09 oktober 2020 
3 min. leestijd

Kat met een piratenpoot

Het is tijd voor een update met betrekking tot de poot van PrinceS. Vorige keer konden jullie lezen dat hij een grote wond had opgelopen aan zijn linker achterpoot. En dat hij toen is geopereerd. Het weekend was voorbij, dus ik kon bellen met onze eigen dierenarts voor een controle afspraak.

De maandag na de operatie

Zaterdag hadden we afgesproken met de kliniek dat we voor nacontroles gewoon naar onze eigen dierenarts zouden gaan. Wel zo prettig.
Na schooltijd, belde ik dus de dierenarts op om te kijken of er een plekje was om langs te komen. De kliniek had mij inmiddels ook al laten weten dat er een overdracht van het dossier had plaatsgevonden. Dus toen ik belde, konden ze gelijk in het dossier kijken en konden we in de avond al terecht.
Even kijken hoe de wond eruit ziet en of alles goed gaat.

PrinceS liet het allemaal gelaten toe. Als ik hem bij zijn kop en schouders vasthield mocht de dokter zijn verband er zonder al te veel problemen afhalen met een schaar en even zijn pootje bekijken. Was nog best een klus, want het leukoplast moest met lijmoplosser wel een beetje losgeweekt worden. En dan nog vond PrinceS dat lostrekken niet het grootste succes ooit. En de dokter hoefde de wond ook niet perse te bekijken vond hij. Maar helaas dat moest toch. En het ging goed hoor. Het is dan misschien niet het leukste klusje, de dokter vertelde dat hij het prima deed. Sommige katten laten dit zonder een narcose echt niet toe. Dus we mogen trots zijn.
De wond zag er prima uit. Geen vuil, geen beginnende ontstekingen en de huid zag er ook levensvatbaar uit.
Een nieuw verband erom en een nieuwe afspraak voor een volgende verbandwissel.

Verbandwissels en verwijderen hechtingen

Eind van de week mochten we weer terugkomen voor de volgende controle. Hoe geneest de wond onder het verband. Ontstaan er nog steeds geen ontstekingen? Of sterft het weefsel alsnog af. Maar ook deze verbandwissel was weer helemaal goed. Nu mag het verband er wat langer op blijven zitten. Het geneest goed en de volgende stap zal zijn de hechtingen verwijderen. Dit mag tussen dag 10 en dag 14.
Vond PrinceS de verbandwissels goed te doen, hechtingen verwijderen was een minder fijn klusje. Gelukkig konden we hem met 2 personen goed genoeg vasthouden. Dat scheelt toch. De wond zag er nog steeds prima uit en de hechtingen mochten nu toch echt verwijderd worden. Dit ging relatief makkelijk bij de meeste hechtingen, slechts 2 van de 15 kostte iets meer moeite door de korstjes. Een aantal ging dan ook een klein beetje bloeden. Daarom en om te voorkomen dat PrinceS er nu aan ging likken, ging er nog even een verbandje om. Dit mocht ’s avonds, of de volgende dag verwijderd worden.

Piratenpoot

Aangezien ik vrijdag thuis was om hem in de gaten te houden, kozen we voor de volgende ochtend. De wond is nog wel wat kwetsbaar, dus hij mocht er echt niet aan likken.
Zodra we het verband hadden verwijderd, nog best lastig los te maken zonder goede verbandschaar in huis, rende hij naar boven. En begon daar direct zijn poot te wassen.
Niet gek als je bedenkt dat die poot zo’n 2 weken in het verband had gezeten. Ik ben dan ook maar even naast hem gaan zitten en ben gaan zitten kijken hoe hij zijn poot uitvoerig ging wassen. Alleen op zijn voet, op de wond, legde ik na even mijn hand over zijn voetje. En dat vond hij prima en ging hij weer verder met het wassen van de rest van zijn poot. Dat heeft hij wel een half uur volgehouden.
Helaas voor hem, heb ik hem toen toch een kap omgedaan. Hij bleef het voetje ook opzoeken en likken. Zo kon het niet goed genezen.

Princes_poot na verwijderen hechtigingen

’s Avonds kon de kap er wel weer af. Wij waren weer steeds in de buurt en hij was nu wel vergeten dat die poot extra aandacht nodig had. Hij was schoon genoeg en rook denk ik niet meer naar het verband.

Hij ziet er alleen nu wel uit als een piraat. De dierenarts had voor zijn operatie zijn pootje mooi geschoren. En zonder haren stelt zo’n pootje weinig voor.
Als hij staat ziet hij er daarom uit als een piraat op een houten been.

Princes_piratenpoot

Genezen

PrinceS_wond poot na 2,5 week

Inmiddels zijn we vier weken verder en is de wond heel mooi genezen. Je zag de wond verder dichtgaan en de korstjes eraf vallen.  Hij zal hier altijd een litteken aan over houden. Nu moeten alleen zijn haren nog verder aangroeien en dan zijn we benieuwd of je dit kan blijven zien.

PrinceS_poot genezen
En even hard duimen dat dit het enige ongelukje blijft in zijn leven. Beter voor hem, maar ook voor mijn portemonnee.

Sherry
Door

Sherry

op 09 Oct 2020

Ah wat erg. Gelukkig is hij genezen. Wat een schatje trouwens.

Fleur
Door

Fleur

op 10 Oct 2020

Arme PrinseS, gelukkig lijkt het helemaal goed te komen met haar pootje. Beterschap

Kiki Hasselton
Door

Kiki Hasselton

op 11 Oct 2020

ach gossie, het is inderdaad een piratenpoot. fijn dat het beter gaat

Reactie plaatsen