18 september 2020 
4 min. leestijd

Happy cat kattenvoer voor een happy PrinceS

PrinceS is vanaf het begin heel duidelijk geweest in wat hij lekker vindt en niet. Vooral worst. Leverworst! Daar doe je hem nog steeds een groot plezier mee. Maar ook als het gaat om zijn normale voer is hij heel duidelijk. En zelfs een beetje kieskeurig.

Kittenvoer

Het eerste jaar kreeg hij van ons netjes kittenvoer. Naast brokjes, krijgt hij 1x per dag een zakje, portie natvoer. Diverse merken hebben we geprobeerd. Whiskas, Felix en eigen merken van diverse supermarkten. Met wisselend succes. Uiteindelijk zijn we blijven hangen op Felix, daar at hij het beste van. Sommige smaken ook minder dan andere. Zo laat hij lam echt staan tot hij veel honger heeft, dat vindt hij echt niet zo lekker.
En sommige andere merken, laat hij ook echt staan. Dan eet hij wel een dag alleen brokjes.

De overstap naar volwassenvoer

Tot 1 jaar kon hij nog wel door met kittenvoer, maar daarna moest hij toch echt de overstap maken naar volwassen voer. Je merkte dat hij na een zakje kittenvoer nog best wel wat meer lustte. En dan kwam hij graag nog even buurten bij ons aan tafel. Dat rook ongetwijfeld een stuk lekkerder dan zijn eigen droogje brokjes, die er natuurlijk wel voor hem stonden.
Natuurlijk gingen we hier ook weer uitproberen. De samenstelling van de dozen met kittenvoer is anders dan de samenstelling van de dozen met volwassen voer. Vis en vlees vaak gescheiden in dozen, en ook weer lam op het menu. Met wisselend succes.
Toen kwam Happy Cat in mijn mail langs. Biologisch kattenvoer. Zou dat dan iets voor hem zijn?

Happy Cat biologisch kattenvoer

In overleg regelde ik een proefpakket. Al snel kwam er een hele grote doos binnen, met heel veel kattenvoer.
Naast verschillende soorten brokjes en natvoer, ook een maatbeker en een ding om het natvoer uit het zakje te krijgen. En er zat nog een mooie speelmuis in. Die maakt geluid zodra je er mee gaat spelen. Nou daar was hij direct mee aan de haal. Het voer zit zo goed verpakt dat hij daar helemaal niet naar omkeek. Heel fijn, want we hebben ook wel eens meegemaakt dat een van onze katten, wel erg assertief was in zelf voer pakken. Daarom bewaren we het tegenwoordig ook in een afgesloten kast.

Proeven maar

Onze fijnproever mocht daarop direct ’s avonds aan het werk. Zodra het zakje werd opengemaakt stond meneer er al. De geur die van het zakje afkwam was ook sterker dan van de zakjes met vlees die hij gewend was. Een goed teken, want zijn interesse was direct gewekt.
En ja hoor, zodra het bakje dan (eindelijk) op zijn plek stond, was hij blij. Dit was lekker! Het hele bakje ging gelijk leeg.

PrinceS eet Happy Cat kattenvoer

Dit herhaalde zich een paar dagen met de verschillende smaken die we hadden ontvangen. En ook als we een smaak herhaalde was het feest. ETEN! En lekker eten.
Nu zijn al deze smaken die wij testten met kip. En kip is samen met rund normaal zijn lievelingseten. Ben heel benieuwd wat hij vindt van de andere smaken.

Happy Cat kattenvoer

Daarna waren dus de zakjes met Meat in sauce (vlees in saus) aan de beurt. Een zakje met daarin stukjes vlees en vis, of vlees en vlees in verschillende combinaties. Inmiddels wist PrinceS dat uit deze doos het eten komt, dus hij stond al enthousiast klaar.
Alleen viel het hem deze keer wat tegen. Wat was dat nou? Dat was niet dat lekkere eten dat ik de afgelopen dagen kreeg. Na even te hebben gesnuffeld, besloot hij dat het nog geen etenstijd was. Ik had de smaak Veal and Liver (kalf en lever) gekozen, en uiteindelijk is het wel opgegeten, maar niet zo enthousiast ontvangen als de andere zakjes.
Ook de smaken met kip en vis, waren niet zijn favoriet. Hij hoeft geen brokjes vlees in saus, duidelijk. Hij eet het heus wel, hij laat het niet staan. Maar hij eet het niet gelijk op zoals hij met de andere zakjes deed. Een groot verschil.

Dat verschil zagen we ook tussen de verschillende smaken van de bekende merken. Die met kip en rund werden goed gegeten. De andere smaken werden ook met minder enthousiasme ontvangen.

