is jeuk, maar het lijkt minder heftig.
Nu zal deze termijn te kort zijn om te weten of het blijvend is, maar ik heb goede hoop.

Tandpasta

Wij hebben allebei de tandpasta uitgeprobeerd. Het grote voordeel van deze tandpasta is dat hij fluoride vrij is.
Daarnaast natuurlijk dat deze Aloe Vera Tandpasta als hoofdbestanddeel, natuurlijk gestabiliseerde Aloe Barbadensis Gel bevat. De Aloe Barbadensis wordt eco-style geteeld op natuurlijke wijze. De Aloe Barbadensis Gel wordt op natuurlijke wijze zonder verhitting gestabiliseerd. Hierdoor krijgt u de beste Aloe Barbadensis Gel die er te verkrijgen is.
Mooi, zeker in het voorjaar, het hooikoorts seizoen, als het tandvlees gevoelig is, zou dit dan ook goed moeten zijn. Ja toch.Forever_tandpasta

Het is even wennen, deze tandpasta. De grote plant voorop doet mij toch een beetje huiveren voor de smaak ook al staat er op met munt smaak. En de groene kleur maakte het niet veel beter.
Hij doet, zo ver ik kan beoordelen, wel zijn werk. Alleen vind ik de sensatie van de tandpasta in de mond nogal droog in vergelijk met mijn reguliere tandpasta….. en omdat je niet na mag spoelen blijft dat gevoel best lang hangen. Maar hij schuimt wel dus het gevoel is echt in de mond, heb met spoelen geprobeerd maar dan geeft het nog steeds een droog gevoel. Alsof je echt toe bent aan een kopje thee zeg maar. Of een glas water. Stiekem, heb ik de eerste keren wel gespoeld, en dan is het wel weg. Maar dan kan de tandpasta zijn werk niet goed doen. Juist door het niet spoelen, kan het goed inwerken op je tandvlees.
Als linkshandige moet ik wel zeggen dat ik het dopje niet fijn vind. Het is een klepje en ik moet steeds de tube omdraaien naar de achterkant, wil ik de tandpasta op mijn tandenborstel doen, voorkeur voor een draaidop dus, maar dat doet niets af aan de tandpasta.

Deodorant

De Aloe Ever-Shield Deodorant Stick geeft u de hele dag effectieve bescherming en een fris gevoel. Deze huidvriendelijke maar krachtige deodorant is niet-irriterend en laat geen vlekken achter in uw kleding. De formule, gebaseerd op gestabiliseerde aloë vera gel, bevat geen aluminiumzouten of alcohol zoals in anti-perspirant deo’s gebruikelijk is en geeft tevens een rustgevend effect na het scheren of waxen.

Aloe Even shield deo stickFijn, een deo die doet wat hij moet doen, en huidvriendelijk is. Lang leve de Aloe Vera. Samen met nicht A testte ik de deo. Hanneke gebruikt een andere deo en is hier niet vanaf te brengen.
Onze ervaringen liggen dicht bij elkaar. A is gewend met een roller of een stick te werken, bij de gym mogen ze namelijk niet spuiten. Ik spuit altijd liever. Ik vind sticks en rollers namelijk altijd zo plakkerig…

A vindt de deo lekker ruiken en hij werkt wel goed. Alleen als ze echt gaat sporten moet ze nieuwe erbij doen want na een dag breekt het er anders door heen. Maar als ze nieuwe op heeft dan werkt het prima. Hij brengt fijn op en is niet zo plakkerig als sommige andere deo’s.
Ik heb dezelfde ervaring, behalve met sporten dan, toevallig niet gedaan in deze periode. Maar de badkamer soppen, kan ook intensief zijn….
Ik moest wel wennen aan de stick. Ik ben nogal smal gebouwd en heb best wel diepe oksels. Dus ik vond de stick wel een beetje breed. Van mij mag hij wat smaller zijn. Maar het is een heel fijn product. Plakt niet, ruikt neutraal, doet zijn werk, en is heerlijk zacht. Ook na het scheren. Top product. Ik ben het wel met A eens, op een feestje moest ik toch echt wel een keer extra naar de deo grijpen, ik voelde mijn oksels wat minder fris worden. Maar dat was wel na ongeveer 14 uur. En intensief feesten.

Conclusie

Het is even wennen, maar het zijn hele fijne producten. Ik heb nog een deo en een tandpasta die ook op moeten staan, maar ik merk dat ik toch steeds de producten van Forever uit het kastje pak.
Dus zodra het op is, weten we je te vinden Soraya. Ook al is het wellicht iets minder goed voor onze portemonnee, je doet er wel lang mee, en je helpt je eigen gezondheid en het milieu. Meer weten? Check dan de site van Soraya: http://www.stcoaching.nl/

NB. Dit artikel is tot stand gekomen met een samenwerking.

Weg met de jeuk en schilfers – Mama's met thee
Door

Weg met de jeuk en schilfers – Mama's met thee

op 14 Jun 2017

[…] ik ben al een tijdje geleden ook mijn eigen zoektocht gestart.Zo probeerde ik de shampoo van Forever, en dat was al een hele verbetering. Maar nog niet genoeg, dus ik zocht […]

Reactie plaatsen