31 december 2019 
2 min. leestijd

Dag 2019, hallo 2020

Alweer een jaar voorbij. Een beetje een doelloos jaar voor Mama’s met thee. Eerlijk gezegd had ik mezelf geen doelen gesteld voor dit jaar. Gewoon lekker weer het bloggen oppakken en gewoon wel zien waar het schip zou stranden. Waar kan ik nog over schrijven, zoveel hadden we al gedaan. En nu Hanneke nog in haar sabbatical zit (hoop wel dat ze snel weer terugkomt hoor) is het dagelijks bloggen ook gewoon niet mogelijk. Daarnaast had ik ook geen vaste avond meer. En dat vond ik eigenlijk ook lastig. Om dan een avond achter de laptop te kruipen terwijl de ander op de bank zit. Als ik nu terugkijk is het ondanks dat ik geen doelen had, toch wel een heel geslaagd jaar geweest.

Bereikt in 2019

Zonder doelen vind ik dat ik toch wel heel wat heb bereikt in 2019.
Zo kwamen er slechts 65 blogs online. Nam ik in de schoolvakanties zelf ook heerlijk vakantie. En dat beviel me goed. Geen druk om te moeten publiceren en dat is fijn. Ondanks dat gingen de bezoekcijfers wel weer omhoog.
In januari wisten net geen 2900 unieke bezoekers de site te vinden en dat liep op naar ruim 6500 in november. November is altijd een van de beste maanden, want onze surprises doen het via Google altijd heel goed. Sowieso komt het meeste verkeer via Google. Dat heeft meerdere redenen. Ik ben niet zo heel actief met het delen van mijn blogs op instagram. Ik vind het fijner om daar gewoon mijn eigen leven te laten zien, en een echt instagram account te houden. Zonder gelikte filters, gewoon kiekjes uit het dagelijks leven.
Op Facebook delen we de blogs wel op de Mama’s met thee pagina, maar het bereik is daar de afgelopen jaren wel van afgenomen. Ik ben ook gestopt met het delen van blogs in veel groepen, en het meedoen aan interactie groepjes. Het kost me teveel tijd, en ik vind het ook eigenlijk helemaal niet leuk. Ik lees liever een blog omdat ik het blog leuk en interessant vind en hoop dat mensen dat bij ons ook doen. Niet? Dan niet…. ik blijf dan liever klein.Een goede stap al zeg ik het zelf.

Daarnaast ben ik wel begonnen met het schrijven van advertorials. Betaalde blogs dus. Ik word er niet rijk van, maar ik vind het 1 leuk om te doen. Je helpt een bedrijf er ook mee, door een link, of andere exposure te bieden. En het levert mij net voldoende op om de kosten van de site te betalen. Ik kies er overigens alleen voor om gesponsorde content te maken als ik er echt iets mee kan. Zo heb ik een blog over het inzetten van een privédetective laten lopen, want ik vond dat echt niet passen.

Door naar 2020

In 2020 wil ik lekker doorgaan met de weg die ik ben ingeslagen. Publiceren wanneer het mij uitkomt, en waarover ik zin heb om te schrijven als ik tijd heb. Het bedrijf vraagt af en toe meer van mijn tijd, en die gaat dan nu ook ten koste van het bloggen. Terecht!
Om het allemaal in goede banen te leiden kreeg ik eind vorig jaar de Purpuz Planner opgestuurd. Een papieren planner weer.
Ik merkte dat ik met verschillende excel sheets er toch nog een papieren actielijst op na hield. En dat kon beter. Op dit moment ben ik de planner aan het reviewen en bekijken hoe ik er zelf vorm aan kan geven.
Een review kunnen jullie dus binnenkort verwachten.
De Purpuz planner helpt ook echt met het behalen van doelen als je hem goed inzet. Dus nu moet ik ook wel weer doelen gaan stellen voor 2020 voor Mama’s met thee.

Wat willen jullie zien?

Naast dat ik natuurlijk blijf doen wat ik doe, ben ik ook wel nieuwsgierig wat jullie graag zouden zien op Mama’s met thee. Weer meer theereviews? (Moet de kast met thee nog uitruimen, is natuurlijk niet gelukt in de kerstvakantie), teatopics? De terugblik weer terug? Of wellicht iets, waar ik zelf helemaal niet over heb nagedacht. Laat gerust een reactie achter om me dat te vertellen….

Reactie plaatsen