Biologisch en volledig vlees

Naast dat het natuurlijk het belangrijkst is dat PrinceS het eten lekker vindt, vinden wij het ook wel fijn dat het biologisch is en niet uit rotzooi bestaat. Nu moet ik bekennen dat ik van kattenvoer minder op de verpakkingen lees dan bij ons eigen eten. En dat ik dat dus eigenlijk wel zou moeten doen. Zelf proberen we er namelijk wel op te letten, dat we beter vlees kopen, en vinden we de groente uit de buurtmoestuin ook lekkerder dan de normale uit de supermarkt. Ondanks dat we er dus veel te weinig komen en nog veel te vaak niet biologisch vlees kopen. Nu kunnen we ook voor PrinceS het verschil maken. Met een maaltijd die hij ook nog eens vele malen lekkerder vindt dan die van de bekende merken.
Happy cat biedt dus kattenvoer met 100% natuurlijke ingrediënten. Zij geven de voorkeur aan grondstoffen van landbouwers uit de buurt en staan zo persoonlijk garant voor de betrouwbare herkomst van onze voedingsbestanddelen. In onze producten worden alleen hoogwaardige proteïnen gebruikt en gecombineerd met de waardevolle eigenschappen van kruiden en vruchten.

Droogvoer

Nu moeten we alleen het droogvoer nog testen. We hadden net een grote verpakking open gemaakt, en we wilden ze niet door elkaar gooien. Die laat dus nog even op zich wachten. Ik ben heel benieuwd wat hij daarvan vindt, of hij daar net zo enthousiast van wordt. Dat zou wel fijn zijn, dan kun je voor een volledige biologische maaltijd voorschotelen.

Bestelling geplaatst

Wij hebben dus al een nieuwe bestelling geplaatst. Na uitgebreid alle varianten te hebben mogen proeven, is meneer nog steeds net zo enthousiast als in het begin. Zijn favoriete smaken en nog een paar zakjes rund liggen dus al snel in ons winkelmandje. Happy Cat Bio Pouches staan vanaf nu dagelijks op het menu van PrinceS.

En weet je wat ook nog eens heel fijn is? Ik heb geen dag zonder gezeten. Natuurlijk was ik aan de late kant met bestellen, omdat T meestal PrinceS eten geeft en hij niet altijd even duidelijk doorgeeft als het bijna op is. Ik bestelde zondag en dinsdag kon ik alweer zijn gewenste maaltijd op het menu zetten. Heerlijk snel en goed geleverd.
Ook een groot voordeel: de zakjes komen gewoon fijn in een doos, geen extra plastic om de verpakkingen heen. Dat moet ik toch echt even genoemd hebben.

Wil jij dit ook proberen? Met de kortingscode PrinceS1020 krijg jij 10% korting op je aankoop in de webshop. Ik zou in elk geval het proefpakket aanvragen!

Welk voer geef jij je kat?

 

NB. Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Op social media zijn deze artikelen te herkennen aan #mmtad

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 18 Sep 2020

Onze kat at vogels, muizen en soms zelfs een zielige eekhoorn. Van ons kreeg hij zowel natvoer als droogvoer, maar dat kochten we meestal bij de Jumbo.

Caroline
Door

Caroline

op 19 Sep 2020

Hier geen kat in huis maar een hond. Hebben ze daar ook iets voor?

Frederique
Door

Frederique

op 20 Sep 2020

Een van onze twee katten reageert heel snel allergisch op bepaald voer dus hij heeft speciale anti allergie voer.

Kiki Hasselton
Door

Kiki Hasselton

op 21 Sep 2020

vroeger wel katten gehad en die waren snel ergens allergisch voor. nu geen kat, maar misschien wel in de toekomst

rachel
Door

rachel

op 21 Sep 2020

wij hadden 4 katten en die kregen speciaal voer omdat ze blaasgruis hadden

Marijke
Door

Marijke

op 30 Sep 2020

Ja dat ken ik, dat hadden wij bij onze vorige kat ook.

Marsha
Door

Marsha

op 21 Sep 2020

Zo zie je maar dat er zoveel merken zijn tegenwoordig. Ik werk in een dierenwinkel maar had nog nooit gehoord van dit merk. Klinkt wel goed voor de katten.

Sherry
Door

Sherry

op 24 Sep 2020

wat ziet dat er lekker uit voor de kat. We geven hem ook gewoon roti bijvoorbeeld naast kattenvoer.

Renata Feyen
Door

Renata Feyen

op 25 Sep 2020

Wij hadden 4 jaar geleden ook nog een kat en die had ook heel graag van dat soort zakjes :)

Reactie plaatsen